15 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

7 aylık asker şehit

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi dağlık arazi kesiminde terör örgütü PKK üyelerinin askeri birliğe düzenlediği saldırıda, bir asker şehit oldu, 4 asker yaralandı. Şehit olan jandarma er Mehmet Ali Birlik’in Hatay’daki acemi birliğinden sonra Hakkari’ye gittiği, 7 aylık asker olduğu bildirildi. Anne Hatice Birlik, ‘’Benim çocuğum 21 yaşında gitti. Neden böyle oluyor?’’ dedi. Bu arada, Siirt ili Baykan ilçesi Ziyaret beldesi ile Batman Kozluk ilçesi arasında askerî konvoya mayın tuzağı kuruldu ve iki kişi yaralandı..

7 aylık asker şehit

Hakkarı’nın Şemdinli ilçesi dağlık kesiminde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, 7 aylık asker olduğu bildirilen piyade er Mehmet Ali Birlik şehit oldu, 4 asker de yaralandı.

Hakkari Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, önceki gece saat 22.30 sıralarında sınır emniyeti için görevlendirilen askeri birliğe, ilçeye bağlı Konur köyü dağlık arazi kesiminde terör örgütü PKK üyelerince saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda, Aydın’ın Söke ilçesi Karacahayıt köyü nüfusuna kayıtlı piyade er Mehmet Ali Birlik şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Yaralı askerler, helikopterle Hakkari Asker Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Saldırının ardından gecenin karanlığından yararlanarak kaçan terör örgütü üyeleri ile güvenlik güçleri arasında zaman zaman sıcak temas sağlandığı, bölgede kara ve hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldığı öğrenildi.

Şehit askerin babası Cevdet Birlik, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun Hatay’daki acemi birliğinden sonra Şemdinli’nin Aktütün köyüne gittiğini, 7 aylık asker olduğunu belirtti.

Oğlunun şehit olduğunu sabaha karşı eve gelen komutanlardan öğrendiğini ifade eden Birlik, ‘’Daha önce şehit haberlerini dinlediğimde eşime ‘Bizim oğlumuz da şehit olabilir’ demiştim. Önceki gün rüyamda bir komutanın eve gelerek oğlumun şehit olduğunu söylediğini gördüm. Bugün (dün) de komutan oğlumun şehit haberini verdi. Allah kimseye şehit acısı göstermesin. Çok zor bir şeymiş’’ dedi.

Oğluyla en son şubat ayında izne geldiğinde görüştüğünü, önceki gün akşam telefonda konuştuğunu söyleyen Birlik, oğlunun kendisine operasyona gideceğini, annesinin kendisi için duâ etmesini istediğini söylediğini belirtti.

Anne Hatice Birlik de ‘’Benim çocuğum 21 yaşında gitti. Onun için mi yetiştirdim? Ondan mı saldım askere. Ondan mı saldım doğuya. Oranın askerleri buraya, buranın askerleri oraya gidiyor. Neden öyle oluyor? Yandık biz’’ diye konuştu.

Öte yandan, şehit Mehmet Ali Birlik’in askere gitmeden önce evlerinin karşısındaki duvara ‘’89/4 Son imparatorlar Mehmet Ali, Muhammet, Oğuz, Mehmet, Ahmet’’ yazdığı öğrenildi.

15.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  7 aylık asker şehit

  Baykan’da mayın patladı: 2 yaralı

  Teröristler bir evi yağmaladı

  MASAK’tan 15 milyar yalanlaması

  ‘’Suça itilen çocuklar’ yarın komisyonda

  Redd-i hâkim talebine ret

  DSHP kapatılıyor

  “Sınırsız bayramlaşma” için hazırlıklar başladı

  Korsana 16 tutuklama

  Havalimanında yangın

  Minibüs ile TIR çarpıştı: 1 ölü 18 yaralı

  İsrail’e bir suç duyurusu da Adana’dan

  Davutoğlu: Komisyonda ısrarlıyız

  AKP milletvekilleri ABD’ye gitti

  Doğal afette mevzuat eksikliği var

  Sungur Ağabey’in sağlık durumu iyiye gidiyor

  CHP’de Tekin’in yerine Şimşek atandı

  Cami dersleri yaygınlaşıyor

  Barış için dünyayı geziyor

  Malatya’da zorunlu eğitim 5 yaşında başlayacak

  Sınavda “hızlı okuyan” kazanıyor

  Mazlumların avukatı Bekir Berk

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.