16 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

GUŞ ŞALOM: KOMİSYONUN YETKİSİ YOK

İsrail'in Gazze yardım gemilerine yaptığı kanlı baskınla ilgili olarak oluşturduğu komisyon, İsrail içinden de tepki gördü. Ülkedeki barış yanlısı örgütlerden Guş Şalom, "Bu, hiçbir gücü, yetkisi bulunmayan bir örtbas etme komisyonudur" dedi.

İSRAİL'İN DOSTLARI KİMSEYE CEZA VERMEZ

Komisyona seçilen Kuzey İrlandalı üye David Trimble'ın "İsrail'in Dostları" grubunda yer aldığını hatırlatan örgüt, "(İsrail'in eski BM Büyükelçisi) Dore Gold'un uluslararası dostları, kimseyi cezalandırmayacak" görüşünü seslendirdi.

İsrail’i aklama komisyonu

İsraİl’İn, 31 Mayıs’ta Gazze yardım gemilerine düzenlediği ve 9 Türk’ün öldüğü operasyonla ilgili olarak oluşturduğu komisyon, İsrail içinden de tepki gördü. İsrail’deki barış yanlısı örgütlerden Guş Şalom, “Bu, hiçbir gücü, yetkisi bulunmayan, bir örtbas etme komisyonu” nitelemesinde bulunurken, komisyona seçilen Kuzey İrlandalı üye David Trimble’ın, “İsrail’in Dostları” grubunda yer aldığını hatırlatıp, “(İsrail’in eski BM Büyükelçisi) Dore Gold’un uluslar arası dostları, kimseyi cezalandırmayacaklar” dedi.

Guş Şalom’dan yapılan açıklamada, örgütün filo baskınını araştırmak üzere İsrail hükümetinin eski yargıçlardan Yaakov Tirkel başkanlığında oluşturduğu komisyona karşı, İsrail Adalet Yüksek mahkemesi’ne başvuracağı da belirtildi. Açıklamada, İsrail hükümetinin, bu tür olaylarda İsrail yasalarının da mümkün kıldığı yargısal bir yola başvurmaktan, üyeleri Yüksek mahkeme Başkanı tarafından belirlenen, hükümetin müdahalesinden bağımsız bir komisyon atamaktan kaçındığı, bunun hiç de tesadüfi olmadığı vurgulanarak, “Böyle bir komisyon belki gerçekleri ortaya çıkarabilir veya hükümeti rahatsız edecek sonuçlara varabilirdi. Şimdi Netanyahu ve bakanlarının uysal komisyonuyla, böyle bir tehlike mevcut değil” denildi.

Tirkel Komisyonunun, İsrail devletinin şimdiden “terörist” olarak nitelendirdiği gemideki Türk, Avrupalı ve Amerikan yolcuların görgü şahitlerini de dinleyip ciddî bir şekilde ele almasının beklenmediği vurgulanan açıklamada, komisyon, uluslar arası kamuoyunu yatıştırmak için kurulmuş, “umutsuz bir girişim” olarak nitelendirildi. Ancak, bu amacın gerçekleşeceğine, İsrail hükümetini, hakkındaki bütün suçlamalardan aklayacağına ve dünyada itibar sağlayacağına inanmanın da çok güç olduğunun altı çizildi.

16.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Kırgızlar da kaçıyor

  GUŞ ŞALOM: KOMİSYONUN YETKİSİ YOK

  Sırp katiller hâlâ dışarıda

  Fransa’ya ayrımcılık uyarısı

  NETANYAHU KANDIRIYOR

  ABD YİNE MEMNUN

  BM: TEKLİFİMİZ HÂLÂ MASADA

  DIŞİŞLERİ: İSRAİL’İN BUNA YETKİSİ YOK

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.