"Gerçekten" haber verir 04 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Galatasaray'ın riskli transferi

GALATASARAY'IN yeni transferi İtalyan kaleci Morgan De Sanctis, takıma katıldıktan sonra ilk değerlendirmelerini resmi sitemize ve Galatasaray TV’ye yaptı. Galatasaray’da edindiği ilk izlenimden çok memnun olduğunu söyleyen De Sanctis, yıl boyunca elinden geleni yaparak iyi bir sezon geçirmeyi hedeflediğini ve Galatasaray’ın başarılarının bir parçası olmayı istediğini ifade etti.

De Sanctis Galatasaray’da olmasını nedenini ise şu sözlerle açıkladı: “Ben her zaman büyük takımların bünyesinde olmayı tercih etmişimdir. Udinesse ve Sevilla’dan sonra Galatasaray’da olmamın nedeni de bu. Galatasaray yalnızca Türkiye’nin en iyi takımı değil, Avrupa çapında UEFA ve Süper Kupa şampiyonluğu elde etmiş, bunun dışında da Avrupa kupalarında hep ileri dereceleri elde etmiş bir ekip. Avrupa’nın güçlü takımlarından bir tanesi. Dolaysıyla Galatasaray’ı tercih ettim. Galatasaray’ın büyük hedefleri olduğunu biliyordum. Ben bu hedeflere hizmet etmek istiyorum. Tüm arkadaşlarımızla birlikte aynı gayreti göstereceğiz.”

GİUNTİ'YA DANIŞTIM, GİT DEDİ

Geçtiğimiz sezon Sevilla’da diğer kalecinin çok formda olmasından dolayı forma bulmadığı bir sezon geçirdiği belirten De Sanctis, Udinesse’da yaşadığı yıllara dönmek istediği söyledi. Türkiye’ye gelmeden önce Süper Lig’de forma giymiş Giunti ile konuştuğunu ifade eden De Sanctis şunları söyledi: “Giunti, Türkiye’de hiç uyum sorunu yaşamayacağımı söyledi. İstanbul’un futbolu çok seven, deyim yerindeyse futboldan beslenen bir şehir olduğunu söyledi. O Beşiktaş için oynamış. Ben Galatasaray’a hizmet edeceğim. Giunti’nin bana anlattıklarından çok faydalanabileceğimi düşünüyorum. Benim iyi izlenimler edinmeme yardımcı oldu. Ve ayrıca İstanbul’un büyük ve güzel bir şehir olduğunu söyledi.” De Sanctis Süper Lig’de ciddi bir rekabetin varolduğunu da belirterek, “Ben Türk liginden maçları sık sık seyredemedim. Çünkü İspanya ve İtalya’da bu maçla yayınlanmıyor. Fakat 10 kadar Türk takımının adını rahatlıkla sayabilirim. Öyle tahmin ediyorum ki, Türkiye Ligi dışardan göründüğü kadar kolay bir lig değil. Burada üst seviyede bir rekabet olduğunu biliyorum. Bunun bu sene daha da güçlü yaşanacağına eminim. Dışardan zannedildiği gibi kolay ve basit bir lig değil Türkiye Ligi. Mili takımdaki oyuncuların seviyesi bunu zaten bize söylüyor” diye konuştu.

ORKUN VE AYKUT'LA TATLI REKABET

De Sanctis, Şampiyonlar Ligi ile ilgili olaraksa, “Karşımızda bize rakip olabilecek 16 rakip arsında Steaua Bükreş en komplike ve zorlu rakiplerden biri. Bu turun bizim için çok kolay geçeceğini düşünmüyorum” dedi. Galatasaray’ın çok kaliteli bir oyuncu kadrosuna sahip olduğunu ifade eden De Sanctis, Galatasaray’ın en büyük özelliğinin takımın uzun zamandır içinde bulunan ve birlikte oynamaya alışan Türk oyuncuların zor zamanlarda bir araya gelip takım ruhunu ortaya çıkarabilmeleri olduğunu söyledi. Orkun ve Aykut ile bir rekabet içine gireceğini belirten De Sanctis, “Bir takım için savunmanın önemi göz ardı edilemez. Ben bunun bilincinde olarak katıldığım takım içersinde meslektaşlarıma da sonsuz derecede saygı göstererek ve onlarla birlikte Galatasaray’ı başarıya ulaştırmaya çalışacağım” dedi.

TARAFTARDAN DESTEK BEKLİYORUM

Galatasaray’ın çok tutkulu bir taraftarı olduğunu bildiğini söyleyen De Sanctis “Türkiye’de futbolun çok tutkulu bir seyircisi olduğundan hep bahsetmişlerdi. Taraftardan bir tek ricam olacak. Biz takım olarak hep zaferler yaşamak ve galip gelmek için mücadele ediyoruz. Fakat dünyada hiçbir takım yok ki, bütün sezon boyunca galip gelsin ya da hiç zor anlar yaşamadan geçirsin. Taraftarımızın bilmesi gerekir ki, bizim onlara en çok ihtiyaç duyduğumuz anlar, aslında bizim o zor anlar dediğimiz zamanlardır. Dolayısıyla bizi hep desteklemeye devam etsinler. Biz de onların bu desteğini hissederek bütün sezonu kendilerine layık bir şekilde başarıyla tamamlamaya gayret edelim” diyerek sözlerini noktaladı.

04.08.2008


 

Sivok: Beşiktaş'ta çok güzel arkadaşlık var

BEŞİKTAŞ'IN Çek futbolcusu Tomas Sivok, siyah beyazlı kulübün yönetici ve taraftarlarını tatmin etmek için elinden geleni yapacağını söyledi.

Sivok, BJK TV'ye yaptığı açıklamada, ''Yönetimi ve taraftarı tatmin etmek için elimden gelen her şeyi yapacağım. Elbette şu an kafamda başka bir yere transfer olmak yok. Öncelikle Beşiktaş'ın bana verdiği parayı hak etmek ve sonrasında da performansım da iyi olursa, Beşiktaş'a para kazandırıp bir yerlere gitmek isterim'' dedi. Çek futbolcu, siyah-beyazlı kulübe transferini, ''Ertuğrul hocanın beni izlemeye geldiğini duydum ve stoper aradıklarını biliyordum. Beşiktaş beni almak üzere çok kesin ve çok hızlı bir şekilde hareket etti. Bu durum karar vermemi kolaylaştırdı. Beşiktaş'ın büyük bir kulüp olduğunu, zaten, biliyordum, dolayısıyla aklımda hiç bir soru işareti olmadan hemen evet dedim'' diyerek anlattı. Türkiye'ye gelmeden önce üç büyük kulübün olduğunu bildiğini ifade eden Sivok, şunları kaydetti:

TÜRK FUTBOLUNU TANIYORUM

''Beşiktaş'ın adını her yıl Avrupa Kupası maçlarından duyuyordum. Aslında Türkiye'nin Dünya Kupası'nda da üçüncü olmasından dolayı zaten Türk futbolu hakkında fikir sahibiyim, üstelikle Avrupa Şampiyonası'nda ilk dörde girdikten sonra zaten Türk futbolunu tanımamak mümkün değil.'' Beşiktaş taraftarının şampiyonluk özlemi olduğunu bildiğini belirten Sivok, şöyle devam etti: ''Avrupa'da başarı ve şampiyonluk hedeflerinin yerine gelmesi için yardımcı olmak istiyoruz. Rakiplerimize saygı duyarak elimizden geleni yapacağız ve taraftarlarımızı sonuna kadar tatmin edeceğiz, Şu an takımdaki havaya baktığımızda güzel bir tablo ortaya çıkıyor. Arkadaşlık ilişkileri çok iyi. Hırslı ve istekli bir futbolcu topluluğu içindeyim. Bence başarıya giden yolda bu ayrıntılar büyük bir önem taşıyor.''

04.08.2008


 

Şeref Pekin'die jübile yapıyor

2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'na katılacak Grekoromen Güreş Milli Takımı'nın kaptanı Şeref Eroğlu, olimpiyatlarda madalya kazanmanın çok zor ve bir o kadar da önemli olduğunu söyledi.

Şeref Eroğlu, Pekin Olimpiyatları'nın önemli bir sınav olacağını kaydederek, ''Çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Olimpiyat madalyasının kolay kazanılmadığını en iyi bilenlerden biriyim. Bundan önce elde edilen başarılar çok önemli ama olimpiyat başlayınca hepsi geride kalıyor. Olimpiyatlarda unvanlar değil, yürekler güreşir ve mücadele eder'' dedi. Kaptanı olduğu 6 kişilik Grekoromen Güreş Milli Takımı'ndaki tüm arkadaşlarına güvendiğini ifade eden Eroğlu, ''Kendime ve arkadaşlarıma güveniyorum. Her zaman olduğu gibi Türk milletinin yüzünü güldürmeye çalışacağız. Her maç final olacak. İnşallah çalışmalarımızın karşılığını alırız'' diye konuştu.

MİLLİ FORMAYI SON DEFA GİYECEK

Milli Takım formasını 18 yıldır giyerek bir çok başarıya imza attığını vurgulayan Şeref Eroğlu, 2008 Pekin Olimpiyatları'nın kendisi için bir son olduğunu ifade etti. Milli formayı son kez giyeceğini açıklayan Eroğlu, ''Kendime yıllar önce koyduğum hedeflere adım adım geldim. İyi çalıştım ve hazırlandım. Altın madalya olmaması için sebep yok" dedi.

04.08.2008


 

Trabzonspor Almanya'da 2 galibiyet, 1 beraberlik aldı

ALMANYA'DA kamp çalışmalarını sürdüren bordo-mavili ekip dün izin yaptı.

Almanya'da yoğun bir antrenman ve maç programı uygulayan Trabzonspor, cumartesi akşamı 3-1 kazandığı Werder Bremen maçının ardından pazar günü dinlendi. Trabzonspor, Almanya'da yaptığı 3 hazırlık karşılaşmasından 2 galibiyet ve 1 beraberlik elde etmişti. Bordo-mavili futbolcular, bugünden itibaren sabah ve akşam yapacağı antrenmanlarla hazırlıklarına devam edecek.

04.08.2008


 

Hakem semineri bugün Silivri'de başlıyor

FUTBOL Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından 2008-2009 sezonunda görev yapacak hakemler için düzenlenen eğitim programları Üst Klasman Hakem ve Yardımcı Hakem Semineri ile devam ediyor.

Federasyondan yapılan açıklamaya göre seminer, Silivri'deki Klassis Golf&Country Club'da 4-14 Ağustos tarihleri arasında 117 hakemin katılımıyla gerçekleştirilecek. Bu arada, Uluslararası Hakem Semineri ise 14-17 Ağustos tarihleri arasında Klassis Resort Hotel'de yapılacak.

04.08.2008


 

Yalova Belediye Başkanı bayan güreşçiyi ödüllendirdi

YALOVA Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, İstanbul'da yapılan Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nda 44 kiloda gümüş madalya kazanan Sümeyye Sezer'i ödüllendirdi.

Binicioğlu, dünya ikincisi olan Sümeyye Sezer ve Yalova Belediye Gençlikspor Bayan Güreş Takımı sporcuları onuruna yemek verdi. Dünya ikincisi Sümeyye Sezer'in tüm Yalova'yı gururlandırdığını belirten Binicioğlu, '' Sümeyye'den ve diğer sporcularımızdan artık olimpiyat madalyaları bekliyoruz'' dedi. Binicioğlu, daha sonra Sümeyye Sezer'e altın hediye etti.

04.08.2008


 

Turnuva düzenleyip engelli gence akülü motosiklet alındı

ADANA'NIN Ceyhan ilçesinde bir yerel radyonun, programcı olarak görev yapan engelli çalışanına akülü motosiklet alınması amacıyla düzenlediği ''Dayanışma için futbol turnuvası'' sona erdi.

2 yaşındayken ehliyetsiz kişiler tarafından yapılan iğne sonucu belden aşağısı felç olan ve yürüme yetisini kaybeden Kazım Döner'e (32) akülü motosiklet alınması amacıyla çalıştığı yerel radyo tarafından düzenlenen ve dün sona eren ''Dayanışma İçin Futbol Turnuvası''nda dereceye giren takımlara törenle ödülleri verildi. Törene katılan Kaymakam Ayhan Boyacı, "Engelli gence turnuva sonunda akülü bir motosiklet verileceğini duyan firmalar destek amacıyla hemen takımlar oluşturup turnuvaya katıldı. Bu davranışın herkese örnek olmasını diliyorum'' dedi. 18 amatör takımın katılımıyla gerçekleşen turnuvada Önükler isimli takım birinci oldu.

04.08.2008


 

"Cap İstanbul" yarışları 14 Eylül'de start alacak

AKDENİZ'İN en uzun parkurlu açık deniz yelken yarışı olan ''Cap İstanbul'', bu yıl 14 Eylül'de Fransa'nın Nice kentinden start alacak.

Nice'den başlayıp, 5 etap sonunda 7 Ekim'de İstanbul'da sona erecek toplam 1670 deniz millik yarışa katılacak 35 denizci arasında Türkiye'den Vedat Tezman da bulunuyor. Bu yıl üçüncü kez düzenlenecek ve 24 gün sürecek yarışa 30 Fransız'ın yanı sıra, Türkiye, Almanya, Avusturya, İtalya ve Cabo Verde'den birer yelkencinin kayıt yaptırdığı açıklandı. ''Cap İstanbul''un bu yılki 150 bin Avro'luk ödülü, final sıralamasında ilk 10'da yer alacak yarışçılar arasında, klasmanın belirlediği oranlar doğrultusunda paylaştırılacak.

04.08.2008


 

F.Bahçe, 4 G.Antep'li genci altyapı seçmelerine çağırdı

FENERBAHÇE Kulübü Gaziantep Futbol Okulu'nda eğitim gören minik yıldızlar, seçmeler için Fenerbahçe Dereağzı Tesislerine davet edildi.

Fenerbahçe Altyapı Genel Koordinatörü Şenol Çorlu ve Futbol Okulları Teknik Direktörü Hüseyin Dalgıç'ın daveti üzerine Gaziantepli 1996 ve 1997 doğumlu Burak Karapınar, Levent Arslan, Furkan Uncuer ve Erdal Ukuş İstanbul'a geldi. İstanbul'da yapılacak seçmelerde izlenecek futbolcular, Fenerbahçe alt yapısında kalmayı hedefliyor.

04.08.2008


 

Bursa Sloven İliç'in peşinde

BURSASPOR yönetiminin Real Betis'te oynayan Sloven sağ kanat oyuncusu Branko İliç'i kiralamak için girişimde bulunduğu bildirildi.

Teknik direktör Samet Aybaba'nın sağ kanat için takviye istemesi üzerine yeşil-beyazlı yönetim, harekete geçti. Geçen sezon La Liga'da 17 maçta forma giyen, Slovenya Milli Takımı'nın formasını da giyen 25 yaşındaki İliç için İspanyol kulübüyle temasa geçildi.

04.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır