"Gerçekten" haber verir 12 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Arçil ve Şota: Dünya Rusya'nın sivilleri katletmesine sessiz kaldı

GÜRCUSTAN ile Rusya'yı karşı karşıya getiren savaş ülke dışındaki Gürcileri de etkiledi. Bir zamanlar Trabzonspor'da top koşturan, futbolcu Şota ve Arçil Avreladze kardeşler de bu Gürcü'lerden.

Bir süre top koşturduğu AZ Alkmaar takımında şimdi yardımcı antrenör olarak görev yapan başarılı futbolcu Şota Avreladze, ikiz kardeşi Arçil'i, gelişmeler sonrası aileleri ile iletişim kopukluğu yaşamaları üzerine Batum'a gönderdi. Uçağa binmeden önce Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Arçil, çok üzgün olduğunu, savaşta masum sivillerin orantısız bir güç ile Rus güçleri tarafından öldürüldüğünü, buna tüm dünyanın seyirci kaldığını söyledi. Arçil, "Son iki günde binlerce insanımız katledildi. Ailemiz Batum'da ikamet ediyor. Şota'nın çocukları da orada, annem babam da. Son bir gündür iletişim hatlarının da kopmasından dolayı kendilerinden haber alamıyoruz. Bize ihtiyaç olması durumunda savaş için hazırız. Kimse savaşı istemez fakat futbolcu da olsak zorunlu kaldığımızda vatan için mücadeleye hazırız. Karşınızda bir dev olsa bile."

AİLEM SAVAŞIN ORTASINDA YAŞIYOR

Kardeşini Gürcistan'a gönderen Şota ise, Amsterdam Schiphol havalimanında yaptığı açıklamada batılıların bu savaşa seyirci kaldığını söyledi. "Bundan kötü bir durum daha insanın başına gelemez. Tüm yakınlarım, eşim, çocuklarım, annem, babam ve tüm akrabalarım Gürcistan'da. Savaşın ortasındalar. Savaşın ikinci gününde iletişim hatları kesilmesi nedeniyle Arçil'i Amsterdam'dan Gücistan'a gönderdim." diyen Şota, "Ben bu savaşın bir an önce bitmesini temenni ediyorum. Bu zamanda 21. yüzyılda, bu savaş çok korkunç. Sivil hedeflerin Ruslar tarafından açıkça vurulması korkunç bir durum. Bunu sadece Ruslar yapabilir. Kendilerine yakışanı yapıyorlar. Sivilleri katlediyorlar. İnsanlık bu mu? Tüm dünya susuyor. Hiç kimse bir şey söylemiyor. Yıllardır tüm batı ülkelerine bağırdık çağırdık Gürcistan'a yardımcı olun diye. Fakat kimse bize yardım etmedi. İki günde Gori ve Poti, oraya yakın şehirler yerle bir edildi. Başkentimiz Tiflis kaldı. Sanıyorum savaş oraya da sıçradı. Çocuklarım ciddi savaş tehlikesi altında. Batum'a yakın Poti şehri bombalandı. Ruslar acımadan vurarak geliyor. Batum'u bombalayamayacaklarını kim garanti edebilir?" şeklinde konuşarak tepkisini deli getirdi. Avrupa ve dünyanın savaşı engelleyememesine de tepki gösteren Şota, "Hollanda'nın AZ Alkmaar takımında yardımcı antrenör olarak görev yapıyorum. Arkadaşlarım ve teknik heyet iyi dileklerini ilettiler. Fakat batılıları biliyorsunuz; çok duyarsızlar. Rusya'nın karşısında batının sustuğu gibi tüm dünya da susuyor. Biz Rusya'dan Gürcüler olarak korkmuyoruz fakat gücümüz yetmiyor" diye konuştu.

ABD BU SAVAŞI ANINDA DURDURUR

Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakaşvili'nin eşi Sandra Roelfonds'un Hollanda asıllı olduğu hatırlatılarak, Hollanda'nın savaşı engellemek adına bir şey yapıp yapamayacağı sorusuna, Şota, "Hollanda ne yapabilir ki? Bir kaç cılız temas oldu. Faks çektiler. Fakat Ruslar Hollanda'yı mı dinleyecek? Sadece temennide bulunuyorlar, savaşı durdurun diye. Nasıl durduralım? Karşında dev bir devlet ve acımasız bir ordu var. Gücümüz yetmiyor. Biz 1000 tankı nasıl durduracağız. 100 bin ordu ve binlerce savaş uçağını, orantısız bir gücü nasıl durduracağız? Avrupa Birliği ülkelerinin yetkilileri Brüksel'de oturarak sadece temennide bulunuyorlar. Somut adım atmıyorlar. Beyler nasıl olsa aylık 25 bin euro maaşlarını alıp yatıyorlar. Demokrasi ve özgürlük diyorlar, hepsi hikaye. Ben bu dünyadan bir şey beklemiyorum. İstese Avrupa Birliği ülkeleri bu savaşı anında durdurabilir. Ben de Hollanda'da yaşıyorum, dengeleri çok iyi biliyorum. Ama yapmıyorlar." karşılığını vererek, savaşı durduramayan dünyaya yönelik eleştiri ve sitemlerini sürdürdü.

TÜRKİYE OLMASA TAMAMEN YALNIZIZ

TÜRKİYE-Gürcistan ilişkilerine de değinen Şota, şöyle konuştu: "Türkiye iyi ki komşumuz. Türkiye de olmasa tamamen yalnızız. Düşünebiliyor musunuz 21. yüzyılda 300 milyonluk bir ülkenin, 5 milyonluk ülkeye saldırması ve onu batıya yaklaşmasından dolayı yok etme planları gerçekten çok korkunç bir durum. İnanılmaz bir durum. Bu savaşın asıl nedeni Osetya değil. Orada yüzde 90'nı Gürcistan nüfusuna kayıtlı insanlar yaşıyor. Gürcistan NATO'ya üye olmak istiyordu. Bir yönü ile Rusya'nın kuklası olmak istemiyordu. Rusya da bunu kabul etmek istemiyordu. Osetya bahane oldu. Rusya bizi yok etmek için hazır bir bahane buldu. Aslında bu savaş Azerbaycan ve Ukrayna için de bir göz dağı. 'Bakın, siz de bana karşı gelirseniz, sonunuz Gürcistan gibi olur' diyorlar. Onların bunu iyi değerlendirip analiz etmeleri gerekiyor. Bu gün Rusya bana dokunmuyor diyemezler. Ruslar, istedikleri zaman onlara da bombalar atar. Türk Cumhurbaşkanı ve Başbakanı'nın iyi niyet temaslarını izliyoruz fakat konuşmak yetmiyor. Ruslar acımadan halkımızı öldürüyor. "

12.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Arçil ve Şota: Dünya Rusya'nın sivilleri katletmesine sessiz kaldı

  Güreşte ilk sınav bugün

  İspanyol bisikletçi Pekin'de ilk dopingli sporcu oldu

  Judocumuz Sezer Huysuz ikinci turda veda etti

  Yüzmede 7 dünya rekoru

  Kâzım: Tribünleri keyiflendireceğim

  Yanal doğru yolda

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır