02 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

5 şehit daha

Siirt’in Pervari ilçesi Doğan Köyü İleri Üs Bölgesinde teröristlerle meydana gelen çatışmada, bir subay, bir uzman çavuş ve üç geçici köy korucusu şehit olurken, 12 teröristin silâh ve teçhizatlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiği bildirildi. Şehit olan Üsteğmen Mustafa Çuhadar’ın Isparta’nın Eğirdir ilçesine tayininin çıktığı ve iki gün sonra görev yerinden ilişiğini keseceği belirtildi.

5 şehİt daha

Sİİrt’İn Pervari İlçesi Doğan Köyü İleri Üs Bölgesine 5 ayrı noktadan saldırı teşebbüsünde bulunan teröristlerle çıkan çatışmada, bir subay, bir uzman çavuş ve üç geçici köy korucusu şehit oldu, 12 terörist ise ölü olarak ele geçirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgi notunda, Siirt’in Pervari ilçesi Doğan Köyü (Değirmentaşı Tepe) İleri Üs Bölgesine önceki gün saat 23.00 sıralarında, bölücü terör örgütü mensupları tarafından beş ayrı noktadan roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırı teşebbüsünde bulunulduğu belirtildi. Saldırı teşebbüsüne güvenlik güçlerince anında karşılık verildiği ifade edilen bilgi notunda, ancak teröristler tarafından açılan ilk ateş sonucu; bir subay, bir astsubay, bir uzman çavuş ve bir erin yaralandığı kaydedildi. Bilgi notunda, ‘’Yaralı personel helikopterle tahliye edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen yaralı subay ve uzman çavuş kurtarılamayarak şehit olmuştur’’ denildi. Bu saldırı ile eş zamanlı olarak diğer bir terörist grup tarafından Doğan Köyü-Sarıyaprak arasındaki yolun emniyetini almak üzere görevlendirilmiş olan Geçici Köy Korucuları (GKK) Timine de silahlı saldırıda bulunulduğu belirtilen bilgi notunda, saldırı sonucu üç Geçici Köy Korucusunun (GKK) şehit olduğu bildirildi. Bilgi notunda şunlar kaydedildi: ’Teröristlerin bulunduğu bölgeye İHA (insansız hava aracı) sevk edilmiş, terörist grupların kaçmasını engellemek maksadıyla tespit edilen hedefler bölgede mevcut ateş destek vasıtaları ve taarruz helikopterleri ile ateş altına alınmıştır. Bu faaliyetle koordineli olarak, bölgeye sevk edilen takviye birliklerce yapılan takip ve arazi araması esnasında, 12 teröristin silah ve teçhizatları ile birlikte etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir. Saldırı teşebbüsünde bulunan ve bölgeden kaçmaya çalışan diğer teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik olarak operasyonlara devam edilmektedir.’’

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, çatışmada şehit olan piyade üsteğmenin Mustafa Çuhadar ile geciçi köy korucuları Şevket Babat, Halit Bulut ve Mehmet Kaplan odukları belirtildi. Çatışmada yaralanan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden uzman çavuşun ismi ise henüz açıklanmadı.

Bu arada, çatışmada şehit olan Piyade Üsteğmen Mustafa Çuhadar ve şehit korucular Şevket Babat, Halil Bulut ve Mehmet Kaplan için Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında cenaze töreni yapıldı.

Törenin ardından şehit askerlerin cenazeleri, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığından iki helikopterle memleketlerine gönderildi.

2 GÜN SONRA GÖREV YERİNDEN İLİŞİK

KESECEKTİ

Çatışmada şehit olan Üsteğmen Mustafa Çuhadar’ın (29) şehit olduğu, sabah saatlerinde merkez Selçuklu ilçesi Malazgirt Mahallesi’nde yaşayan ailesinin evine gelen askeri yetkililer tarafından haber verildi. Şehidin yakınları haberi duyunca göz yaşlarına hakim olamadı. 112 Acil Servis ekipleri, fenalaşan şehidin yakınlarına müdahale etti. Sağlık ekipleri, şehidin baba ocağında hazır bekletiliyor. Eve gelen Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal da şehit yakınlarına başsağlığı diledi. Şehidin babası Ertuğrul, annesi Kamuran ve üniversiteye hazırlanan erkek kardeşinin yaşadığı Konya’daki baba ocağında her yere Türk Bayrağı asıldı. Şehidin bir kardeşinin de Ankara’da teğmen olarak görev yaptığı bildirildi. Isparta’nın Eğirdir ilçesine tayini çıkan ve 2 gün sonra görev yerinden ilişiğini keseceği öğrenilen şehidin, eşinin Siirt’te sınıf öğretmenliği yaptığı ve 1,5 yaşında Mehlika Nur isimli kız çocuğu olduğu belirtildi. Şehit Çuhadar’ın, önceki gün annesiyle telefonda konuştuğu, ‘’Beni merak etmeyin, yakında geleceğim’’ dediği de öğrenildi.

02.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Gizli görüşmeyi kim istedi?

  SAHTEKÂRLIK, RÜŞVET, KARAPARA

  Fransa kemerleri sıkıyor

  Ayalon her zamanki gibi küstah

  Ukrayna İsrail’le vizeyi kaldırdı

  Azınlıklara en büyük zulüm dinî hoşgörüsüzlükten

  İsveç’te zorunlu askerlik kalktı

  Gürcistan’dan Rusya’ya uçak seferleri başlıyor

  Cumhurbaşkanlığı seçimi Merkel’in yenilgisi oldu

  5 şehit daha

  Suriye’de PKK operasyonu

  Boğazlar’a yeni düzenleme yolda

  Rektör Baydar: YÖK kaldırılmalı

  Türk: PKK ile bir ilgim yok

  Seri katili yakalayan 370 polise takdir

  DP'de görev dağIlImI yapIldI

  STK’lar müdahil olmak istiyor

  4 bin vekil imama kadro imkânı

  Öğretmenlik başvuruları başladı

  Vali: Halkalı bombacısını mutlaka bulacağız

  İstanbul’da 7 araç kundaklandı

  Kadir Özbek’i kızdıran soru

  Meriç ile Tunca kavuşuyor

  Danıştay’ın sigara kararına tepki

  17 madencinin öldüğü ocak yeniden açıldı

  Hızlı tren saat başı sefer yapacak

  İçki öldürür, at yarışı süründürür

  ‘Cep’ sayısı hızla artıyor

  Mavi bebek normale dönüyor

  Motosiklet kazaları eğitimsizlikten

  Görmeden mozaik yapmayı öğreniyorlar

  Elektronik cihazlar kablosuz şarj olacak

  Kovanları korumak için yeni yöntem

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.