"Gerçekten" haber verir 17 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Nimetullah AKAY

Allah'a kul olmak tek çare



İnsanoğlu kul olmak için yaratılmıştır. Çünkü insanın ihtiyaçları sınırsız olmasına rağmen gücü ve iktidarı bir hiç hükmündedir. Yine arzuları sınırsız olmasına rağmen, bu arzuları yerine getirebilecek imkânları bulunmamaktadır. Kendi imkânlarıyla insanî ihtiyaçlarını bile karşılamaktan aciz olan insan, bir çok işinde kendisi gibi aciz olan insanlara ve hatta hayvanlara bile muhtaç bir duruma gelmektedir.

Yeni dünyaya gözlerini açan bir yavruyu düşünelim. Kendisi ihtiyaçlarını karşılamaktan çok uzak olmasına rağmen, kendisinin dünyaya gelmesine vesile olan anne ve baba dahi onun ihtiyaçlarını karşılayamaz. Annenin göğsünde yavru için toplanan sütü yaratan ne annedir, ne de baba. Onlar o yavrunun gerçekten neye muhtaç olduğunu bilemezler. Aklı başında olan şuur sahibi insanlar bilirler ki, bir damla sudan yaratılan o insan yavrusunu anne karnında besleyip şekil veren de, onu dünyaya getirip bol rızıklarla besleyen de Kâinatın Rabbidir.

Varlıkların tamamına kendi konumlarına göre şekil veren, onları kendi yapılışlarına göre rızıklandıran ve her türlü ihtiyaçlarını gideren güç ve kudret sadece bir yaratıcınındır. Her şey gösteriyor ki, kâinatı bütün unsurlarıyla yaratan, yıldızlarla semaları süsleyen, küçücük dünya gezegenini mahlûkatın en şereflisi olan insanlara geçici bir hayat mekânı haline getiren ve onları burada imtihana tabi tutan kudret sadece bir kaynaktan gelmektedir ki, o da her şeyin yaratıcısı olan Allah’tır. Sadece O hayat veriyor ve tebdil-i mekân için ölümü tattırıyor.

Yaratılanların en akıllısı olan insanlar ki, bir kısmı dünya yaratılalı beri şirk ve küfür inancı içinde bulunmasına rağmen, şimdiye kadar Allah inancına karşı bir alternatif inanç sistemini akıllara kabul ettirememişlerdir. Allah’ın kelâmı olan Kur’ân’a karşı şimdiye kadar en azılı inkârcıların bile bir nazire getirmemesinin başka nasıl bir izahı bulunabilir? O Kur’ân ki, insan için en uygun hayat modelini sunmakta, insanoğlu için en mükemmel bir hayat şeklini ortaya koyduğu inkâr edilememektedir.

Göz önündeki bütün yaratılış gerçeklerine rağmen, imtihan gereği, gerçeği bulamayan insanlar da elbette bulunacaktır. Elmas ruhlu insanlarla, kömür ruhlu bedbahtlar elbette birbirinden tefrik edilecektir. Elbette ölümsüzlükle insanlara bahşedilecek ebedî saadet ucuz değildir. Bunun için imtihana tabi kılınanların akıllarına kapı açılmış, ama kimseye zorlamada bulunulmamıştır. Bu sebeple gerçekler güneş gibi ortada olmasına rağmen, inatla küfrünü devam ettiren insanlar da olmaktadır. Zira çalışanla çalışmayan aynı kefeye konulmayacak, imtihanı kazanmak için çaba içinde olanla, imtihanı bile kabul etmeyen gafiller aynı mekânlara gönderilmeyeceklerdir.

Dünyada dahi huzurun kaynağı olan Allah’a imanın değerini anlamak şüphesiz gerçek bir insan olmanın en önemli bir başlangıcıdır. İmanla başlayan bu süreç kullukla devam ettirilirse, insanoğlu yaratılışına uygun bir yol kendisine bulmuş olacaktır. Şeytanlar engel olsa da, nefislere zor gelse de iman gibi insanı huzura kavuşturan başka bir vasıta bulunmamaktadır.

Allah’a kul olmayı hayatının en önemli meselesi haline getiren insanlar sadece kendilerine değil, çevresindeki insanlara ve hatta diğer yaratıklara dahi huzur kaynağı olmaktadırlar. Çünkü imanlı insanlar yaratılış kanunlarına uymayı hayatının en önemli maksadı haline getirmektedirler. Çünkü onlar Rabb-i Rahimlerinin rızasını kazanmak için O’nun yarattığı mahlûkatla iyi geçinmeyi, onları incitmemeyi hayatlarının bir düsturu haline getirmektedirler. Çünkü onlar yaratılanı Yaratandan ötürü severler. Bu da yeryüzünde dostluğun ve sevginin yayılmasını sağlamaktadır.

Tarih de gösteriyor ki, şimdiye kadar beşerin hiçbir kanunu insanlığa ve varlıklara huzur getirmemiştir. Bütün bozgunculukların ve fesatların temelinde, insanın kendine güvenerek ortaya koymuş olduğu kural ve kaideler bulunmaktadır. Allah’tan kopuk bir zihniyetin rehberliğini şeytanlar yapmaktadır. Bunun neticesidir ki insanlar her devirde dünya hâkimiyeti için birbirlerini kırmış, yok etmek için ellerinden geleni yapmışlardır.

Tecrübeler gösteriyor ki, huzurun tek çaresi, her şeyin sahibi olan Allah’ı tanımak ve O’nun Resûlü (asm) vasıtasıyla insanlığa sunduğu İslâm dininin hakikatlerini hayata geçirmektir. Başka türlü arayışlar içinde olanların çabaları netice vermemiştir ve vermeyecektir...

17.11.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (10.11.2008) - Ölümlü dünya için değer mi?

  (03.11.2008) - Münafığın gündemi gizli

  (27.10.2008) - Rabbimden niyazım...

  (20.10.2008) - Gerçeğin peşinde olmak

  (13.10.2008) - Zamanımız çok değil

  (06.10.2008) - Dünyada sürekli tok olmak

  (29.09.2008) - Bir Ramazan ayına daha veda ederken

  (22.09.2008) - Şükürsüzlük çok büyük bir kayıptır

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  H. Hüseyin KEMAL

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır