28 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Adaleti, Batı engelledi

Uluslararasi Af Örgütü’nün yıllık insan hakları değerlendirme raporunda, İsrail’in 2008-2009 yıllarındaki Gazze saldırılarına işaret edilerek, ‘’BM Güvenlik Konseyi’nin bu konuda yanlı davrandığı’’ ifade edildi.

Raporda, ‘’ABD ile AB üyesi ülkelerin BM Güvenlik Konseyi’ndeki pozisyonlarını kullanarak uluslar arası adaleti engellediği’’ kaydedildi. Sözkonusu ülkelerin, İsrail’in Gazze saldırısı sırasında işlediği savaş suçlarından sorumlu tutulmasını engellediği belirtilen raporda, İsrail güçlerinin bu süreçte işlediği suçlardan örnekler verildi.

Raporda, İsrail ve Gazze’yi kontrol altında tutan Hamas’ın konuya ilişkin olarak hazırlanan Goldstone raporundaki hesap verme zorunluluğunu gözardı ettikleri, bunun için uluslararası baskıya ihtiyaç duyulduğu kaydedildi. Söz konusu 3 ülkeyle birlikte G20 ülkelerinin bazılarının Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (ICC) savaş suçlarına karşı hukukî yollara başvurma girişimine katılmadığı da raporda ifade edildi. Raporda, ‘’ABD, Rusya ve Çin’in müttefiklerindeki insan hakları ihlallerini gözardı etikleri, bu ülkelerin insan haklarına daha saygılı olmaları yönünde baskı oluşturulması için kendi kayıtlarının açıklanması konusunda başarısız oldukları’’ öne sürüldü. ABD’de başkan Barack Obama’nın daha önce söz verdiği halde Guantanamo kampını kapatmayı başaramadığı belirtilen raporda, Obama yönetimindeki ABD’nin insan hakları konusunda ‘karışık’ bir görüntü verdiği ifade edildi. Örgütün genel sekreteri Claudio Cordone, Associated Press ve Retuers’a yaptığı açıklamada, Guantanamo’daki cezaevinin kapatılması yönünde bazı olumlu gelişmeler olduğuna, ancak buradaki işkence iddiaları konusunda birilerinin sorumlu tutulacağı yönünde hiçbir işaret bulunmadığına dikkati çekti.

28.05.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail zorbalığı

  Adaleti, Batı engelledi

  Bosna kayıplarını arıyor

  SIRBİSTAN: MLADİÇ’İ ARAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

  Güney Kore, deniz tatbikatı yaptı

  K. Kore, imzaladığı anlaşmayı feshediyor

  Medvedev, G. Kore'ye ekip gönderiyor

  ABD, sesten 6 kat hızlı cruise füzesi denedi

  Netanyahu ve Abbas’a Beyaz Saray’dan dâvet

  Pakistan, Youtube'a erişim yasağını kaldırdı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.