"Gerçekten" haber verir 21 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

2 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN BABASINA NASIL KIYDINIZ?

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Kayacık beldesi kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma er İsmail Uygun’un annesi Sultan Uygun, şehit oğlunun 2 yaşındaki kızı Beyza’yı kucağına alarak gözyaşları dökerek, “Şunun babasına nasıl kıydınız” diyerek PKK’ya lânet yağdırdı. “Vatan sağ olsun” demeyeceğim” diyen acılı anne, “Oğlum namaz kıldığı için komutanı gıcık kapmış, oğluma tepki gösteriyormuş” dedi.


İşçi çıkararak kriz aşılamaz

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, ‘’ekonomik krizin panzehirinin sosyal devletin inşası ve bunun ilk adımlarından birisinin de asgarî ücretin vergi

Kriz daha gelmedi, geliyor

DEVLET Bakanı Kürşad Tüzmen, küresel krizin Türkiye’ye daha tam olarak gelmediğini belirterek, ‘’Geliyor şu anda, teğet geçmesi söz konusu değil, bera


  Ergenekon’da yargılananlar beni tehdit etti

Susurluk Araştırma Komisyonu Üyesi Fikri Sağlar, o dönemde birçok açık ve gizli tehdit aldığını söyledi.


  Veli Küçük için yayın yasağı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon dâvâsının tutuklu sanığı Veli Küçük ve arkadaşlarıyla ilgili yayın yasağı kararı aldı. Kararda, sanıklara ait ses kayıtlarında “özel hayatın gizliliğini gerektirir görüşmeler olabileceği” için yayın yasağı getirildiği açıklandı.


  GEZEGENLER ARASI İNTERNET MÜMKÜN

Amerİkan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), internet örnek alınarak Google ile birlikte geliştirilen derin uzay iletişim ağını başarıyla denediğini açıkladı.


  Arabuluculuk için Erdoğan’a red

nABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, İran’ın nükleer programına ilişkin Türkiye’nin arabuluculuk teklifiyle ilgili olarak, ‘’İran ile zaten potansiyel bir süreç bulunduğunu’’ söyledi.


  Obama’ya Ermeni mektubu

Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Hasan Korkmazcan, ABD’nin yeni başkanı Barack Obama’ya gönderdiği mektupta, ‘’Çağ dışı ırkçı kampanyalara dönüştürülen soykırım iddiaları, öncelikle hukuksal ve tarihî açıdan yüksek derecede belirsiz ve ispattan yoksun yorumlar içermektedir.


  Aktan için tören düzenlendi

Bİr süredir tedavi gördüğü hastanede önceki gün ölen, MHP İstanbul Milletvekili Gündüz Suphi Aktan için TBMM’de tören düzenlendi. Törene; Aktan’ın eşi Ülkü, oğlu Uygar ve kızı Nazan Aktan, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Cemil Çiçek, Nazım Ekren, Hayati Yazıcı, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Devlet Bakanları Nimet Çubukçu, Said Yazıcıoğlu, Murat Başesgioğlu, Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu katıldı. DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bazı eski bakanlar, eski Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Hasan Korkmazcan, eski ve yeni bazı milletvekilleri ve diplomatlar Aktan’ın cenaze töreninde hazır bulundu. Ankara / aa


  Ergenekon’un 16. duruşması yapıldı

“Ergenekon’’ dâvâsının 16. duruşması başladı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde görülen dâvânın dünkü duruşmasına, Hayrettin Ertekin, Sevgi Erenerol ve Orhan Tunç dışındaki 42 tutuklu sanık getirildi. Duruşmada, başka suçtan hükümlü Sedat Peker, eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Yalçın Alemdaroğlu, Güler Kömürcü Öztürk ve Ali Yasak’ın da aralarında olduğu 10 tutuksuz sanık da hazır bulundu. Duruşmaya, tutuklu sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam ediliyor. İstanbul / aa


   Pakistan: ABD, saldırıları durdursun

Pakİstan, Afganistan’da konuşlanan ABD liderliğindeki güçlerin insansız uçaklarla Pakistan topraklarına düzenlediği füze saldırılarının durdurulması çağrısında bulundu.


  Rehn’den kötü haber

AB Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu Üyesi Olli Rehn, AB üyesi olması halinde Türk işçilerinin Avrupa’da serbest dolaşımına izin vermeyebileceklerini söyledi.


  Bir provokasyon daha


  Dünyanın en yaşlı kutup ayısı öldü

DünyanIn en yaşlı kutup ayısı, Kanada’daki hayvanat bahçesinde öldü. Winnipeg’deki Manitoba’s Assiniboine hayvanat bahçesinin yetkilisi Gordon Glover, birkaç defa felç geçiren ve organ yetmezliği bulunan 42 yaşındaki Debby adlı kutup ayısının önceki gün uyutulduğunu söyledi. 1966 yılında Rusya’nın Kuzey Kutup bölgesinde dünyaya gelen ayının, bir yaşındayken Kanada’ya getirildiği belirtildi. Debby, yıl başında dünyanın en yaşlı kutup ayısı olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmişti. Kutup ayılarının çok azı 20 yıl yaşayabiliyor. Bu hayvanların çoğu, korunaklı ortamlarda 30’lu yaşlarının başlarını görebiliyor. Winnipeg / aa


  Brokoli kansere karşı koruyor

nBrokolİ ve benzeri sebzelerin, sigara tiryakilerinin ve sigarayı bırakmış kişilerin akciğer kanserine yakalanma riskini azaltabileceği bildirildi.


  Kidman, oyunculuğu bırakıp anne olacak

nOscar ödüllü Nicole Kidman (41), bir oyuncu olarak hayatına devam edip etmeyeceğini bilmediğini, “çünkü hayatta yapmak istediği başka şeyler bulunduğunu” söyledi. Ünlü oyuncu, rol aldığı yeni filmi “Avustralya” nın galasından önce geldiği Avustralya’nın Sidney şehrinde düzenlenen basın toplantısında, oyuncu olarak geleceğinden emin olmadığını, daha fazla çocuk yapmak istediğini ifade etti. Hayatta büyük fırsatlar elde edeceği bir konumda bulunduğunu, ancak daha fazla çocuk sahibi olmayı tercih edebileceğini anlatan Kidman, oyunculuktan başka şeyler de yapmak istediğini belirtti. Kidman’ın Nashville’de yaşadığı şarkıcı eşi Keith Urban’dan 4 aylık Sunday Rose adlı bir kızı, Tom Cruise ile yaptığı ilk evililiği sırasında evlat edindiği iki çocuğu bulunuyor. Sidney / aa


  Trafik cezalarına 366 milyon YTL

Malİye Bakanı Kemal Unakıtan, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk’ün, 1 Ocak- 20 Ağustos 2008 tarihleri arasındaki dönemde kesilen trafik para cezalarına ilişkin soru önergesini cevaplandırdı.


  İDARÎ PARA CEZALARI

Malİye Bakanı Unakıtan, Türkiye genelinde 2007 yılına ilişkin belirtilen dönemde toplam 88 milyon 853 bin 55 YTL, 2008 yılına ilişkin dönemde ise toplam 134 mil-yon 833 bin 701 YTL’lik Karayolları Trafik Kanunu kapsamında idarî para cezası kesildiğini kaydetti. Unakıtan, Mersin’de 2008’in 8 ayında kesilen 15 milyon 587 bin 55 YTL’lik trafik cezasından 11 milyon 958 bin 436 YTL’sinin tahsil edildiğini belirtti.


  İstanbul’da yollar kana bulandı: 2 ölü

İstanbul’un Eyüp, Avcılar ve Bağcılar ilçelerinde meydana gelen trafik kazalarında 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.


  Her 100 bin kişiye, 973 suç düşüyor

İnterpol verilerine göre Türkiye’de her 100 bin kişiye düşen suç sayısı 973. İstanbul’da bu oran bin 80 iken Ankara’da 777.


   Şehir içinde de serbest alo dönemi

Sabİt telekomünikasyon hizmetleri işletmecileri, telefon şebekesi üzerinden iller arası ve uluslar arası telefon hizmetlerinin yanı sıra il içi telefon hizmeti de verebilecek.


  İstanbul’da elektrik kesintisi

Üsküdar’da bir trafo merkezinde yapılacak bakım ve onarım çalışması sebebiyle yarın bazı sokaklarda elektrik kesintisi uygulanacak. AYEDAŞ yapılan yazılı açıklamada, Üsküdar İşletme Müdürlüğü’ne bağlı bir trafo merkezinde bakım ve onarım çalışması yapılacağı bildirildi. Açıklamada, bu sebeple yarın 09.30-17.00 saatleri arasında Acıbadem Caddesi, Doğancı, Akçaağaç, Raufpaşa Hanı, Ahududu, Palmiye, Pırnallı, Menekşe sokaklar ile Ata İlköğretim Okulu, Acıbadem Caddesi üzerindeki 204, 216, 161 ve 183 numaradaki abonelere elektrik verilemeyeceği belirtildi. İstanbul / aa



 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır