11 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Hisarcıklıoğlu: Türkiye’ye yatırım yapın, kazanın

Türkıye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, Türkiye ve Arap dünyası arasında ortak bir takas bankası kurulması teklifinde bulunarak, ‘’Böylece Türk ve Arap iş aleminin, yabancı bankalara bağımlılığını azaltabiliriz.

Bu coğrafyanın malî kaynaklarını, yine bu coğrafyada muhafaza ederiz’’ dedi. Ticaretin önündeki engellerin kaldırmasının da önemini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, bu çerçevede, Türkiye-Lübnan, Türkiye-Körfez İşbirliği Konseyi serbest ticaret anlaşması müzakerelerinin tamamlaması gerektiğini kaydetti. Hisarcıklıoğlu, bu iki anlaşma imzalandığında, Doğu Akdeniz ile Basra Körfezi arasında geniş bir serbest ticaret alanı meydana getirileceğini ifade etti. Hızla artan karşılıklı ticaretteki başarılarını yatırım ilişkilerine de yansıtmak istediklerini dile getiren Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: ‘’Arap sermayesi ve Arap yatırım fonları son 10 yılda dünyanın en dinamik yatırım fonları haline gelmiş olmasına karşın maalesef ülkemize gelen yatırımları sınırlı kalmıştır. Arap şirketlerini ve yatırım fonlarını ülkemizde daha fazla yatırım yapmaya dâvet ediyoruz. Nitekim, bugüne kadar Türkiye’ye yatırım yapan Arap şirketleri ve yatırım fonları hep başarılı oldu. Gelin, ortak akıl, işbirliği ve entegrasyon ile bölgemizi, bir barış, istikrar ve refah havzası haline getirelim. Gelin, coğrafyamızın kadim kozmopolit güzelliğini yeniden inşa edelim. Bu bizlerin, yeniden şekillenen küresel düzen içinde, kaçınamayacağımız tarihî sorumluluğumuzdur.’’

Irak’tan, TOBB’a sanayi bölgesi teklifi

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi, TOBB’dan Kerkük’e sanayi bölgesi kurulması konusunda destek istedi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ile Haşimi, Türkiye-Irak ticari ilişkilerinin geliştirilmesi yönünde karşılıklı görüş alış verişinde bulundu. TOBB’tan yapılan açıklamada, Irak’a mal taşıyan Türk kamyonlarının sorunlarının çözülmesi için Haşimi’den destek isteyen Hisarcıklıoğlu’nun Irak’ta Organize Sanayi Bölgesi kurulması konusunda TOBB’un destek ve yardımcı olabileceğini ifade ettiği kaydedildi. El Haşimi’nin de, Irak’ta yeni bir Organize Sanayi Bölgesi’ne ihtiyaç olduğunu ve bu konuda işbirliğine açık olduklarını söylediği ifade edilen açıklamada, özellikle Kerkük’te nitelikli sanayi bölgesi kurulması konusunda TOBB’un desteğini istediği vurgulandı. Haşimi’nin, görüşmede, yeni bir kanunla Irak’ta yatırım ortamının iyileştirildiğini, yatırımcıların işgücü getirebildiğini, sermaye ve kârı da geri götürebildiklerini, dünyanın her yerinden yatırımcıların Irak’a geldiğini anlattığı dile getirildi. Haşimi, Türk iş adamlarından, Irak ile daha fazla ticaret ve yatırım yapmalarını istediklerini ifade ederek, Hisarcıklıoğlu’nu bir heyetle birlikte iş imkânlarını değerlendirmek üzere Irak’a dâvet etti.

11.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  Büyüme 2011’de yavaşlayacak

  Hisarcıklıoğlu: Türkiye’ye yatırım yapın, kazanın

  Şimşek’ten Araplara köklerimize dönelim çağrısı

  Oto komisyoncuları yüksek fiyatlardan şikâyetçi

  Ülker Golf’ten, Bursa'ya 200 milyon dolarlık yatırım

  Kuyumcular altın satmak için yeni çareler arıyor

  İthal edilen 191 canlı hayvan daha getirildi

  Tek kişinin yoksulluk sınırı: 1.473 TL

  Karadeniz’deki KOBİ’ler bilgisayardan uzak

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.