17 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

K. Kore: Lieberman diplomatik embesil!

Lieberman: Benim için bir iltifat

KUZEY Kore’yi kitlesel imha silâhları yaymak, Hamas ve Hizbullah’a silâh desteği ve teknolojisi vermekle suçlayan İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’a, Pyongyang’dan öfke dolu cevap geldi. İsrail basınında yer alan haberlere göre, Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı Lieberman’ı “affetmeyeceklerini” belirtip, “aşırı sağcı” ve “diplomatik embesil” diye tanımladı.

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman (Yisrael Beiteniu-Evimiz İsrail), geçen hafta Japonya ziyareti sırasında, Kuzey Kore’yi Suriye ve İran ile birlikte “Şer ekseninin yeni parçası” olarak nitelendirmiş, bu üç ülkenin aralarında işbirliği yaparak, kitlesel imha silâhları üretip yaydıklarını öne sürmüş, bütün dünya için bir tehdit oluşturmakla suçlamıştı.

Lieberman, ayrıca geçen Aralık ayında Tayland’da kargo uçağında bulunan silâhları da gündeme getirip, ele geçirilen bu silâhların da Kuzey Kore tarafından, Hamas ve Hizbullah’a gönderileceğini öne sürmüştü.

Lieberman’ın iddialarına Kuzey Kore’nin cevabı gecikmeden geldi ve üslûbu da oldukça sert oldu. Ülkenin devlet ajansında da yayımlandığı belirtilen Kuzey Kore Dışişleri Sözcüsünün açıklamasında, Lieberman’ın iddiaları yalanlanarak, ülkenin kitlesel imha silâhları satışı ile bir ilgisinin bulunmadığı belirtildi. Lieberman için “aşırı sağcı“ ve “diplomatik embesil” nitelemelerini kullanan Kuzey Kore Dışişleri Sözcüsü, asıl İsrail’in nükleer programı ve Batı Şeria’daki Yahudi yerleşimlerini genişlettiğinden dolayı eleştirildiğini hatırlatıp, “İsrail’i bu konuda affetmeyeceğiz. Kuzey Kore’nin onurunun lekelenmesine müsaade etmeyiz. İsrail’in bu konuda yaymaya çalıştığı yalanları da kabul etmiyoruz” dedi.

LIEBERMAN’IN

DEĞERLENDİRMESİ

İsrail Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Avigdor Lieberman, Kuzey Kore’nin kendisine yönelik sözlerini “iltifat” diye değerlendirdi. İsrail’in önde gelen haber portallarından Ynet’in haberine göre, İsrail hükümetinin “şahin” kanadından, sağdaki İsrail Evimiz (Yisrael Beiteniu) partisinin lideri Lieberman, Kuzey Kore’nin kendisi için kullandığı “embesil” tanımını yorumlarken, “Kuzey Kore’den büyük bir iltifat” dedi.

İsrail’in kuruluşuna Taksim’de protesto

Beyoğlu’nda toplanan çeşitli sivil toplum örgütü ve siyasî parti mensubu grup, İsrail’in kuruluş yıldönümünü protesto etti. Çevik Kuvvet polisinin geniş güvenlik tedbiri aldığı eylem basın açıklamasının ardından olaysız sona erdi. Aralarında Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği (FHDD), Türkiye Birleşik İşçi Partisi (TBİP), Sosyalist Parti (SP) ve Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP) gibi sivil toplum örgütü ve siyasi partiye mensup temsilcilerin yer aldığı grup, ‘felâket günü’ olarak nitelendirdikleri İsrail’in kuruluş yıldönümünü protesto etti.

17.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  K. Kore: Lieberman diplomatik embesil!

  Tayland’da kadın ve çocuklar tahliye ediliyor

  NATO’nun gizli şifreleri Rusların elinde mi?

  Tahran’da uranyum zirvesi

  Kül bulutları yine yayılıyor

  ABD’de kaçak mahkûmlara ödül!

  Pakistan’da kaçırılan 60 kişiden 50’si serbest

  İngiltere ve ABD Afganistan’ı görüştü

  Ladin’in oğlu: Babamın yerini bilmiyorum

  Kırgızistan’da anayasa tartışmaları

  Libya’daki uçak kazası pilot hatası yüzünden

  İsveç’teki kundaklama olayında bir gözaltı

  Sudan muhalefet lideri gözaltında

  Kore sularında gerginlik

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım