28 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Yılda 2 bin 500 hafız yetişiyor

Dİyanet İşleri Başkanlığı (DİB) adına, mukaddes belde Mekke’de uzun yıllar görev yapan Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Dr. Ekrem Keleş, bu ülkede düzenlenen Kur’ân okuma yarışmalarında eskiden Türkiye’den katılım ve başarı elde edenler olmasına rağmen son 13 yıldır kimseyi göremediğini söylüyor.

DİB’in hafızlığa çok önem verdiğini belirten Keleş, Türkiye’de yetiştirilen hafız sayısının şu anda yıllık 2 bin 500’lere yaklaştığını kaydederek, ‘’Ancak İslâm için çok şehit veren 70 milyonluk bir ülke için bu yeterli değil, çok daha fazla olmalı’’ dedi. Kur’ân Kursları’nda bir yılda çoğunluğu bayan olmak üzere 270 bin civarında talebe okuduğunu aktaran Keleş, yaz kurslarında bu rakamın 1 milyona çıktığı bilgisini verdi. Hafızlık müessesesini ayakta tutan sayılı Kur’ân kurslarından biri olan Manisa Akhisar’daki Hilaliye’nin 35. mezuniyet töreni önceki gün yurdun dört bir yanından binlerce kişinin katılımıyla yapıldı. Akhisar’daki erkek ve kız Kur’an kursları ile Uşak’taki Dülgeroğlu Hilaliye Kız Kur’ân Kursu’nda eğitimlerini tamamlayan 35’i kız, 29’u erkek 64 hafız, düzenlenen merasimle diplomasını aldı. Diyanet camiasından müftü, vaiz, hatip ve karilerin renk kattığı merasimde konuşan Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Keleş, mü'minler içinde en seçkin topluluğun Kur'ân’ı öğrenen ve öğretenler olduğunu, Ehl-i Kur'ân Meclisine meleklerin gıbta ettiğini vurguladı. Hafızlığın çok büyük bir makam, Kur’ânı ezberlemenin çok büyük bir nasip olduğunu dile getiren Keleş, makam, mevki ve diplomasını hafızlığa değişmeye hazır olduğunu ifade etti. 2.500’e yakın hafız yetiştirip 10 binden fazla talebeye Kur’ân okumayı öğreten Hilaliye’nin temellerini atan merhum Şahin Yılmaz Hocaefendi’yi hayırla yad eden Keleş, ‘’Diyanet camiası adına teşekkür ediyorum. Bu hizmete destek veren herkesi tebrik ediyorum. Akhisar da bu kadar hafız yetiştirdiği için çok büyük bir şeref taşıyor.’’ diye konuştu.

Hilaliye Eğitim Vakfı Başkanı Abdullah Yılmaz da dar yerde sıkışan Kur’ân Kursu için geniş bir Kur’ânî İlimler Külliyesi yapılacağının müjdesini verdi. İzmir yolu üzerinde 30 dönümlük arazi alındığını bildiren Yılmaz, ‘’İnşallah daha güzel bir proje olacak. Dar yerde sıkışan kursumuzu lâzım olan birimlerin de içinde olacağı şekilde genişleteceğiz. Maddî ve manevî dua ve himmetlerinizi bekliyoruz. Kur’ân'a ait hizmetleri bu millet yerde koymaz’’ şeklinde konuştu. Törenden bir gün önce mezunlar günü düzenlenirken üç yıl önce vefat eden Şahin Yılmaz Hocaefendi’nin kabri ziyaret edildi.

28.05.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Askeri siyasete 27 Mayıs yerleştirdi

  AYDEMİR 22 ŞUBAT 1962'DE DARBE YAPMAK İSTEMİŞTİ

  Demokrasi şehitleri anıldı

  “70 MİLYON” DARBEYE KARŞI YÜRÜDÜ

  Kurtulmuş: TSK darbeyi kınasın

  Malî Kural TBMM’de

  Palangalı: Demokrasi tarihinin utanç günü

  Zorbalığın ilk halkası

  27 Mayıs AB ile bütünleşme sürecine ağır darbe indirdi

  Bir şehit daha

  Adana yine başkansız

  KKTC’de hükümet güvenoyu aldı

  Tuzla tersanesinde yine ölüm

  Barzani, Türkiye’ye gelecek

  Gaziantep’te trafik kazası: 4 ölü

  Erzincan’da “Ergenekon” kazısı dün de sürdü

  Sümela’da da 1 günlük ibadet izni

  Yılda 2 bin 500 hafız yetişiyor

  SBS için yeni fırsat

  21. yüzyılda elektriği olmayan mahalle

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.