25 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Beşiktaş Robinho'yu transfer edebilir mi?

Beşiktaş yönetimi transfer döneminde akıllı ve yerinde transferler yaparak rakiplerinden bir adım önde bulunuyor.

Fenerbahçe, Daum krizi yüzünden transferi ikinci plâna bıraktı ve bugüne kadar sadece Slovak Stoch ile ön anlaşma yapabildi. Buna karşılık Galatasaray'da hiçbir hareketlilik yok. Ama geçen yılki kadroda yer alan Uğur Uçar, Emre Güngör, Caner Erkin, Dos Santos, Hanry Kewell ve Barış Özbek'le yollar sessiz sedasız ayrıldı. Trabzonspor oturmuş kadrosunu bozmamak için fazla transfer yapmak istemiyor. Şenol Güneş'in ısrarı üzerine Diyarbakır'dan Barış Ataş'ı alarak, Fenerbahçeli Semih Şentürk için bekleme dönemine girdi. Şampiyon Bursaspor ise ilk transferini Fenerbahçe'de sözleşmesi sone eren Wederson'la yaptı. Bu futbolcuya bonservis bedeli ödenmediği için makul bir ücrete anlaştı. Arkasından geçtiğimiz yıllarda Galatasaray'da transferi gündeme gelen Arjantinli orta saha oyuncusu Federico İnsua'yı renklerine bağladı.

Transfer döneminin en hareketli kulübü Beşiktaş oldu. Takımın başına Alman Schuster'i getirerek teknik adam problemini erkenden çözdü. Arkasından aylarca transferi için peşinden koştuğu Portekizli yıldız Ricardo Quaresma'yı ikna etti ve Türkiye'de şimdiye kadar pek görmediğimiz bir şekilde 22 bin taraftarın önünde resmi imza attırdı. Yönetim bununla da yetinmedi. Almanya'nın Stutgart takımında oynayan Roberto Hilbert'i aldı. 26 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Hilbert öyle boş bir futbolcu değil. 2006 yılında Stuttgart ile sözleşme imzaladı ve son 4 sezonda bu takımın formasını sürekli giydi. 8 defa Alman A Milli Takımında oynadı. Stuttgart forması ile 4 yılda 17 gole imza attı.

Başkan Yıldırım Demirören'in şimdi büyük bir hedefi var. O da Brezilya'nın dünya çapındaki yıldızı Robinho'ya Beşiktaş formasını giydirmek. Ancak bu kolay olacak bir iş değil. Sözleşmesi İngiliz Manchester City'de bulunan 26 yaşındaki futbolcunun bonservisinin 35 milyon Euro olduğu ileri sürülüyor. İngiliz ekibi yıllık ücreti 6.5 milyon Euro'yu bulan Robinho'nun sadece haftalık maaşı 300 bin TL'yi ödemekten kurtulmak için geçen sezon ortasında Brezilya'nın Santos kulübüne kiralamak zorunda kaldı. Başkan Demirören, oldukça el yakan bu transferin gerçekleşmesi için sponsor desteğine ihtiyaç olduğunu biliyor. Desteği bulduğu an, Robinho için düğmeye basacak.

EROL DOYRAN [email protected]

25.06.2010


 

Kartal sahaya indi

BEŞİKTAŞ, 2010-2011 futbol sezonunun hazırlıklarına dün yaptığı antrenmanla başladı.

Yeni teknik direktör Bernd Schuster yönetiminde, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 saat süren antrenmanda siyah-beyazlı futbolcular, kondisyon ağırlıklı bir çalışma yaptı. İlk 1 saatte koşular yapan futbolcular, daha sonra 5'e 2 pas çalışması ve yarı sahada pas çalışmaları gerçekleştirdi. Beşiktaş'ın yeni transferleri Ricardo Quaresma ile Roberto Hilbert de ilk antrenmanda yer aldı. Quaresma, özellikle pas çalışmaları sırasında tekniği ile göz doldururken, ilk antrenmanında Nobre, Rüştü ve Delgado ile yakın olduğu gözlendi. Portekizli futbolcu, bir pozisyonda Cumali ile girdiği ikili mücadelede küçük bir sakatlık geçirirken, daha sonra kalkıp çalışmaya devam etti. İlk antrenmanda Quaresma'ya oranla daha durgun olduğu görülen Hilbert ise disiplini ile dikkat çekti.

ALTYAPIDAN 8 FUTBOLCU İDMANDA

Siyah-beyazlıların yaptığı ilk antrenmanda altyapıdan 8 futbolcu da yer aldı. Atınç, Cumali, Ali Kuçik, Sezer, Erkan Kaş, Erkan Reşmen, Sezer ve Onur, antrenmana katılan genç isimler oldu. Geçen sezon şampiyon olan Bursaspor'da kiralık oynayan Tomas Zapotocny ile Antalyaspor'da kiralık olarak görev yapan Erhan Güven de antrenmana katıldı. Eskişehirspor ile transfer görüşmelerine giden Erkan Zengin ise çalışmada yer almadı.

NİHAT, İBRAHİM VE SİVOK GELİYOR

Siyah-beyazlıların ilk antrenmanına Dünya Kupası'nda bulunan Rodrigo Tello ve Filip Holosko'nun yanı sıra izinli olan Nihat, İbrahim Toraman, Tomas Sivok, hasta olan Bobo ile sakatlıkları bulunan Yusuf, Ekrem ve Rıdvan katılmadı. Bobo'nun gribal enfeksiyona yakalandığı, Yusuf'un kasıklarında ağrıları bulunduğu, Ekrem ve Rıdvan'ın ise tedavilerinin sürdüğü bildirildi. İzinli olan Nihat, İbrahim Toraman ve Sivok'un bugün takımla çalışmalara başlayacakları açıklandı. Bu arada siyah-beyazlı futbolcuların bir bölümü antrenmanın ardından dinlenme havuzunda bir süre kaslarını gevşetti.

25.06.2010


 

Gana'ya attığı gol Mesut Özil'i Almanya'da ‘kahraman’ yaptı

ALMANYA Milli Futbol Takımı'nın Dünya Kupası'nda Gana'yı Türk kökenli oyuncusu Mesut Özil'in golüyle 1-0 yenerek 2. tura çıkmasını, ülkenin çeşitli kentlerinde Almanlar ve ülkede yaşayan yabancılar sokaklarda büyük bir coşkuyla kutladı.

Berlin'de taraftarlar için kurulan şenlik alanında 200 binden fazla kişi Mesut'un attığı golle büyük bir sevinç yaşadı. Almanlar maç sonrasında sokaklarda "Özil, Özil" şeklinde tempo tutarken, Türkler ve diğer yabancılar, özellikle golü Mesut'un atmasından büyük sevinç duyduklarını söyledi.

Alman Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, yaptığı açıklamada, hatalar da yaptıklarını, Mesut'un, eline geçen ikinci fırsatı iyi değerlendirmesinin, kalitesini gösterdiğini ifade etti. Mesut da, Gana'ya karşı zorlu bir maç oynayacaklarını tahmin ettiğini, ancak galibiyeti hak ettiklerini belirterek, "Maçta elime geçen ilk büyük fırsatı da değerlendirmem gerekirdi. Bu fırsatı kaçırdığım için büyük üzüntü duydum ama bir gol atacağımı biliyordum" şeklinde konuştu.

Bild gazetesinin internet sayfasında Mesut'un golü "Ööööööözil, bu çok güzel" başlığıyla verilirken, haberde de Mesut'un 20 metreden attığı "rüya gol" ile maçın kahramanı olduğu belirtildi. Kicker adlı spor dergisinin internet sayfasında da "Özil kapıyı açtı" başlığıyla verilen haberde, "Gecenin kahramanı altın golü atan Özil oldu" şeklinde ifadeye yer verildi. "Spox.com" adlı internet sayfası da Mesut'un golünü "Özil'in sert şutu Alman Milli Takamını kurtardı" başlığıyla aktardı. Sportbild dergisinin internet sayfasında, "Özil'in rüya golü" ile Almanya'nın 2. tura çıktığı hatırlatılırken, "Die Welt" gazetesi de, Alman Milli Takımının Gana'yı 1-0 yenerek "tarihi bir rezaleti" önlediğini yazdı. Berlin'de yayınlanan "B.Z" gazetesinin internet sayfasında ise, Alman Milli Takımı defansının zayıf olduğu ve milli takımın bu defansla Dünya Şampiyonu olamayacağı görüşüne yer verildi.

Mesut'un sözlüsü Müslüman oldu

ALMAN Bild gazetesi Alman Milli Takımı'nın Türk kökenli futbolcusu Mesut Özil'in (21) sözlüsü Anna Maria Lagerblom'un (28) Müslüman olduğunu yazdı. Bild gazetesi, ''Onlar Dünya Şampiyonası'nın yaz masalı'' başlığıyla verdiği haberde, aile arasında yapılan sade bir törenle İslamiyet'i seçen Lagerblom'un ''Melek'' adını aldığını belirtti. Anna Maria Lagerblom'un annesinin, kızının son zamanlarda evde domuz eti yemediğini ve Kuran-ı Kerim'e ilgi duyduğunu fark ettiği ifade edildi.

25.06.2010


 

Kırkpınar güreşleri bugün start alıyor

TARİHİ Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 646'ncısı, Sarayiçi mevkisindeki ''Er Meydanı''nda bugün başlıyor.

Güreşler, 27 Haziran Pazar günü sona erecek. Güreşler, bugün saat 10.00'da Sarayiçi mevkisindeki Er Meydanı'nda küçük boylarda başlayacak. Aynı saatte, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, belediye binası önünde Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi tarafından davul, zurna ve bando eşliğinde pehlivanlar, hakemler ve diğer yetkililerce karşılanacak. Kortejdekiler, daha sonra Pehlivanlar Mezarlığı'na giderek, kabirlere çiçekler bırakıp dua edecek. Selimiye Camisi'nde saat 12.00'de mevlit okutulmasıyla sürecek etkinlikler kapsamında saat 18.00'de Er Meydanı'nda 649. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin açılış töreni yapılacak.

SUMOCULARIN GÖSTERİSİ

Güreşleri izleyenler bu yıl ilk defa Japonların geleneksel sporu ''sumo'' ile de tanışacak. Sumo güreşçileri Selimiye Camisi Meydanı'nda gösteri güreşi yapacak. Sumocuların güreş yapacakları alana konulmak üzere Tekirdağ'dan gemilerde kullanılan kalın halat istendiği, ancak gönderilen halatın istenilen kalınlıkta olmadığı öğrenildi. Sumocuların güreş yapacağı alının etrafının belirlenmesi için yere konulacak halatın bulunamaması halinde çizginin sönmüş kireçle yapılabileceği kaydedildi. Sumoda güreşçilerden birinin elinin yere değmesi veya güreşçinin belirlenen alanın dışına çıkması halinde güreş tamamlanıyor. Öte yandan, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin sumocu ile yağlı güreş pehlivanı arasında gösteri güreşi yapılması için çalışma yaptığı kaydedildi.

25.06.2010


 

Trabzonspor'da Şenol Güneş'e 2 yardımcı

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Şenol Güneş'in birlikte çalışacağı ekibe Ali Kemal Denizci ile Mehmet Kulaksızoğlu olmak üzere 2 yeni ismin daha eklendiği bildirildi.

Bordomavili kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Ali Kemal Denizli ile Mehmet Kulaksızoğlu'nun, Güneş'in teknik kadrosunda yer alacağı belirtilerek, ''İki teknik adamdan Kulaksızoğlu, sosyal işlerden sorumlu olacak. Denizci ise Teknik Danışman sıfatıyla görev alacak'' denildi.

25.06.2010


 

Millî sporcular Suada'da karne şenliğine katıldı

GALATASARAY Suada’da “Geleceğin Çocukları Vakfı” tarafından düzenlenen karne şenliğine ilgi büyük oldu.

Şenliğe Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun eşi Gül Mutlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın eşi Nurten Çapkın, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü İsmail Barış, İstanbul İl Müdürü Önal İnaltekin, milli basketbolcular Hidayet Türkoğlu, Oğuz Savaş ve Kerem Tunçeri ile Galatasaray'ın milli futbolcusu Sabri Sarıoğlu ve vakıf yöneticileri katıldı. Şenlik, çocuklara çeşitli hediyelerin verilmesinin ardından sona erdi.

25.06.2010


 

Semih Şentürk yalanlaması

BEŞİKTAŞ Kulübü, Fenerbahçeli futbolcu Semih'in transferiyle ilgilenilmediğini açıkladı.

Siyahbeyazlı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, bugün bazı gazetelerde yer alan 'Fenerbahçeli Semih Şentürk ile ilgilenildiği, teknik direktör Schuster'in bu oyuncuyu istediği' şeklindeki haberlerin gerçekleri yansıtmadığı belirtildi.

25.06.2010


 

Melih G.Saray'da

BEKO Basketbol Ligi takımlarından Galatasaray Cafe Crown, Darüşşafakalı oyuncu Melih Mahmutoğlu ile anlaştı.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, 20 yaşında 1.91 boyundaki Ümit Milli oyuncusu Melih Mahmutoğlu ile anlaşma yapıldığı duyuruldu.

25.06.2010


 

KRALİÇE 33 YIL SONRA WİMBLEDON'A GELDİ

İNGİLTERE Kraliçesi 2. Elizabeth, 33 yıl aradan sonra ilk kez Wimbledon Tenis Turnuvası'nı ziyaret etti. Wimbledon'ı en son 1977 yılında ziyaret eden 84 yaşındaki Kraliçe Elizabeth'in tenis kulübüne gelişi sırasında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Tenis kulübündeki binlerce kişi Kraliçe'yi görebilmek için büyük çaba harcadı. Kulübün belli bölümlerini gezen Kraliçe Elizabeth, kendisini görmeye gelenleri selamladı. Kraliçe'nin, aralarında tek erkeklerde ve tek bayanlarda 1 numaralı seribaşları Roger Federer ve Serena Williams'ın da bulunduğu bazı sporcularla tanışacağı açıklandı.

25.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.