"Gerçekten" haber verir 10 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

'MOSSAD AHMEDİNEJAD'I KAÇIRABİLİR'

İSRAİL istihbarat örgütü MOSSAD’ın eski şeflerinden, halen bakanlık görevinde bulunan Rafi Eytan, İsrail’in Lahey’deki Uluslararası Adalet Divanının önüne çıkarmak amacıyla İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ı kaçırabileceğini söyledi.

Emeklilerden sorumlu Bakan Eytan, Almanya’nın önde gelen haftalık haber dergilerinden Der Spiegel’e verdiği demeçte, “İran Cumhurbaşkanı gibi bir liderin ansızın kendisini Lahey’de bulmasının çok iyi olacağını” söyledi.

Eytan, bir süre önce, 1960 yılında MOSSAD ajanlarının eski Nazilerden Adolf Eichmann’i nasıl kaçırdıklarına ve dönemin ünlü Nazi doktorlarından ‘’ölüm meleği’’ lakabıyla anılan Yosef Mengele’nin yakalanmasını o sırada neden ertelendiğine ilişkin açıklamalarıyla gündeme gelmişti.

Rafi Eytan, Mossad’ın hala Nazi savaş suçlularını avlamayı sürdürüp sürdürmediği sorusunu, “O dönem bitti. Ama bu tür operasyonların tamamen geçmişe ait bir sey olduğu söylenemez” diye yanıtladı.

Eytan, “bununla ne demek istediğinin” sorulması üzerine, Nazi savaş suçlularının olduğu gibi, Ahmedinejad’in da Adalet Divanının önüne çıkarılmak amacıyla kaçırılması ihtimalinin olabileceğini söyledi.

Bu konuda “ciddî olup olmadığı” sorusuna ise Eytan, “kesinlikle ciddî olduğu” karşılığını verdi ve “Zehir saçan ve başka milletleri mahvetmek isteyenler, bu tür akıbetlerinin olabileceğini beklemek durumundalar” diye konuştu.

/ Kudüs

10.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Irak’tan çekip Afganistan’a gönderecek

  'MOSSAD AHMEDİNEJAD'I KAÇIRABİLİR'

  Sarkozy yeniden Gürcistan’da

  İngiltere, tarihinin en büyük terör zanlıları karşısında çaresiz

  İran’da üniversitelere kızlar hakim

  Belarus da Rusya’nın izinde

  Zerdari yemin etti

  El Kaide’den 11 Eylül mesajı

  Saakaşvili: Rusya’nın saldırganlığına sağlam delillerimiz var

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır