07 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

7 İklim 5 Şehir

KÜLTÜREL birikimi, tarihî ve tabiî güzellikleri ile Ortadoğu’nun en renkli şehirleri arasında gösterilen Gaziantep, Bağdat, Şam, Amman ve Beyrut’un kültürel ve turistik faaliyetlerin karşılıklı olarak geliştirilmesi hedefleniyor.

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda hazırlanan, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanan ‘’Kültür ve Turizmde Marka Kent Gaziantep Eylem Planı 2010-2014’’ kapsamında, ‘’Yedi İklim Beş Şehir’’ projesi gerçekleştirilecek. Ortak bir kültür mirasının sahibi Gaziantep, Bağdat, Şam, Amman ve Beyrut arasında çalışmalar yapılarak, bir kültür ve turizm havzası oluşturulması amaçlanıyor. Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Salih Efiloğlu, Gaziantep’in ticaret ve sanayide bir marka olduğunu, son yıllarda turizm sektöründe büyük ivme kazandığını ifade ederek, komşu ülkelerle olan dostane ilişkilerin Gaziantep’i batının doğu, doğunun batı kapısı konumuna getirdiğini söyledi.

Komşu ülkelerle ticarî birlikteliği turistik ve kültürel birlikteliğe de dönüştürecek büyük potansiyel bulunduğunu vurgulayan Efiloğlu, şöyle dedi: ‘’Artık dünyada hiç kimse tek başına bir şey yapamıyor. Markalaşmak önemli. Bu yakın ve uzak komşularla birlikte olacak. Vizelerin kalkması, dünyadaki yeni gelişmeler, Ortadoğu ile Türkiye’nin politik ve stratejik olarak birlikte hareket etmesi bizim işimizi kolaylaştırdı. Gaziantep, Bağdat, Şam, Amman ve Beyrut tam bir kültür vadisi. Buralar zaten en eski yerleşim medeniyetleri. Bölge zengin turizm çeşitliliğine rağmen yeterince tanıtılamıyor. Bölge çapında ortak değerlere yönelik farkındalık oluşması için kültürel ve turistik çalışmaların desteklenerek geliştirilmesi, sektörel bazda çeşitliliğin arttırılmasına ihtiyaç duyuluyor.’’

07.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Kapadokya’nın yükselen değeri: AKSARAY

  Semaya evrensel ilgi

  7 İklim 5 Şehir

  ‘İklim Değişikliği: Sonuçlar’ sergisi

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.