05 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Eğitim-Sen: YÖK kaldırılsın

EĞİTİM-SEN Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, YÖK’ün kaldırılmasını, yerine Üniversiteler Arası Kurul türü eşgüdüm işlevini yerine getirecek yeni bir örgütlenmeye gidilmesini talep etti.

Eğitim-Sen Genel Merkezi bünyesinde kurulan ‘’Üniversite Temsilciler Kurulu’’nun hazırladığı sonuç bildirgesi Genel Başkan Kılıç tarafından düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı. 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından üniversiteler üzerinde bir baskı aracı olarak YÖK’ün kurulduğunu ileri süren Kılıç, kurulun bu özelliğini 29 yıldır aralıksız sürdürdüğünü savundu. YÖK’ün beraberinde birçok sorunu da getirdiğini iddia eden Kılıç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün katıldığı her üniversite açılışında YÖK’ün kaldırılmasını değil, yeniden düzenlenmesi konusunda vurgu yaptığını söyledi.

YÖK’ün üniversitelerin özgür, demokratik bir çalışma ortamına katılması için mutlaka kaldırılmasının gerektiğini vurgulayan Kılıç, şunları söyledi: ‘’Üniversitelerin çoğunda terfiler ve yükselme kriterlerine uyulmamakta, görevde yükselme sınavları yapılmamaktadır. Bu da yoğun hak kayıplarına neden olmaktadır. Eğitim-Sen olarak YÖK’ün kaldırılarak Üniversiteler Arasa Kurul türü eşgüdüm işlevini yerine getirecek yeni bir örgütlenme gerçekleşmesini istiyoruz. Bu kurul ve organları üniversite birleşenlerinin demokratik katılımı ile oluşturulması, dışsal değerlendirme yerine içsel katılımı ve denetimi savunmalıdır. Bunun yolu bilimsel, özgür, demokratik üniversite ve parasız eğitimdir.’’ Bu arada Kılıç, YÖK’ün kuruluş yıl dönümünde Türkiye’nin değişik yerlerinde birçok etkinlik yapacaklarını belirterek, Dicle Üniversitesinde yapmayı planladıkları konferansa rektörlüğün izin vermediğini de ileri sürdü. Kılıç, bir gazetecinin 18. Millî Eğitim Şûrâsı’na katılmamalarına ilişkin sorusu üzerine, şuranın birinci günü şuraya yönelik tutum ve tavırlarını ortaya koyarak şuradan çekildiklerini söyledi.

YASAKÇI

ZİHNİYETE

MAHKUM

OLUNMASIN

KILIÇ, üniversitelerde başörtüsü sorunun çözümü konusunda da siyasal iktidarın muktedir ve güçlü olmasına rağmen konuyu sürüncemede bırakarak mağdur rolü oynadığını savundu. ‘’Yüksek öğretimde türban konusu yasakçı bir zihniyete teslim olmadan eğitim hakkı ve üniversitedeki diğer özgürlük sorunları ile bütünlük içinde çözülmelidir’’ diyen Kılıç, aksi takdirde yaşanan kutuplaşmaların öğrenci ve öğretim üyeleri arasında büyük sorunları yaşanmasına neden olacağını iddia etti.

05.11.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Eğitim-Sen: YÖK kaldırılsın

  TEKİRDAĞ’DA 142 KAÇAK YAKALANDI

  Okulda yangın çıktı, bir sınıf yandı

  20 ton kaçak mazot ele geçirildi

  Yarım günlük tatil, öğrencileri mağdur etti

  Barıştepe Köyünde büyük hüzün yaşanıyor

  Sınır ötesi yatılı bayramlaşma hazırlığı

  AB projesiyle engelliye meslek eğitimi

  İslâm, terörü yasaklıyor

  Otoyolda çöpe cezalı çözüm

  Genetik bilimciler: Vebanın kaynağı Çin

  Eğitici DVD’lerden değil, anne-babadan öğreniyorlar

  Akkıllı kimliklere biyometrik koruma

  75 bin hurda araç trafikten çekilecek

  Çözemezsek kurultaya gideriz

  5 artı 3 sistemine bir an önce geçilmeli

  AB hakkımızdan taviz vermeyiz

  Şahin: Askerler resepsiyona katılsa iyi olurdu

  KCK Dâvâsında yine “Kürtçe savunma” gerginliği

  Meslekten men cezasına HSYK yolu

  Nükleer santrale Japonlar da talip

  Ergenekon’un beli hâlâ kırılamadı

  “Yeni anayasa için ‘Sivil Toplum Meclisi’ oluşturulsun”

  ‘’Dur'' ihtarına uymadı, 1 askeri şehit etti

  Fabrikada patlama: 6 işçi yaralandı

  Medyada yabancı payı artacak

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.