"Gerçekten" haber verir 10 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İngiltere, tarihinin en büyük terör zanlıları karşısında çaresiz

İNGİLTERE'DE Woolwich Ağır Ceza Mahkemesinin jürisi, 11 Eylül’den bu yana en büyük terör saldırısı girişimi olduğu öne sürülen ve aynı anda Atlantik üzerindeki 8 uçağın patlatılmasını içeren planı hazırladıkları öne sürülen zanlılara ceza belirlemeyi reddetti.

3 kişinin suçlu bulunduğu son yılların en büyük terör dâvâsında 5 kişinin ise halen firarda olduğu belirtildi. 10 milyon sterlin harcanarak onlarca gözaltının yapıldığı soruşturması tamamlanan ve yaklaşık iki yıldır yargılama süreci devam eden dâvâda suçlu bulunan üç kişinin hücre lideri olduğu ve hazırlanan büyük terör saldırısında rol almaya hazırlandığı bildirildi. Tanver Hüseyin, Assad Sarvar ve Abdullah Ahmet adlı kişilerin suçlu bulunmasının ardından bu kişilere verilecek cezaları belirlemek üzere toplanan jürinin 56 saat toplantı yapmasına rağmen zanlılar hakkında karar verememesi adli sistemde bir kriz olarak yorumlandı. Jüri bu üç kişinin böylesine büyük bir planın parçası olduğu ve İngiltere’den ABD ve Kanada’ya giden uçakları havaya uçurmaya hazırlandığı suçlamalarının kanıtlandığından emin olamadığını açıkladı. Polis ve savcılık, “karar krizi”nin ardından acil toplantılar başlattı. Söz konusu yetkililerin dâvânın mutlaka karara bağlanmasını sağlamak ve İngiltere’nin terörle mücadele çabalarının zarar görmesini engellemek için çaba harcadığı belirtiliyor. İngiltere’de bir ilki oluşturan karar krizinin nasıl çözülebileceği bilinmezken, Kraliyet Başsavcılığının dâvânın yeniden görülmesini isteyebileceği kaydediliyor. Mahkeme tarafından suçlu bulunan, ancak jürinin cezalarını belirlemeyi reddettiği kişilerin 2006 yılının Ağustos ayında düzenlemeyi planladıkları büyük terör saldırısı için belirledikleri Atlantik ötesi uçuş yapan ve yaklaşık 1500 yolcu taşıyan 8 ayrı uçağı, kabinlerine kolalı içecek ya da meyve suyu şişelerinde soktukları likit patlayıcılarla havaya uçurmaya hazırlandıklarına inanılıyor.

/ Londra

10.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Irak’tan çekip Afganistan’a gönderecek

  'MOSSAD AHMEDİNEJAD'I KAÇIRABİLİR'

  Sarkozy yeniden Gürcistan’da

  İngiltere, tarihinin en büyük terör zanlıları karşısında çaresiz

  İran’da üniversitelere kızlar hakim

  Belarus da Rusya’nın izinde

  Zerdari yemin etti

  El Kaide’den 11 Eylül mesajı

  Saakaşvili: Rusya’nın saldırganlığına sağlam delillerimiz var

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır