13 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Klimalı tabutta “hayata dönüş” alarmı

ÇORUM’DA her türlü aracın iç ve dış dizaynını yapan firma, geliştirdiği klimalı tabutla cenazelerin uzun süre muhafazası sağlıyor.

Tabuta yerleştirilen hareket sensörü ise mevtanın tekrar canlanması durumunda alarmla yakınlarına haber veriyor. Zorlu Oto Dizayn Ticaret Limited Şirketi Genel Müdürü Elvan Zorlu, yaptığı açıklamada, cenazelerin uzun süre korunması için klimalı tabut üretmeye başladıklarını belirterek, ürünün yurt çapında büyük ilgi gördüğünü söyledi. Küçük Sanayi Sitesindeki 3 bin metrekarelik kapalı alana sahip tesislerinde, 45 kişilik bir ekiple seri üretime geçtiklerini anlatan Zorlu, günde 10 adet klimalı tabut ürettiklerini vurguladı. Klimalı tabutun normal tabutlardan 20 santim daha uzun olduğunu ifade eden Zorlu, şöyle devam etti:

‘’Bu fazlalığa klima motoru koyduk. Tabutun içerisini paslanmaması, çürümemesi ve hafif olması için alüminyum saç ile kapladık. 220 volt elektrikle çalışan sistem sayesinde tabutun içerisi eksi 4 dereceye kadar soğuyor. Tabutun dışarısında bulunan dijital gösterge ile içerisi istenilen sıcaklığa ayarlanabiliyor. Yakınlarının cenazeyi görmek için tabutu açmamaları ve içindeki ısının değişmemesi için cenazenin baş kısmının geldiği bölümü cam yaptık. Konulan mevtanın tekrar canlanma ihtimaline karşılık, tabuta hareket sensörü yerleştirerek alarm bağladık. Eğer mevta tekrar canlanırsa alarm devreye girerek, yakınlarına haber verecek.’’ Klimalı tabutun yurt çapında büyük ilgi olduğuna dikkati çeken Zorlu, tabutları 850 ile 2 bin 250 lira arasında satışa sunduklarını söyledi.

13.10.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  HEM CANA, HEM CEBE DÜŞMAN

  Mecidiyeköy’de metrobüs ulaşımında aksama

  Öğrenci servisi devrildi: 25 yaralı

  Ankara Valiliği’nden kış uyarısı

  Klimalı tabutta “hayata dönüş” alarmı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.