19 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Cihaner serbest bırakıldı

Yargıtay 11. Ceza Dairesi, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in tahliyesine karar verdi. Daire, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki “Ergenekon terör örgütüne üye olmak’’ suçlamasıyla yargılanan Cihaner haricindeki dokuz tutuklu sanığın da tahliyesine hükmetti. Yargıtay 11. Ceza Dairesi Başkanı Ersan Ülker, tahliye ile ilgili olarak, “dosyadaki hukukî bulgu ve belgeler gereği koşulları oluşmayan tutuklama kararının kaldırıldığını ve sanıkların koşulsuz tahliyelerine karar verildiğini’’ açıkladı.


HENÜZ YOLUN ÜÇTE BİRİ GERİDE KALDI

AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Müsteşar Tibor Varadi, Türkiye’nin AB üyelik sürecinde yolun henüz üçte birini geride bıraktığını söyledi. İz

Eski Bakan Oktay, 14 saat ifade verdi

ESKİ Adalet Bakanı Seyfi Oktay’ın, ‘’Ergenekon’’ soruşturması kapsamında ‘’şüpheli’’ sıfatıyla 14 saat talimatla ifadesi alındı.


  O kararla, yargı güvenirliğini yitirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde görevli 9 hakime Yargıtay 4. Dairesi tarafından ceza verilmesini eleştirerek, “Hangi hukuka ve hangi maddeye dayanarak böyle bir adım atıyorsunuz” dedi. Erdoğan, yargının bu kararla güvenirliğini yitirdiğini kaydetti.


  15 milyon öğrenci için tatil zili çaldı

İLKÖĞRETİM ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 15 milyon öğrenci, dün karnelerini alarak 3 ay sürecek yaz tatiline girdi.


  DP’de kongre günü

YARGITAY Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından DP ile Anavatan Partisi arasında yapılan bütünleşme protokolünün hukuken geçersiz sayılması sebebiyle olağanüstü kongre kararı alan DP’nin, 7. Olağanüstü Büyük Kongresi bugün toplanıyor.


  Memura promosyon müjdesi

MAAŞ ödemeleri için bankalarla yapılan anlaşmalardan sağlanan ve halen yüzde 70 oranında ödenen promosyonların tamamı memurlara verilecek.


  Alpogan merkeze alındı

Dışişleri Bakanlığında yapılan bazı atamalar, Resmî Gazete’de yayımlandı. Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Mehmet Yiğit Alpogan merkeze atanırken, yerine Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Ahmet Ünal Çeviköz getirildi.


  ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ümit Boyner, “Türk-Amerikan ilişkileri açısından çok iyi bir dönem yaşadığımız söylenemez, hassas ve zor bir dönemden geçiyoruz” dedi.


  Türkiye, iltica başvurusunda 12. sırada

AB’ye iltica başvurularında 2008 yılında 9’uncu sırada bulunan Türkiye, geçen yıl 12’inci sıraya geriledi.


  Avrupa’nın en pahalı benzinini tüketiyoruz

Auto Club Europa (ACE) adlı otomobil kulübü, Avrupa’da en pahalı benzinin Türkiye’de satıldığı bildirdi.


  İstanbul, Gazze’yi kardeş şehir ilân etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, Gazze’yi kardeş şehir ilân etti.


  MÜSİAD’dan Yeni Asya’ya ziyaret

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Basım Yayın Ambalaj Reklam Sektör Kurulu Başkanı Bilal Arıoğlu, Sektör Kurulu Başkan Yardımcıları Gürbüz Aksu, Mehmet Yıldız ve kurul üyelerinden İlhan Soylu, Ali Emre Erişen ve Yaşar Kaymakçıoğlu, Gazetemiz Genel Müdürü Recep Taşcı’ya tanışma ziyaretinde bulundu.


  Yasaklı LYS bugün yapılacak

ÜNİVERSİTE adaylarının katılacağı ve bu yıldan itibaren uygulanacak Lisans Yerleştirme Sınavları’nın (LYS) ilk oturumları, bugün yapılacak.


  Ders kitapları okula dönüştü

BURSA Millî Eğitim Müdürlüğünce başlatılan ve Millî Eğitim Bakanlığınca Türkiye genelinde uygulanması kararlaştırılan proje sayesinde, ücretsiz dağıtılan ders kitaplarının geri dönüşümünden elde edilen gelir yine eğitim için kullanılıyor.


  İzmirli hanımlardan “gençliğe mesaj”

İZMİR Yeni Asya Hanım okuyucuları tarafından Murat Reis Kültür Merkezinde düzenlenen “Bediüzzaman’dan Gençliğe Mesajlar” konulu program yoğun ilgiyle izlendi.


  Yaz Kur’ân kursları başlıyor

Dİyanet İşleri Başkan Yardımcısı Şevki Aydın, 21 Haziran Pazartesi günü başlayacak yaz Kur’ân kurslarında, çocukların dine, dini değerlere ve Kur’âna ilgi duymalarını, bu değerleri kendi aralarında konuşarak, anlamlandırmalarını sağlamaya dönük bir eğitim öngördüklerini söyledi.


  Çocuk oto koltuğu kampanyalara girdi

KarayollarI Trafik Yönetmeliği’nin 150. maddesinde yapılan değişiklikle ‘’Çocuk oto koltuğu’’nun 1 Haziran itibarıyla zorunlu hale getirilmesi, bankalardan otomotiv firmalarına kadar yeni bir kampanya alanı oluşturdu.


  Polis, yaşlıları camiye götürecek

Muş Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, ilde polis memurlarının denk gelmeleri durumunda, sabah namazına giden vatandaşları camiye götüreceklerini söyledi.


  Alman huzurevinde Regaib Kandili

ArtIk Almanya’da bulunan huzurevlerinde de kandil programları düzenleniyor.


  101 yıllık kandil geleneği

Düzce’nİn Koçyazı Mahallesi’nde 101 yıllık gelenek aksatılmadan yaşatılıyor. Yüzyılı aşkın süredir her kandil akşamlarında camiden çıkan cemaate pilav, et, ayran ve tatlı ikram ediliyor.


  Iraklı mültecilerin sorunu çözülemedi

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) temsilcisi Antonio Guterres, Irak’ın mülteciler sorununun, bir kısım mülteciler yeniden yerleştirilmesine rağmen hala çözülemediğini söyledi.


  Bir dram binlerce yardım getirdi

Adana’da, hastaneye kaldırılan bir kız çocuğunun beslenme yetersizliği sebebiyle ölümüne şahit olan doktorun ‘’Bu yüzyılda insanlar açlıktan ölmemeli’’ sözlerinden etkilenen yardımseverler tarafından kurulan dernek, bugün binlerce yoksulun karnını doyuruyor.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.