24 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Baykalcılara tırpan, politbüro ile devam

CHP, 33. Olağan Kurultayının ikinci gününde Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerini seçti. Baykal yönetiminde yer alan Parti Sözcüsü Mustafa Özyürek, Genel Başkan Yardımcıları Onur Öymen, Yılmaz Ateş, Cevdet Selvi aday gösterilmedi. Özyürek, ''Ben liste yapsam farklılıklar olurdu. Listede, partide uzun yıllar emeği olan bazı unsurların yeteri kadar değerlendirilmediğini gördüm” dedi.

“Baykal ve ekibinin tasfiyesi gibi bir liste” diyen İzmir Milletvekili Canan Arıtman, bütünleştirici değil, ayrıştırıcı bir liste olduğunu belirterek, “Bu liste ile iktidara yürümek çok zor” dedi. Eski MYK Üyesi Savcı Sayan da Önder Sav'ın ''Eski tas, eski hamam, gücüme devam'' diyerek listede etkili olduğunu belirterek, ''İnşallah bu liste Sav'ın direktifleriyle Kılıçdaroğlu'nun önünü kapatmaz” diye konuştu.

CHP’de Baykalcılara tırpan

Öncekı gün başlayan CHP 33. Olağan Kurultayı’nda İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanlığı’na seçilmesinin ardından dün de partinin yetkili kurullarına seçimler yapıldı. Kılıçdaroğlu, Atatürk Spor Salonu’nda yapılan kurultayda, geçerli bin 189 oyun tamamını alarak, CHP’nin 7. Genel Başkanı seçilmişti. Kurultayda, 8 oy da geçersiz sayılmıştı.

CHP’nin 33. Olağan Kurultayı ikinci gün çalışmalarında CHP Parti Meclisi için blok liste açıklandı. Atatürk Spor Salonu’ndaki kurultayda Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelikleri için seçim yapıldı. Parti Meclisi için 80, Yüksek Disiplin Kurulu için 15 kişi seçildi. CHP tüzüğüne göre, PM 80, YDK ise 15 üyeden oluşuyor. CHP 33. Olağan Kurultayı'nda açıklanan Parti Meclisi (PM) aday listesinde, 22 eski üye yer alıyor. 80 PM üyesinden 12'si Bilim, Kültür ve Sanat Kurulu adaylarından oluşacak. Bu üyeler dışında kalan 68 kişilik aday listesinde eski PM'den 22 isim yerini korudu. Eski Genel Başkan Deniz Baykal yönetiminde yer alan Parti Sözcüsü, Genel Sayman Mustafa Özyürek, Genel Başkan Yardımcıları Onur Öymen, Yılmaz Ateş, Cevdet Selvi, Bihlun Tamaylıgil, Genel Sekreter Yardımcıları Algan Hacaloğlu listede aday gösterilmedi.

Eski yönetimde yer alan Genel Sekreter Yardımcıları Mesut Değer ile Mehmet Ali Özpolat, yeniden PM üyeliği için adaylar arasında yer aldı. MYK üyeleri Fevzi Topuz, Nur Serter, Ali Kılıç, Sırrı Özbek, Mehmet Ali Susam, Suat Binici ve Savcı Sayan da liste dışı kalan isimler oldu. Listede yer alan 27 yaşındaki Ekrem Oktay, PM adayları arasındaki en genç isim oldu. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun listesinde yer alan eski PM üyeleri şu isimlerden oluşuyor: Oya Araslı, Necla Arat, Yücel Artantaş, Deniz Pınar Atılgan, Tekin Bingöl, Mevlüt Coşkuner, Mesut Değer, Mahmut Duyan, Nevin Gaye Erbatur, Abdurrezzak Ertan, Neriman Genç, Gökhan Günaydın, Hüseyin Karakoç, Şahin Mengü, Ensar Öğüt, Malik Ecder Özdemir, Mehmet Ali Özpolat, Faik Öztrak, Atilla Sav, Önder Sav, Çetin Soysal, Cahide Tunç. PM'de bu dönemde görev yapacak yeni isimler ise şöyle: Hülya Güven, Korkmaz Karaca, Metin Arifaoğlu, Sencer Ayata, Süheyl Batum, Enver Aysever, Işık Ayata, Gülsün Bilgehan, Behçet Çağlar, Asuman Çakmak, Eşref Karaibrahim, Hikmet Çelik, İzzet Çetin, Soner Çetin, Didem Engin, Ali Rıza Ertemur, Mehmet Faraç, İsa Gök, Mehmet Zeki Gündüz, Hurşit Güneş, Mehmet Kaban, Haluk Koç, Nihat Matkap, Rıfat Nalbantoğlu, Hakkı Suha Okay, Ekrem Oktay, Melda Onur, Umut Oran, Oğuz Oyan, İrfan Hüseyin Yıldız, Abdullah Özer, İlsan Özkes, Murat Fehmi Sönmez, Mehmet Süne, Veli Gündüz Şahin, Halide Jale Tamzok, Semra Tanülkü, Gürsel Tekin, Fatma Füsun Tatlıdil, Ayhan Yalçınkaya, Hüseyin Yaşar, Azmi Yıldız, Nuran Yıldız, Sacid Yıldız, Alaaddin Yüksel, Aydan Baran

TOPUZ’DAN YALANCI YENİLİKÇİ UYARISI

CHP İstanbul Milletvekili Ali Topuz, parti organları için ikinci bir liste hazırlığında olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, ‘’Bir Baykal’ın evinde, bir Kılıçdaroğlu’nun yanında yer alarak, her tarafı idare ederek, yenilikçi devrim yapmaya kalkışmasınlar’’ dedi. CHP Milletvekili Ali Topuz, kurultay salonunda gazetecilere açıklama yaptı. Topuz, önceki gece CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin’in ayrı bir kurultay listesi çıkarma girişimi başlattığını ve bu girişime destek aramak için kendi üzerinden siyaset yapmayı tercih ettiğini iddia etti.

Topuz, İstanbul İl Başkanı sıfatı ile 40 yıl önce CHP’nin 20. Kurultayı’na başkanlık ettiğini hatırlatarak, o dönemde yenilikçi hareketin öncülüğünü yaparak İsmet İnönü’ye karşı yenileşme hareketinin öncüleri arasında yer aldığını anlattı.

ÖZYÜREK: KIRGIN DEĞİLİM

CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek, Parti Meclisi’nde isminin yer almamasından dolayı kırgın olmadığını söyledi. Özyürek, Kılıçardoğlu’na başarılar dileyerek, bundan sonra CHP’nin başarısı için çalışmaya devam edeceğini kaydetti. Liste savaşının yaşanıp yaşanmadığı yönünde bir soruya ise Özyürek, “Yaşanmış olabilir, fakat sayın Deniz Baykal’ın isminin bu olaya karıştırılmasını doğru bulmuyoruz. Benim ve arkadaşlarımın böyle bir talebi olmadı” dedi.

ARITMAN: PARTİ MECLİSİ LİSTESİ

BÜTÜNLEŞTİRİCİ DEĞİL, AYRIŞTIRICI

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Parti Meclisi listesinin bütünleştirici değil, ayrıştırıcı bir liste olduğunu belirterek, “Bu liste ile iktidara yürümek çok zor” dedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Parti Meclisi listesi, eski Genel Başkan Deniz Baykal’a yakın isimler tarafından beğenilmedi. İzmir Milletvekili Canan Arıtman, listede Süheyl Batum gibi değerli isimlerin olduğuna işaret ederek, “Listede çok değerli isimler var, ama bütünleştirici bir liste değil, ayrıştırıcı bir liste. Ayrıştırıcı bir liste ile iktidara yürümek çok zor. Listeye giren arkadaşları kutluyorum.” ifadelerini kullandı. Baykal’a yakın isimlerden Savcı Sayan, Parti Meclisi listesinde CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın gücünün arttığı bir liste olduğuna işaret ederek, “Kılıçdaroğlu’nun etkisini göremiyorum listede. Sadece listede Gürsel Tekin’in olması benim umutlarımı artırıyor. Baykal ve ekibinin tasfiyesi gibi bir liste” değerlendirmesini yaptı.

24.05.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Baykalcılara tırpan, politbüro ile devam

  Demirtaş: CHP’de zihniyetler değişmez

  Gül: CHP’deki değişim, Türk siyaseti için önemli

  Madende risk büyüdü, çalışmalar durduruldu

  Anayasa molası bitti

  Milletin sevdiği insanları asarak aslında milleti astılar

  Malatya’da silâhlı baskın: 6 yaralı

  Terörü bitirmek sadece AKP’nin görevi değil

  Sabih Kanadoğlu’ndan baskın seçim kehaneti

  Albay N. A. ifade verdi

  Yargıyla hiç ilgisi olmayanların HSYK’ya seçilmesi doğru olmaz

  Sivil anayasanın yokluğu seçilmişlerin büyük ayıbı

  Erdoğan, Ahmedinejad ile telefon görüşmesi yaptı

  Türkiye üye olursa AB’nin Orta Doğu’da etkisi artar

  KUR’ÂN KURSLARI İNSANLARI TOPLUMLA BARIŞTIRIYOR

  CENNET ASA BAHARLAR RİZE’DE ÇİÇEK AÇTI

  Camiler ‘’elektrik borcu”nu ödeyemiyor

  ‘’Canlı cenaze”ye duyarlı morg

  Engelli işçilere “ışıklı gelecek” eğitimi

  Çerkez Sürgünü 146. yıl dönümünde anıldı

  Gürültü denetiminde yeni dönem

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.