17 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

Demokrat Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen “Genç Demokrat Düşünce Platformunda” konuşan Ulusal Gençlik Parlamentosu Türkiye Koordinatörü Sezai Hazır, Türkiye’de beş gençten birinin işsiz olduğunu açıkladı. Hazır, “Bir ülkenin gençliğinin yüzde 40’ı ‘kaybedilmiş gençler’den oluşuyorsa bu ülkede tehlike çanları çalıyor demektir” diye konuştu.

GENÇLERE YER AÇIN

DP Kadın ve Gençlik Örgütlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Nuran Talu da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Nüfusunun üçte ikisi genç olan Türkiye’nin böylesine büyük bir potansiyele sahip bulunmasına rağmen, gençlik çağdaş düzeyde eğitilemiyor, istihdama yöneltilemiyor. Dolayısıyla Türkiye’nin kalkınmasında hak ettiği yerini alamıyor.”

Gençliğimiz ihmal kurbanı

ULUSAL Gençlik Parlamentosu Türkiye Koordinatörü Sezai Hazır, Türkiye’de beş gençten birinin işsiz olduğunu belirterek, “Bir ülkenin gençliğinin yüzde 40’ı; ‘kaybedilmiş gençler’den oluşuyorsa bu ülkede tehlike çanları çalıyor demektir” diye konuştu.

Demokrat Parti (DP) Genel Merkezi’nde düzenlenen “Genç Demokrat Düşünce Platformunda” konuşan Ulusal Gençlik Parlamentosu Türkiye Koordinatörü Hazır, Türk gençliği ile ilgili ilginç açıklamalar yaptı. Türkiye’de beş gençten birinin işsiz olduğunu açıkladıyan Sezai Hazır, Türkiye’de gençlerin Yüzde 40’ının umudunu kaybetmiş, atıl, çalışmayan, cezaevine girmiş ve engelli olduğunu belirtti. Hazır, “Bir ülkenin gençliğinin yüzde 40’ı böyleyse bu ülkede tehlike çanları çalıyor demektir” diye konuştu. Sezai Hazır, “Gençlerin Türkiye’ de Siyasi Hayata Katılımı ve Etkinliği” konusunda yaptığı konuşmada, Türkiye’de gençlerin sadece yüzde 30’unun çalıştığını, yüzde 30’unun ise öğrenci olduğunu anlattı. Gençlerin yüzde 40’ının ise “görünmeyen” isimli bir kalemde toplandığını, yani bunların “kaybedilmiş gençler” olduklarını vurguladı. Hazır, demokratik ülkelerde bu sayının yüzde 10’larda olduğunu da hatırlattı.

“GENÇLER, BÜROKRASİYE GİRİN”

GENÇLERİN hangi partiye mensup olursa olsun mutlaka bürokrasiye girmeleri gerektiğini söyleyen Sezai Hazır şöyle konuştu: “Genç olduğu için, vizyonu olduğu için, radikal olduğu için ve geleceğini düşündüğü için bürokrasiye girmeli. Düne kadar gençlerin 30 yaşına kadar milletvekili olması yasaktı. 18 yaşında gençler oy kullanıyor, ancak 30 yaşında milletvekili olabiliyordu. 18 yaşında bir gencin eline silâh veriyorsun, vatanı korumaya gönderiyorsun. 25-26 yaşında doktor oluyor, ona kendini teslim ediyorsun. Öğretmen oluyor, çocuğunu emanet ediyorsun. Siyaset ne kadar uzmanlık gerektiren bir iştir ki, bir genç siyasete giremiyor. Bence, tam tersi olmalı. Yönetimler, parlamentolar, belediye meclisleri ve il genel meclisleri gençleşmediği müddetçe ve cinsiyet eşitliği sağlanmadığı sürece, toplumsal değişim ve dönüşümü, özellikle küreselleşmiş dünyada sağlamak mümkün değil.”

TALU: GENÇLİK EĞİTİLEMİYOR, İSTİHDAMA

YÖNELTİLEMİYOR

DP Kadın ve Gençlik Örgütlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Nuran Talu da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Nüfusunun üçte ikisi genç olan Türkiye’nin böylesine büyük bir potansiyele sahip bulunmasına rağmen, gençlik çağdaş düzeyde eğitilemiyor, istihdama yöneltilemiyor. Dolayısıyla Türkiye’nin kalkınmasında hak ettiği yerini alamıyor. Demokrat Parti; Türkiye’nin genç nüfusunun sivil toplum örgütleri yoluyla toplumsal hayata katkı sağlamasının, kendilerini ilgilendiren kararların alınmasına doğrudan katılımın tesis edilmesinin gerekliliğine inanmaktadır.” Toplantıda konuşan gençler de, Türkiye’nin toplumsal ve siyasî vizyonuna ilişkin görüşlerini dile getirdiler. AR-GE Seçim Araştırma ve Strateji Komisyon Başkanı Yüksel Binici ise gençlerin seçimlerdeki konumu ve rolüne ilişkin görüşlerini anlattı.

17.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  KKTC’de LYS başarısızlığı tartışılıyor

  Yurtdışındaki okullarla ortak eğitim

  Tatil kampı yerine bilim kampı

  Çocuklar müzede hayata hazırlanacak

  TESK, MEB’den kantin ve servis işlerini istedi

  TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

  Grizunun faturası ağır

  KKTC’de 20 Temmuz hazırlığı

  Oy verme saatleri değişti

  ‘Şoför Hamdi’ ağabey duâlarla

  ‘Kart-kurt’ dedik bu günlere geldik

  25 ülkeden 60 avukat savunacak

  Tüketici hâlâ kötümser

  Çalışana vergi müjdesi

  Sözleşmeli memur yolluk peşinde

  Tahammül, demokrasinin olmazsa olmazı

  Yine mayın patladı: 1 şehit

  Erzurum ve Afyon’da trafik kazası: 7 ölü

  Akdeniz’de deprem

  Esenyurt'ta ses bombalı saldırı

  NATO’nun 2. adamı Diriöz

  ŞİMDİ TERCİH ZAMANI

  Uluslar arası hatim kampanyası

  Diş sağlığını önemsemiyoruz

  Gönüllü bilgisayar eğitimi

  Servetini hayır işlerine bağışladı

  Antalya’nın yeni konukları

  Hasankeyf’te işletmeler mağaraları boşaltacak

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.