19 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Gazze tam bir hapishane

Tel Aviv Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Anat Biletzki, UNESCO tarafından düzenlenen ‘’Filistin Günü’’nde yaptığı, ‘’Goldstone Raporu’ndan Sonra İsrail’de İnsan Hakları’’ ve ‘’Gazze: Unutulmuş Bir Hapishane’’ başlıklı konuşmada, Gazze’nin uzun zaman insanlığın unuttuğu bir yer olduğunu belirterek, ‘’Gazze tam bir hapishane, giriş de yok, çıkış da yok’’ dedi.


AF ÖRGÜTÜ: ABLUKA TAMAMEN KALKSIN

UluslararasI Af Örgütü, Gazze ablukasının tamamen kaldırılması gerektiğini açıkladı. Ablukanın, ‘gecikmeden bir an önce kaldırılması’ çağrısında bulun

Özbekistan, mültecileri kabul ediyor

Özbekİstan’In etnik çalışmalar yüzünden ülkesini terk eden çoğu yaralı ve hasta Özbek mültecileri kabul etmeye devam ettiği bildirildi.


  Olaylar aniden gelişti

KIrgızİstan’dakİ geçici hükümetin Başbakanı Roza Otunbayeva, 11 Haziranda Oş kentinde başlayan, 5 gün süren şiddet olaylarının birdenbire patlak verdiğini ve yıldırım hızıyla geliştiğini söyledi.


  Pakistan halkı ülkenin şartlarından memnun değil

Merkezİ Washington’da bulunan Pew Araştırma Merkezi tarafından Pakistan’da yapılan anket, Pakistan halkının büyük çoğunluğunun ülkenin şartlarından memnun olmadığını ortaya koydu.


  Sincan olaylarının 1. yılında tedbirler alınıyor

Çİn’İn Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde geçen yıl Temmuzda çıkan kanlı olayların yıl dönümü yaklaşırken polisin başşehir Urumçi’de güvenlik tedbirlerini arttıracağı bildirildi.


  Finlandiya başbakanı istifa etti

Fİnlandİya Başbakanı Matti Vanhanen’in istifasını Devlet Başkanı Tarja Halonen’e sunduğu bildirildi. Devlet Başkanlığından yapılan açıklamada, Halonen’in, hükümetin istifasını kabul ettiği ve yeni hükümet kurulana ve bakanlar belirlenene kadar görevini sürdürmesini istediği belirtildi.


  Komşuda yeni grev dalgası

Yunanİstan’da kamu ve özel sektör çalışanları “hükümetin bütçe açığının daraltılması çalışmaları çerçevesinde uygulamaya koyduğu ekonomik tedbirlerle sosyal güvenlik yasa tasarısını” protesto etmek amacıyla 23 ve 29 Haziranda 24’er saatlik genel grev kararı aldı.


  İngiltere’de terör kamerası tartışması

İngİltere’nİn Birmingham şehrinde özellikle Müslümanların çoğunlukta olduğu mahallere konulan 200’den fazla güvenlik kamerasının (CCTV) gelen tepkilerin ardından, plastik torbalarla kapatılacağı duyuruldu.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.