27 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Tahliyeler başladı

Kamuoyunda ‘’taş atan çocuklar’’ olarak bilinen yasanın yürürlüğe girmesiyle Mardin’in Midyat ilçesinde yaşları 15 ile 18 arasındaki hükümlü 5 çocuk tahliye edildi. Adana’nın Pozantı ve Ceyhan ilçelerindeki cezaevlerinden tahliye edilen çocuklar da ailelerine kavuştu.

TAHLİYE EDİLEN ÇOCUKLAR AİLELERİNE KAVUŞTU Kamuoyunda ‘’taş atan çocuklar’’ olarak bilinen yasanın yürürlüğe girmesiyle Adana’nın Pozantı ve Ceyhan ilçelerindeki cezaevlerinden tahliye edilen çocuklar ailelerine kavuştu. Yaklaşık 1 ay önce merkez Seyhan ilçesi Şakirpaşa Mahallesi’nde düzenlenen izinsiz gösterilere katılarak polise taş attıkları iddiasıyla tutuklanan Ali Bayav (15), Pozantı ilçesindeki cezaevinden tahliye edildikten sonra ailesinin yanına geldi. Ova Mahallesi’ndeki evinde ailesi ve arkadaşları tarafından karşılanan Seyhan Belediyesi İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Bayav, ‘’Polise taş attığım için cezaevine girdim. Benimle birlikte çok sayıda arkadaş da aynı suçtan cezaevinde yatıyordu. Cezaevi koşulları iyiydi. 21 gün cezaevinde tutuklu kaldım. Yasanın ardından da tahliye edildik. Aileme ve arkadaşlarıma kavuştuğum için mutluyum ancak pişman değilim’’ dedi. Ali Bayav’ın annesi Behiye Bayav da Kürtçe yaptığı konuşmada, çocuğuna kavuştuğu için mutlu olduğunu söyledi, baba Mehmet Bayav ise ‘’Oğlumun eve dönmesine sevindim. Yasal düzenlemeye sevindim. Kimsenin cezaevinde kalmasını istemiyorum’’ diye konuştu. Sanayi sitesindeki bir iş yerinde tornacı olarak çalışırken polise taş atma suçundan tutuklanarak Pozantı’daki cezaevine gönderilen Vedat Bayav da pişman olmadığını söyledi. Cezaevine 16 gün önce girdiğini belirten Vedat Bayav, ‘’Eve döndüğüm ve aileme kavuştuğum için mutluyum’’ dedi. Baba Şefik Bayav da ‘’Barış olsun, kan dökülmesin istiyoruz. Hepimiz kardeşiz’’ diye konuştu. Adana'nın Ceyhan ilçesi M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan 8 çocuk tahliye edildi. Yaklaşık 8 ay önce Mersin'de gerçekleştirilen izinsiz gösteriye katıldıkları ve polise taş attıkları iddiasıyla tutuklanan çocuklar ailelerine teslim edildi.Cezaevi önünde bekleyen anne Gülistan A. ile baba Sami A, serbest kalan oğullarına uzun süre sarılıp ağladılar. Cumali A. (17) serbest kalır kalmaz annesinin cep telefonuyla arkadaşlarını arayıp konuştu. Gülistan A. ''Oğluma kavuştuğum için çok sevinçliyim. Bu yasayı çıkaranlara teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

‘Taş atan çocuklar’a tahliye

Kamuoyunda ‘’taş atan çocuklar’’ olarak bilinen yasanın yürürlüğe girmesiyle Mardin’in Midyat ilçesinde yaşları 15 ile 18 arasındaki hükümlü 5 çocuk tahliye edildi. Kamuoyunda ‘’taş atan çocuklar’’ olarak bilinen çocukları da kapsayan 6008 sayılı Terörle Mücadele Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un Resmî Gazete’de yayımlanmasının ardından ilk tahliye Midyat Cezaevinde gerçekleştirildi. Midyat Cezaevi Savcılığı, haklarında 4 yıl 2 ay ile 4 yıl 8 ay hapis cezası verilen, cezaları Yargıtayca onaylanan 15 ile 18 yaş arasındaki 5 çocukla ilgili dosyayı Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi. Dosyayı inceleyen Diyarbakır Nöbetçi Mahkemesi, H. K, E. E, F. K, İ. İ ve H. U. hakkındaki hükmün infazının durdurulmasına karar vererek, 5 çocuğu tahliye etti. 5 çocuk ‘’terör örgütü propagandası yapma, örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet’’ suçlarından Diyarbakır’daki 4, 5 ve 6. ağır ceza mahkemelerinde yargılanmış ve 4 yıl 2 ay ile 4 yıl 8 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmıştı. Çocuklar hakkında verilen ceza Yargıtay tarafından onanmıştı. Bu arada, yasanın yürürlüğe girmesiyle avukatlar da mahkemelere yasadan dolayı müvekkillerinin tahliyeleri yönünde yazılı başvurular yapmaya başladı. Yasanın yürürlüğe girmesiyle Adana’nın Pozantı ve Ceyhan ilçelerindeki cezaevlerinde bulunan çocukların tahliyelerine de başlandığı bildirildi. Cezaevinde yatan çocukların bir bölümünün ailelerine teslim edildiği, bir bölümünün de işlemlerinin tamamlanmasının beklendiği belirtildi.

Adana Barosu Avukatlarından Tugay Bek, yaptığı açıklamada, Adana Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığınca çeşitli tarihlerde Adana ve Mersin’de katıldıkları izinsiz gösterilerde polise taş attıkları gerekçesiyle haklarında dâvâ açılan, hüküm giyen ve soruşturması devam eden 500’ün üzerinde çocuk bulunduğunu ifade etti. Bek, kanun değişikliğinden yararlanacak yaklaşık 70 çocuk bulunduğunu belirterek, ‘’Tahliye işlemlerine başlandı. Bazıları ailelerine kavuştu, bazılarının ailesinin ise cezaevleri önünde bekleyişlerini sürdürüyor’’ dedi. Avukat Vedat Özkan da 20 tutuklu müvekkilinin bu kapsamda bulunduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: ’’İnfaz savcılıklarının talebi üzerine tahliye işlemlerine ivedilikle başlandı. Hafta sonu olmasına rağmen tahliye işlemleri yapılması sevindirici. Sadece dosyası Yargıtayda olanların tahliyesi gecikebilir. İvedilikle bu dosyaların ele alınmasını bekliyoruz. Bu süreç uzun zamandır bekleniyordu. Avukatlar olarak, ailelere çocuklarını sahiplenerek benzer suça karışmamaları konusunda telkinlerde bulunmalarını istiyoruz.’’ Bu arada, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığından alınan bilgiye göre, ailesi Mersin’de olan ve Pozantı ilçesindeki cezaevinde bulunan yaşları 15 ile 18 arasındaki hükümlü 2 çocuğun tahliye işlemleri tamamlanarak ailelerine teslim edildiği kaydedildi.

27.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Ramazan hediyeniz Yeni Asya’dan

  Sarhoş kavgasından provokasyona

  Sakarya’da trafik katliamı

  Hafız İshak Danış, dinleyenleri mest etti

  Kavaf’tan başörtüsü açıklaması

  Balyozda itiraz ve redd-i hakim talepleri

  Meryem Ana da başörtülüydü

  İstanbul’da18. Millî Eğitim Şûrâsı için ön hazırlık

  Terör iktisadî kalkınmaya da engel

  Organize suç örgütüne eşzamanlı operasyon

  Atalay: Provokasyonlara müsaade etmeyeceğiz

  Tahliyeler başladı

  CHP, 35. Madde teklifini Cuma’ya kadar verecek

  Yine mayın tuzağı: 10 asker yaralı

  Şahin, yeni sayıştay üyelerini kabul etti

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.