19 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Daum krizi

Fenerbahçe, yeni sezona "Daum krizi" ile girecek. Başkan Aziz Yıldırım ve arkadaşları, yaklaşık 18 milyon lirayı bulan tazminatı nedeniyle Daum ile “yola devam” kararı vermek zorunda kaldı. Ancak Alman hocanın, kulüpte oğlu dahil üç yardımcısının işine son verilmesi, sportif direktör Aykut Kocaman'a bağlı olarak çalışmaya zorlanması ve takım tatildeyken, Haziran sıcağında mesaiye başlaması talimatı kararına sessiz kalması, taraflar arasında yaşanan soğuk savaşın ayak sesleri olarak değerlendirildi. Ayrıca Daum'un medyada yönetim aleyhindeki haberlerin tamamının uydurma ve yalan olduğunu açıklamasına karşılık, kulübe yazılı bilgi vermesinin istenmesi, yönetimin kendisine hiç güveni kalmadığını gösteriyor.

Bize göre, başkan Aziz Yıldırım, Daum'un bu kararlar sonunda pes edip, çalışmayacağını düşünüyor. Tesislere her sabah 9'da gelip, akşam 6'da gitmek, Aykut Kocaman'ın altında bir memur gibi çalışmaya zorlamak yıldırma politikasından başka bir şey değildir. Alman hoca, dışarıya sızdırılan gergin görüşmede Aziz Yıldırım'ın bütün isteklerini kabul ederek, bir yerde sonuna kadar direneceğini ve tazminat hakkından vazgeçmeyeceğini açık bir şekilde göstermiş oldu.

Hukuka saygılıysak Daum'a hak vermemiz gerekir. Onun geçen sezon başırılı olup, olmadığı ayrı bir konu. Fenerbahçe ile yaptığı 3 yıllık sözleşmenin 1 yılını doldurdu. Sözleşme gereği 2 yıl daha kulüpte çalışma hakkı bulunuyor. Aksi taktirde basına akseden 8 milyon avro tutan tazminatını almaya hakkı vardır. Aziz Yıldırım, geçen yıl da aynı hatayı Aragones'in sözleşmesinde yaptı. 72 yaşındaki İspanyol teknik adama 2 yıllık imza attırıp, sezon sonunda göndermeye kalktı. Aragones tıpkı Daum gibi direnerek, tazminat hakkından vaçgeçmedi. Yapılan görüşmeler sonunda hakettiği paranın tamamını aldı.

Aziz Yıldırım, bu defa meblag büyük olduğu için tazminat vermek istemiyor. Verirse camiadan büyük bir tepki alacağını biliyor. Çıkış yolu olarak Daum'un elini ve kolunu bağlayıp, çalışamaz bir pozisyona getirerek istifa etmesini bekleyecek. İnatçı ve tecrübeli Daum ise bu tuzakları bekliyormuş gibi hazırlıklı geldi. Ancak, her iki taraf da birbirine güvenmiyor. Bu şartlarda Fenerbahçe'nin başarılı olması mümkün değil. Taraflar arasında bir orta yol bulunmadığı taktirde Fenerbahçe'nin yeni sezona ağır bir krizle gireceğine kesin gözüyle bakılıyor.

EROL DOYRAN [email protected]

19.06.2010


 

DAUM'A ÇİN İŞKENCESİ

FENERBAHÇE Kulübünün yollarını ayıramadığı teknik direktör Christoph Daum, yeni sezon için mesaisine başladı.

Daum'un tesislere gelişende hiçbir yöneteci tarafından karşılanmaması dikkatleri çekti. Önceki gün başkan Aziz Yıldırım ve yöneticilerle yaptığı görüşmenin ardından Roland Koch dışındaki yardımcılarının görevine son verilen, ancak kendisiyle yola devam etme kararı alınan Alman teknik adam, Dün saat 09.50'de Can Bartu Tesisleri'ne Koch ile birlikte gelerek, yeni sezonun planlaması için çalışmalarına start verdi. Tesisler önünde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Daum, burasının kendisinin ikinci vatanı olduğunu belirterek, ''Ne yapacağımızı göreceğiz. İyi antrenman programı, iyi bir kaleci ve iyi bir asistan koç ile başarı gelir. Ayhan Tumani ve diğer yardımcılarım iyi çalıştılar'' dedi.

TERCÜMANSIZ KALDI

Diğer antrenör yardımcısı ve tercümanı Ayhan Tumani'nin görevine son verilmesinin ardından tercümansız kalan Daum, antrenör Roland Koch ile birlikte önce Türkçe ifadeler kullandı. Daum, Türkçe olarak Türkiye ve Fenerbahçe'yi sevdiğini belirterek, ''Türkiye ve Samandıra ikinci vatanım. Bugün çok iş var'' dedi. Daha sonra sözlerine Almanca devam eden tecrübeli teknik adam, ''Tekrar Samandıra'dayız. Türkiye ve Samandıra'yı seviyoruz. Ne yapacağımızı göreceğiz. Herkesin iyi yolda çalıştığını düşünüyorum. İyi bir çalışma programı, iyi kaleci ve iyi asistan koç, bunlar başarıdır. Marcel Daum ve Ayhan Tumani harika çalıştılar. Birini göndereceksen bu ben veya Koch olabilir. Aykut Kocaman'ı düşünebilirsin. Bunu anlaması güç. Nedeni ne olabilir ki?'' ifadelerini kullandı. Christoph Daum'un yardımcısı Roland Koch ise Türkçe olarak burayı çok sevdiklerini ve yeni sezon için çalışacaklarını dile getirdi.

Alman basını: Daum'a yapılanlar çok saçma

ALMAN teknik adam Christoph Daum'un Fenerbahçe'de göreve devam edecek olması Alman basınında da yankı buldu. Fenerbahçe'de, teknik direktör Christoph Daum'un, Roland Koch dışındaki yardımcılarıyla ilişkilerin kesilmesini saçmalık olarak yorumlayan gazete, kulübün muhtemelen bir çıkış yolu bulamadığı için bu yolu seçtiğini yazdı. Daum'a telefonla ulaşan gazete yetkilileri, Daum'un kendilerine başkan Aziz Yıldırım ile görüşmesinin detaylarını veremeyeceğini, ancak başkana hitaben gazetecilere, ''Hala teknik adam olarak devam ettiğimi açıklayabilir miyim'' dediğini ve ''Evet'' cevabını aldığını belirttiğini vurguladı.

TEHDİT YOK, KORUMA ALMAM

Daum'un hiç bir zaman ''tehdit edildim'' gibi bir cümle sarf etmediğini ifade eden gazete, Daum;un, ''Bana sadece, ailem ve benim için İstanbul'da kalmamın tehklikeli olabileceği söylendi. Yoksa tehdit olmadı. Şimdi de herhangi bir koruma almayacağım. Benim için tehlikeli olan, sizler için değil mi? O zaman bir sessizlik oldu'' dediğini yazdı. Gazetenin bundan sonraki görev için herhangi bir zorluk çıkarılacak mı sorusuna Daum'un, ''Bunu sizin tahmin gücünüze bırakıyorum'' diye cevapladı ve İstanbul'da kaldığını bildirdi. Haberde ayrıca, teknik direktör Daum'un yardımcılarının görevden alınması konusunda kendisine herhangi bir sebep söylenmediği de ifade edildi.

19.06.2010


 

Türk Dünyası minderde buluşuyor

6. TÜRK Dünyası Güreş Turnuvası ve Kültür Şöleni bugün İstanbul'da başlayacak. Burhan Felek Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek etkinlikte Türkiye ile birlikte 11 ülkeden yaklaşık 150 sporcu mücadele edecek.

İstanbul Gençlik Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ile birlikte Üsküdar Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında organizasyonla ilgili bilgi verdi. Taşpınar, iki gün sürecek organizasyonun Üsküdar Belediyesinin sponsorluğunda düzenlendiğini belirterek, ''Her geçen yıl daha güzel olması için gayret ettiğimiz turnuvamıza bu yıl Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Dağıstan, Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Irak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Suriye katılacak. Güreş Federasyonunun takvimine giren turnuvada yaklaşık 150 güreşçi mücadele edecek. Organizasyonda ayrıca Türk dünyasının çeşitli kültürel zenginlikleri de sergilenecek. Katılan tüm sporculara başarılar diliyorum'' diye konuştu. Osman Aşkın Bak, Güreş Federasyonu olarak turnuvayı desteklediklerini ifade ederken, Mustafa Kara ise sosyal belediyecilik kavramı altında sporun önemli bir yeri olduğunu dile getirerek, Üsküdar Belediyesi olarak bu anlamda yaptıkları çalışmalardan söz etti.

19.06.2010


 

NBA'de şampiyon Lakers

AMERİKAN rofesyonel Basketbol Ligi'nin (NBA) 2009-2010 sezonu şampiyonu, Los Angeles Lakers oldu. NBA'de sezonun şampiyonu, TSİ dün sabaha karşı yapılan Los Angeles Lakers-Boston Celtics maçıyla belirlendi.

Final serisindeki 7. maçında Boston temsilcisini 83-79 mağlup eden Lakers, seride 4-3'lük üstünlük elde ederek, şampiyonluk yüzüğüne sahip oldu. Los Angeles'taki Staples Center'da oynanan maçta 23 sayı, 15 ribaunt ve 2 asist ile mücadele eden Lakers'ın 32 yaşındaki yıldızı Kobe Bryant, ''En Değerli Oyuncu (MVP)'' ödülünü alırken, lig tarihindeki beşinci şampiyonluğunu gördü ve efsane oyuncular Kerim Abdul Jabbar ile Michael Jordan'ın altı şampiyonluk rekoruna bir adım daha yaklaştı.

Serideki 3-3'lük beraberliği bozacak ve şampiyonu belirleyecek son karşılaşmada, NBA'in en büyük iki takımı da savunmaya ağırlık vererek mücadele edince mücadele sayı olarak cılız kaldı ve 100'lü yüksek rakamlara ulaşılamadı.İlk yarısı 40-34 Boston Celtics'in üstülüğü ile sona eren, son periyodun ortalarına kadar yeşil beyazlıların liderliğinde giden karşılaşma, Lakers'ın ''veteran'' yıldızı Derek Fisher'in, bitime 6.12 dakika kala attığı kritik üçlükle yakaladıkları 64-64'lük beraberlik sonrası ev sahibi Los Angeles ekibi lehine döndü.

Zaman zaman oyuncular arasında gerginliklerin yaşandığı, her iki takım antrenörlerinin de sık sık hakemlere itiraz ettiği final serisinin yedinci karşılaşmasında, ilk yarıyı 8 sayı gibi düşük bir rakamla tamamlayan yıldız oyuncu Bryant, son 5 dakikada yeteneğini ortaya koydu ve 7 sayı üreterek takımına üst üste ikinci şampiyonluğu kazandırmayı başardı. Lakers'da karşılaşmayı, Ron Artest 20, İspanyol yıldız Pau Gasol 19, Derek Fisher ise 10 sayı ile tamamladı. Los Angeles ekibinin toplamda aldığı 30 ribaunttan 23'ünün ofansif ribaunt olması da karşılaşmanın Lakers'ın lehine sonuçlanmasında önemli bir etken oldu.

19.06.2010


 

Arjantin liderlik koltuğuna oturdu

2010 Dünya Kupası B Grubu'nda ikinci maçlar tamamlandı. Gruptaki ikinci maçında Güney Kore ile karşılaşan Arjantin, rakibini 4-1 yendi ve 6 puanla liderlik koltuğuna oturdu.

Grubun diğer maçında ise Yunanistan ile Nijerya karşılaştı. Maçın 57 dakikalık bölümün 10 kişi oynayan Nijerya, 1-0 öne geçtiği maçtan 2-1 yenik ayrıldı ve ikinci maçında da puan alamadı. Dünya kupaları tarihinde ilk golünü bugün oynanan maçta atan Yunanistan ise bu sonuçla ilk galibiyetini ve ilk puanını da almış oldu. B Grubu'nda, 22 Haziran Salı günü Yunanistan-Arjantin ve Nijerya-Güney Kore maçları oynanacak.

19.06.2010


 

Uruguay ve Meksika 2. tura yakın

2010 Dünya Kupası A Grubu'nda ikinci maçlar tamamlanırken, Uruguay 4 puanla liderliğe yükseldi.

Evsahibi Güney Afrika Cumhuriyeti ise önceki gün Uruguay karşısında aldığı 3-0'lık yenilginin ardından grupta son sıraya geriledi. Meksika'nın karşısına çıkan Fransa, gol orucunu bozamadı ve sahadan 2-0 yenik ayrıldı. Meksika, aldığı galibiyetle puanını 4'e çıkarttı ve averajla ikinci sıraya yükseldi.

19.06.2010


 

Dünya Plaj Hentbol Şampiyonası salıya

4. Dünya Plaj Hentbol Şampiyonası, 22-27 Haziran tarihleri arasında Antalya'da yapılacak. Şampiyonaya, Türkiye'nin yanı sıra erkekler ve bayanlarda toplam 18 ülke katılacak.

Erkekler ve bayanlar 6'şarlı olarak (A) ve (B) gruplarında mücadele edecek. Türkiye, erkeklerde (A) grubunda, Brezilya, İspanya, Umman, Macaristan ve Libya, bayanlarda da (B) grubunda İspanya, Brezilya, Çin, Norveç ve Macaristan ile karşılaşacak. Şampiyonanın önemli karşılaşmaları TRT 3'ten naklen yayınlanacak.

19.06.2010


 

Quaresma formaları hazır

BEŞİKTAŞ'IN son dönemdeki en flaş transferi Ricardo Quaresma'nın formaları yoğun çalışmayla hazırlanıyor.

Beşiktaş Kulübü Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Aksoy, bugün İstanbul'a gelip, yarın da resmi sözleşmeyi imzalayacak Portekizli Quaresma'nın formalarını hazırladıklarını söyledi. Aksoy, yaptığı açıklamada, BJK İnönü Stadı'nda yapılacak törenle sözleşme imzalayacak yeni oyuncularının ilk 5 bin formasının yarın stattaki Kartal Yuvası'nda yer alacağını belirterek, ''Formaların bir bölümü hazır. Kalan bölümünü de Kartal Yuvaları'na vereceğiz. Bunun yanında yine Quaresma temalı 15 bin tişört, şapka ve atkıyı da hazırladık'' dedi. Hakan Aksoy, Beşiktaş camiasının bir süredir talep ettiği beyaz formaları da yakında çıkaracaklarını ve bu formaların üstünde kendinden desenli küçük kartal şekillerinin bulunacağını sözlerine ekledi.

19.06.2010


 

Kombine kart satışı başlıyor

BEŞİKTAŞ'TA 2010-2011 futbol sezonu kombine kartlar ve locaların satışı, bugün başlayacak.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, 27 Haziran Pazar gününe kadar eski kart sahiplerine satışların yapılacağı, genel satışların ise 28 Haziran Pazartesi günü başlayıp, 14 Temmuz'da sona ereceği bildirildi. Taraftarların, kombine kartlarını tüm kredi kartlarına 1 peşin ve 4 taksit ile sahip olabilecekler. Divan Kurulu üyelerinin yüzde 15 indirimli alacağı kombinelerde, KARTALCELL'den yeni faturalı hat alanlara ve numarasını KARTALCELL'e taşıyanlara yüzde 5 indirim uygulanacak. Kombine kart satışlarının, İnönü Stadı altında yer alan Satış Merkezi'nden, 0216 556 98 00 numaralı Biletix Çağrı Merkezi'nden ve ''www.biletix.com'' internet sitesinden yapılacağı belirtildi. Kombine kartların en ucuzu 550, en pahalısı ise 7 bin 500 lira olacak.

19.06.2010


 

Hollanda-Japonya

2010 Dünya Kupası E Grubu'nda bugün Hollanda ile Japonya karşı karşıya gelecek. Durban'daki 44 bin seyirci kapasiteli Moses Mabhid Stadı'ndaki karşılaşma, saat 14.30'da başlayacak.

FIFA dünya sıralamasında 4. sırada bulunan Hollanda ile 45. sırada yer alan Japonya milli takımlarını karşılaşmasının zevkli geçmesi bekleniyor.

19.06.2010


 

Gana-Avustralya

2010 Dünya Kupası D Grubu'nda bugün Gana ile Avustralya karşı karşıya gelecek.

Rustenburg'daki 44 bin seyirci kapasiteli Royal Bafokeng Stadı'ndaki saat 17.00'de başlayacak karşılaşmayı, İtalyan hakem üçlüsü Roberto Rosetti, Paolo Calcagno ve Stefano Ayroldi yönetecek. FIFA dünya sıralamasında Gana 32. sıradaAvustralya 20. sırada yer alıyor.

19.06.2010


 

Kamerun-Danimarka

2010 Dünya Kupası E Grubu'nda bugün Kamerun ile Danimarka karşı karşıya gelecek.

Pretoria'daki 49 bin seyirci kapasiteli Loftus Versfeld Stadı'ndaki karşılaşma, saat 21.30'da başlayacak. FIFA dünya sıralamasında Kamerun 19. sırada, Danimarka ise 36. sırada bulunuyor.

19.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.