"Gerçekten" haber verir 17 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ramazan

Gerçek iştah

Neredeyse 5-6 yaşımdan beri oruç tutarım. Oruç ibadetinin en güzel taraflarından bir tanesi iftar sofrasıdır. Daha önce tadından habersiz olduğumuz birçok nimetin ne kadar güzel olduğunu ancak iftar sofrasında anlayabiliriz.

Bir kuru ekmek parçası bile oruçlunun iftar sofrasında çok lezzetlidir. Zira oruç sayesinde “gerçek iştah” fark edilmiş olur.

Bizdeki özellikle zenginlerdeki iştah duygusu, aslında iştah bile denmeyecek kadar zevksiz ve tatsızdır. Ne zaman olur ki aç veya susuz kalırız, işte o zaman gerçek iştahı görmüş oluruz.

Annelerimizin yaptığı o leziz yemekleri gerçek iştaha sahip olmadığımız için çoğu zaman anlayamayız. İşte Ramazan orucu sayesinde gerçek iştahın ne olduğunu bir parça fark edebiliyoruz.

İştah konusu açılmış iken şu hususa dikkat çekmek isterim. Genellikle maddî durumu iyi olmayan insanlar nimetlerdeki lezzeti daha iyi fark ederler. Zira “İnsan bir şeyin kıymetini olmadığı zaman anlar”.

Zenginlerin en âlâ baklavadan aldığı lezzet, gerçek iştah olmadığı için pek sönüktür. Fakat belki senede bir, bazen hiç baklava yememiş bir fakirin o nimetten aldığı tat ile arada dağlar kadar fark vardır.

İşte bize gerçek iştahın ne olduğunu gösteren oruç ibadetinden dolayı ne kadar şükretsek azdır. Rabbimiz, bizleri gerçek iştahı bilen kullarından eylesin…

VEHBİ HORASANLI

17.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  RAMAZAN TAKVİMİ

  GÜNÜN DUÂSI

  Fatih’te bir iftar vakti

  Sıla-i rahimle hemhâl olmak...

  Kâfir mi, mü'min mi?

  Gerçek iştah

  “Allah’ın emri hususunda en titiziniz Ömer’dir”

  YASEMİN’İN İFTAR TENCERESİ

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır