17 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

ŞİMDİ TERCİH ZAMANI

ÜNİVERSİTE tercihi yapacak adayların yararlanacağı ‘’2010 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’’ bugünden itibaren ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlanacak.

Adaylar kılavuzu, 3 lira karşılığında başvuru merkezlerinden edinebilecek. Kılavuzda adayların tercih işlemlerine ilişkin bilgiler ile yükseköğretim programlarına ilişkin bilgiler yer alıyor. Kılavuz tercih formuyla başvuru merkezi olarak belirlenen lise müdürlüklerinden, ÖSYM sınav merkezi yöneticiliklerinden ve ÖSYM bürolarından alınabilecek. Kılavuzun dağıtımı, 19 Temmuz 2010 Pazartesi günü başlayacak ve 22 Temmuz 2010 tarihine kadar tamamlanacak. Tercih işlemleri internet veya başvuru merkezinden randevu alma yoluyla yapılabilecek. Tercihlerini internet üzerinden bireysel olarak gönderecek adaylar, T.C. Kimlik numarası ve ÖSYS şifresi ile ÖSYM’nin ‘’http://www.osym.gov.tr’’ internet adresinden yapabilecek. Tercihini başvuru merkezi aracılığıyla yapacak adayların tercih işlemini yaptıracağı başvuru merkezinden randevu alması gerekiyor. Bu adaylar tercih hizmeti olarak 3 TL ödeyecek. Tercihlerini internet üzerinden aday tarafından gönderilmesi durumunda yapılabilecek yanlışların sorumluluğu adaya ait olacak. Tercih işlemleri 26 Temmuz-6 Ağustos 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

ÖĞRENCİLER 30 TERCİH YAPABİLECEK

ADAYLAR, geçen seneden farklı olarak 30 yükseköğretim programını tercih edebilecek. LYS veya YGS yerleştirme puanlarına göre tercih yaparken adayların, ağırlıklı ortaöğretim başarı puanlarının, kendi alanına uygun bir programı tercih ettiğinde 0.15, kendi alanının dışındaki bir programı tercih ettiğinde 0.12 katsayısı ile çarpılacağını göz önünde bulundurmaları gerekiyor. Tercih işlemi gerçekleştirildikten sonra tercihlerde ve tercihlerin sıralamasında herhangi bir değişiklik yapılmasının kesinlikle mümkün olmayacağı için adayların tercihlerini yaparken dikkatli olmaları gerekiyor. YGS’de 140 ve üzeri puan alan adaylar, sadece meslek yüksekokulu ön lisans programlarını, açıköğretim ön lisans programları ile açıköğretim lisans programlarını tercih edebilecek. YGS’de de 180 ve üzeri puan alanlar ise hem yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını hem de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecek. OSYM, tercih işlemlerinin tamamlanmasından sonra yerleştirme sonuçlarını 20 Ağustos dolaylarında açıklamayı planlıyor.

17.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  KKTC’de LYS başarısızlığı tartışılıyor

  Yurtdışındaki okullarla ortak eğitim

  Tatil kampı yerine bilim kampı

  Çocuklar müzede hayata hazırlanacak

  TESK, MEB’den kantin ve servis işlerini istedi

  TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

  Grizunun faturası ağır

  KKTC’de 20 Temmuz hazırlığı

  Oy verme saatleri değişti

  ‘Şoför Hamdi’ ağabey duâlarla

  ‘Kart-kurt’ dedik bu günlere geldik

  25 ülkeden 60 avukat savunacak

  Tüketici hâlâ kötümser

  Çalışana vergi müjdesi

  Sözleşmeli memur yolluk peşinde

  Tahammül, demokrasinin olmazsa olmazı

  Yine mayın patladı: 1 şehit

  Erzurum ve Afyon’da trafik kazası: 7 ölü

  Akdeniz’de deprem

  Esenyurt'ta ses bombalı saldırı

  NATO’nun 2. adamı Diriöz

  ŞİMDİ TERCİH ZAMANI

  Uluslar arası hatim kampanyası

  Diş sağlığını önemsemiyoruz

  Gönüllü bilgisayar eğitimi

  Servetini hayır işlerine bağışladı

  Antalya’nın yeni konukları

  Hasankeyf’te işletmeler mağaraları boşaltacak

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.