20 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Libya borcunu ödeyecek

DEVLET Bakanı Zafer Çağlayan, Libya’da iş yapan Türk müteahhitlerin hak edişlerden kaynaklanan ve bir süredir bekleyen 250 milyon dolara yakın alacağının ödenmesi konusunda anlaşıldığını bildirdi.

Devlet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan bir heyetle, 17 Haziran Perşembe günü Libya’ya bir günlük ziyaret gerçekleştirdi.

Türk müteahhitlerinin Libya’daki hak edişlerinden kaynaklanan alacak sorununu çözmek ve potansiyel iş imkanları konularında temaslarda bulunmak üzere Libya Sanayi, Yatırım ve Ticaret Bakanı Muhammed Ali El Huveyc’in davetlisi olarak Trablus’a giden Çağlayan, burada bir günlük çalışma ziyaretinde bulundu.

Söz konusu ziyaret çerçevesinde öncelikle Bakan Çağlayan başkanlığında Libya’da Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik konularındaki son gelişmeler hakkında bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Libya;da faaliyette bulunan 150’nin üzerinde müteahhitlik firmasının temsilcisi katıldı.

Bu toplantıda gündeme getirilen konular, Bakan Çağlayan ve Libya Sanayi, Yatırım ve Ticaret Bakanı El Huveyc eşbaşkanlığında gerçekleştirilen ve iki ülke ilgili bürokratlarıyla Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren’in de katıldığı toplantıda değerlendirildi. Açıklamaya göre, toplantı sonunda iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğine yönelik önemli kararlar alındı.

50 MİLYAR DOLARLIK

YENİ PROJELER İÇİN ÇAĞRI

Toplantının en önemli gündem maddelerinden birinin de önümüzdeki dönemde yürürlüğe sokulacak Libya’daki yeni projeler olduğuna dikkati çeken Çağlayan, Libya’da planlanan yaklaşık 50 milyar dolarlık yatırım projesi değerlendirildiğini ve Bakan El Huveyc’in projelerin Türk firmaları tarafından üstlenilmesi için çağrıda bulunduğunu bildirdi.

20.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail ablukaya makyaj yapıyor

  Libya borcunu ödeyecek

  Özbekler de Kırgızlar da suçlu değil

  BM’den acı itiraf

  İsrail, yardım gemisini durdurmak için BM’ye başvurdu

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.