"Gerçekten" haber verir 17 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ramazan

YASEMİN’İN İFTAR TENCERESİ

Kurut Çorbası (Kurut Aşı)

MALZEMELER (8 kişilik)

l 200 gr. yağsız kıyma

l 1 adet soğan

l 1 çay bardağı haşlanmış nohut

l 2/3 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek

l 1 çay bardağı su eriştesi yoksa makarna eriştesi

l 7 - 8 su bardağı su veya et suyu

l 2 çorba kaşığı margarin ve tereyağı

l 1 çorba kaşığı un

l 5 - 6 dal maydanoz

l 1 çorba kaşığı salça

l Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Terbiyesi için:

l 1 kâse yoğurt

l 1 çorba kaşığı un

l 1 yumurta

HAZIRLANIŞI

Kıyma; tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ilâve edilerek yoğrulur. Fındık büyüklüğünde köfteler hazırlanır ve una bulanır. Küçük küçük doğranmış soğan, salçayla birlikte yağ ilâve edilmiş orta boy bir tencerede kavrulur. Ardından köfteler de eklenerek sote edilir.

İçine 7 su bardağı kaynar su, haşlanmış nohut, haşlanmış mercimek ve erişte ilâve edilerek 20 dakika pişirilir.

Hazırlanan çorbanın içine yoğurt, yumurta ve unun çırpılmasıyla elde edilen terbiye ilâve edilir. Tuzu ayarlanır.

1 çorba kaşığı tereyağı tavada eritilir. Kırmızıbiber ve nane eklenen yağ, çorbanın üzerine gezdirilerek servis yapılır. Afiyet olsun.

YASEMİN DİKMETAŞ

17.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  RAMAZAN TAKVİMİ

  GÜNÜN DUÂSI

  Fatih’te bir iftar vakti

  Sıla-i rahimle hemhâl olmak...

  Kâfir mi, mü'min mi?

  Gerçek iştah

  “Allah’ın emri hususunda en titiziniz Ömer’dir”

  YASEMİN’İN İFTAR TENCERESİ

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır