"Gerçekten" haber verir 10 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Sarkozy yeniden Gürcistan’da

FRANSA Cumhurbaşkanı ve AB Dönem Başkanı Nicolas Sarkozy, Kafkasya’daki çatışmaları sona erdirmek için yoğun çaba harcadıklarını söyledi.

Sarkozy, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve AB Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana ile Tiflis’e geldi. Sarkozy, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Sakaaşvili ile yaptığı 3 saate yakın görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, bölgeye daha önce gerçekleştirdiği ziyaretinde vardıkları ateşkes anlaşmasındaki tüm şartlara uyulmadığını ancak bu kez Rus askerlerinin Gürcistan topraklarından çekilmesi konusunda kesin anlaşma sağladıklarını kaydetti. AB’nin, güçlü şekilde çalışarak Kafkasya’daki çatışmaları sona erdirmeyi başardığını kaydeden Sarkozy, ‘’sadece diyalog yoluyla sorunların çözümünden yana olduk. Bölgedeki sorunları barışçıl yollardan çözüme kavuşturmaya yakınız’’ dedi. Gürcistan’ın güçlü bir ekonomik yapıya sahip olmasını istediklerini kaydeden Sarkozy, Abhazya ve Güney Osetya dışında Gürcistan topraklarında 15 Ekime kadar bir tek Rus askerinin kalmayacağını, bölgeye AB gözlemcilerinin gönderileceğini ifade etti. Saakaşvili de açıklamasında, Rusya’nın 12 Ağustosta imzalanan ateşkes anlaşmasına uymadığını, ancak bugün imzalanan belgenin sonucunda Rus birliklerinin Gürcü topraklarını terk edeceğini kaydetti. Rusya’nın Güney Osetya ve Abhazya’nın bağımsızlıklarını tanıdığını anımsatan Saakaşvili, bu nedenle AB’nin, Gürcistan’ın toprak bütünlüğüne verdiği desteğinin büyük önemi bulunduğuna işaret etti.

/ Tiflis

10.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Irak’tan çekip Afganistan’a gönderecek

  'MOSSAD AHMEDİNEJAD'I KAÇIRABİLİR'

  Sarkozy yeniden Gürcistan’da

  İngiltere, tarihinin en büyük terör zanlıları karşısında çaresiz

  İran’da üniversitelere kızlar hakim

  Belarus da Rusya’nın izinde

  Zerdari yemin etti

  El Kaide’den 11 Eylül mesajı

  Saakaşvili: Rusya’nın saldırganlığına sağlam delillerimiz var

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır