17 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Quaresma ve Beşiktaş

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi eleme turunda bir amatör takımı andıran Faroe Adaları temsilcisi Vikingur önünde hiç zorlanmadı ve bir antrenman maçı havasında geçen karşılaşmadan 3-0 galip ayrılarak rövanş için önemli bir avanj elde etti.

Takımda oynayanların çoğu işçi ve öğrenci olan Vikingur'da birçok oyuncunun kilolo olduğu ve topla depar atmakta zorlandığını gördük. Bir mukayese yapacak olursak, İstanbul amatör liginde bir takımı alın ve Vikingur ile maç yaptırın Türk takımı galip gelir diye düşünüyorum. Zaten misafir takım Beşiktaş tribünlerinin muhteşem şovu karşısında kendilerini maça bir türlü veremedi. Özellikle yedek kulübesindeki oyuncular tribünlerdeki şovları hayranlıkla izlediler..

Alman Teknik Direktör Schuster takımda sistem olarak bazı değişiklikler yapmış. Savunma artık kendi sahasına hapsolmuyor. Sürekli orta sahaya katkı sağlayarak rakip forveti göbekte tutmaya çalışıyor. Bu maçta bu taktik başarılı oldu ancak güçlü ekipler karşısında kontra toplarla kaçırılacak forvetler Beşiktaş'ın başını çok ağrıtacak. Kalede Hakan'a top gelmedi. İbrahim Toraman ve Sivok uyumlu bir ikili oldu. Sağbek Erhan teknik bir futbolcu. Aşırı heyecan yüzünden pas hataları yapıyor.

Kaptan İbrahim Üzülmez tecrübesiyle oynuyor. Delgado eski maçlarına oranla daha diri göründü ama top çalma konusunda yine zayıf kaldı. Schuster'in yeni sezonda en büyük kozu Tabata olacak. Sürekli gol pozisyonları üretip, tehlikeli ataklar başlatıyor. Ernst bu maçta yanlız kaldı. O yüzden istediği tempoyu yakalayamadı. Ama yine de istikrarlı bir yapısı var. Oyunu her iki tarafa yayarak, kanatlara destek veriyor. Nihat Kahveci'yi bu sezon hırslı ve mücadeleci gördüm. Attığı iki gol yeni sezonda kalecilerin korkulu rüyası olacağını gösterdi. Bobo ise çok tutuktu. Golü koklayan bir forvet değil. Birçok pozisyonu heba etti.

Gecenin yıldızı Portekizli yıldız Quaresma'ydı. Oyun stili Fenerbahçeli Kazım'ı andırıyor. Ama ondan daha kaliteli ve klas. Bir defa çok kolay adam geçiyor. Müthiş çalımları var. Her hareketi ile tribünleri ayağa kaldırıyor. Şov yanı da var. Artistik hareketleri seyircinin hoşuna gidiyor. Kendisini şimdiden sevdirdi. Bunun yanında kanatlardan yaptığı ortalar çok tehlikeli. Bobo bu ortaları değerlendiremedi. Eğer Raul'un transferi gerçekleşirse Beşiktaş bu sezon gol rekoru kırar.

EROL DOYRAN

[email protected]

17.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Quaresma ve Beşiktaş

  Eskişehir Ümit Karan'ı gönderiyor

  Quaresma ve Guti çok yetenekli

  Pektemek: G.Saray'dan teklif yok

  KURADA YÜZÜMÜZ GÜLDÜ

  ONUR: EKSİKLERİMİZ VAR,BUNLARI GİDERİYORUZ

  F.BAHÇE KÖLN ÖNÜNDE

  Quaresma seyirciyi mutlu etti

  Aykut hoca Daum'dan farklı

  Rooney'ye 5 yılda 35 milyon sterlin teklif edildi

  Gasol İstanbul'da TV yorumcusu olacak

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.