07 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Kapadokya’nın yükselen değeri: AKSARAY

KAPADOKYA'NIN batıya açılan kapısı olarak nitelendirilen Aksaray’ın Güzelyurt ilçesindeki Ihlara ve Manastır Vadisi ile Aksaray Müzesi’nin ziyaretçi sayısının arttığı bildirildi.

Aksaray Müzesi Müdür Vekili Fahri Ayçin, Kapadokya bölgesinde yer alan Aksaray’ın turizme açık ören yerlerinde ziyaretçi sayısının artmaya devam ettiğini söyledi. Aksaray’ın çok önemli turizm potansiyeline sahip olduğunu belirten Ayçin, ‘’Dünyaca ünlü Ihlara Vadisi, Anadolu’nun en büyük hanı Sultanhanı, Kapadokya’nın ilk köy yerleşmesi Aşıklı Höyük, mumyalarıyla ünlü Aksaray Müzesi, peri bacaları, katedrali ve yer altı şehirleriyle Aksaray, Kapadokya’nın önemli bir parçasıdır’’ dedi. Ihlara Vadisi’nin tabiat, tarih ve san’at olgusunu bir arada bulunduran dünyanın ender alanlarından biri olduğunu kaydeden Ayçin, Ihlara Vadisi’nin Aksaray’da en fazla ziyaret edilen ören yerlerinden biri olduğunu ifade etti.

Ayçin, 14 kilometre uzunluğunda, yer yer 100-120 metre derinliğe ulaşan Ihlara Vadisi’ni 2009 yılında 223 bin 450 turistin ziyaret ettiğini belirtti. Güzelyurt Belediye Başkanı Kudret Özeş de, dünyaca ünlü Ihlara Vadisi’ne benzerliğiyle ünlenen Manastır Vadisi’nin de turistlerin akınına uğradığını söyledi. Özeş, Manastır Vadisi’nin önümüzdeki yıllarda Kapadokya’da adından en çok söz ettiren ören yerlerinden biri olacağını sözlerine ekledi.

07.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Kapadokya’nın yükselen değeri: AKSARAY

  Semaya evrensel ilgi

  7 İklim 5 Şehir

  ‘İklim Değişikliği: Sonuçlar’ sergisi

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.