24 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

KUR’ÂN KURSLARI İNSANLARI TOPLUMLA BARIŞTIRIYOR

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, “Kur’ân kurslarımız, insanımızı toplumla barıştıran, dinin kurallarını ve manevî mutluluğu insanlara öğretmeye çalışan mekânlardır” dedi.

DİYANET İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Kur’an kurslarının insanları toplumla barıştıran, dinin kurallarını ve manevi mutluluğu insanlara öğretmeye çalışan mekanlar olduğunu söyledi. Prof. Dr. Bardakoğlu, Uşak’ta Fatih Yatılı Kur’ân Kursu’nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, bilgi ve hizmet kurumu olduğunu ve topluma İslâm konusunda doğru bilgiyi vermek ve doğru hizmeti sunmak gibi çok önemli görevleri bulunduğunu söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 2010’u ‘’Kur’ânı Kerim ile buluşma yılı’’ olarak ilân etiklerini kaydeden Prof. Dr. Bardakoğlu, ‘’Müslümanlar 14 asırdır İslâm’ı yaşıyorlar. Peygamberimizin izinden gittik, Kur’ânı dinleyip anladık, Kur’ân yolunda yaşadık. Kur’ân'ı ve Hazreti Peygamberimizi evimize misafir edelim. Söylediklerini doğru anlayıp, toplumumuz için bundan istifade edelim’’ diye konuştu.

DİYANET’E KAYITLI

90 BİNİ AŞKIN HAFIZ VAR

Bardakoğlu, Türkiye’de, Diyanet İşleri Başkanlığına kayıtlı 90 bini aşkın hafız bulunduğuna işaret ederek, bu durumun Türkiye’yi İslâm inanışının hakim olduğu ülkeler arasında önemli bir yere getirdiğini söyledi. Türkiye’nin hem modern ve çağdaş bir ülke olması hem de dinî değerlere sahip bulunması özelliğini zaman zaman dünyaya anlatmakta zorluk çektiklerini ifade eden Prof. Dr. Bardakoğlu, şunları kaydetti:

‘’Türkiye, modern, çağdaş, demokratik ve laik bir ülke...Ülkemiz aynı zamanda gerçekten dinin kurallarına bağlı ve İslâmî kuralları yaşayan bir ülkedir. Ülkemizde 90 bin cami ve 9 bin Kur’ân kursu olması, insanımızın Kur’ân-ı Kerim’e ve dinine ne kadar bağlı olduğunu göstermektedir. Biz Kur’ân kurslarımızı eğitim kurumları olarak görmüyoruz. Bu yüzden kurslarımızın müfredatlarını yeniledik, eğitim formasyonları ve hocaların eğitim anlayışları Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından net bir şekilde ortaya konulmuştur. Kurslarımız, insanımızı toplumla barıştıran, dinin kurallarını ve manevî mutluluğu insanlara öğretmeye çalışan mekânlardır. Kur’ân kurslarımız, örgün eğitimi tamamlayan, bütünleyen insanımızın manevî duygularını, ahlâkî anlayışını geliştirmeye çalışan mekânlardır. Bu yüzden Kur’ân kurslarını önemsiyoruz.’’ “72 MİLYON İNSANIN AYRISI GAYRISI OLMAZ’’ DİYANET İşleri Başkanı Prof. Dr. Bardakoğlu, Uşak’ın Eşme İlçesinde yapımı tamamlanan Müftülük ve Kur’ân Kursu hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada ise ‘’Günümüzde çocuklarımızı bu devrin hızlı esen rüzgârlarından koruyarak, camileri ve Kur’ân kurslarını sevdirerek onların, bu güzel mekânlarda güzel ahlâkla yetişmelerini sağlamalıyız’’ dedi. Türkiye’de yaşayan 72 milyon insanın ayrısı gayrısı olmayacağını belirten Bardakoğlu, ‘’Allah birlik ve beraberliğimizi arttırsın diyerek bu gibi eserlerin yapımında maddî ve manevî emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

24.05.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Baykalcılara tırpan, politbüro ile devam

  Demirtaş: CHP’de zihniyetler değişmez

  Gül: CHP’deki değişim, Türk siyaseti için önemli

  Madende risk büyüdü, çalışmalar durduruldu

  Anayasa molası bitti

  Milletin sevdiği insanları asarak aslında milleti astılar

  Malatya’da silâhlı baskın: 6 yaralı

  Terörü bitirmek sadece AKP’nin görevi değil

  Sabih Kanadoğlu’ndan baskın seçim kehaneti

  Albay N. A. ifade verdi

  Yargıyla hiç ilgisi olmayanların HSYK’ya seçilmesi doğru olmaz

  Sivil anayasanın yokluğu seçilmişlerin büyük ayıbı

  Erdoğan, Ahmedinejad ile telefon görüşmesi yaptı

  Türkiye üye olursa AB’nin Orta Doğu’da etkisi artar

  KUR’ÂN KURSLARI İNSANLARI TOPLUMLA BARIŞTIRIYOR

  CENNET ASA BAHARLAR RİZE’DE ÇİÇEK AÇTI

  Camiler ‘’elektrik borcu”nu ödeyemiyor

  ‘’Canlı cenaze”ye duyarlı morg

  Engelli işçilere “ışıklı gelecek” eğitimi

  Çerkez Sürgünü 146. yıl dönümünde anıldı

  Gürültü denetiminde yeni dönem

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.