"Gerçekten" haber verir 12 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Yanal doğru yolda

Hazırlık maçları adı üzerinden hazırlık amacı taşır. Skorlar, size fikir vermez ama oynanan oyun fikir verir. Almanya'da olmadığım için Trabzonspor'un nasıl oynadığını göremedim. Televizyonda izlediğim maçlarda ErsunYanal'ın sistemine alternatifler getirmek istediğini gördüm. Doğrusunu yapıyor. Her maç ve her rakip aynı sistemle gitmez. İç saha, dış saha mutlaka farketmeli. Yanal bunların farkında olan biri.

Geçen yazılarımın birinde hazırlık maçlarına skor açısından bakmamak lazım demiştim. Aynı fikrimdeyim. Bremen'i yenip, Alman 3.lig ekiplerinden birine yenilen Trabzonspor'u nasıl değerlendirirsiniz? Skora bakarsanız değerlendiremezsiniz. Rakibe bakarsanız da değerlendiremezsiniz. Oyuna bakmanız lazım. Ben hazırlık maçlarında Trabzonspor'un yenmesinden çok yenilmesini isteyenlerdenim. Neden? Sezon başı, eksikleri görmek açısından en iyi ders yenilgidir. Yenildiğinizde defans sorunları görülür. Yeniliyorsanız forvetiniz gol atamıyor demektir. Forvetteki sorunları mercek altına alırsınız. Takımınız organize değildir. Orta alan, sağ ve sol kanatlar hepsini didiklersiniz.

Bazen yazıyorum, Trabzonspor'da gönderilecek oyuncular olacağından söz ediyorum ama zor bir sezon bizi bekliyor. Onun için Ersun Yanal'ı kimseyi göndermemesi gerektiğini söylüyorum. Ne olur ne olmaz. Gideni geri alamayacağınıza göre eldeki hazırları bir tarafta bekletmek en iyisi. Kadro oturduğunda o oyuncuları 18'e alıp motive edebilirsiniz.

Ligin başlamasına iki hafta kaldı. Bu sezona en hazır girmesi gereken ekibin Trabzonspor olması lazım. Sıkı çalıştılar, kaynaştılar. Mazareti olmayan bir sezon. Yani Ersun hoca mazareti olmayan, dönüşü olmayan bir yola giriyor. Attığı adımların önemi büyük olacak. Trabzonspor camiası pimi çekilmiş bir bomba gibi. Sezon başlasın da şov başlasın havasında. Bu hava da yanlış. Şimdiden büyük beklentilere girmenin bir nedeni yok. Ersun hoca kafasındaki on biri belirledi gibi. Kendisinin kararına her zaman saygı duyarız. Bizim önerilerimiz sadece temenni olur. Ama bazen öyle tercihler yapar ki bunu kimselere anlatamaz. Bu tür anormal tercih yanlışlarına düşeceğini de sanmıyorum.

KADİR BIYIKLI

12.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Arçil ve Şota: Dünya Rusya'nın sivilleri katletmesine sessiz kaldı

  Güreşte ilk sınav bugün

  İspanyol bisikletçi Pekin'de ilk dopingli sporcu oldu

  Judocumuz Sezer Huysuz ikinci turda veda etti

  Yüzmede 7 dünya rekoru

  Kâzım: Tribünleri keyiflendireceğim

  Yanal doğru yolda

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır