05 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Ergenekon’un beli hâlâ kırılamadı

“Taksim'deki canlı bomba eyleminin, Ergenekon’un hâlâ aktif olan hücreleri tarafından düzenlenmiş olması bence en büyük ihtimaldir” diyen Kürt aydın Kemal Burkay, “Reşadiye ve İskenderun olayları, iç içe geçen PKK-JİTEM eylemleri henüz taze. Bu kesimlerin PKK içindeki belli unsurları harekete geçirmeleri hiç zor değil” şeklinde konuştu.

ERGENEKON'UN PKK'DAKİ ELİNİ BİLMEYEN YOK

“Eğer saf değilsek, Ergenekon’un hâlâ gerilim çıkarıp süreci tersine çevirmek, Silivri belâsını atlatmak, kendisinden hesap soranlardan hesap sormak için umut ve çabayı elden bıraktığını düşünemeyiz” diyen Burkay, Ergenekon’un provokasyon düzenleme yeteneğinin sıfırlanamadığını ve onun PKK içindeki elini ise bilmeyenin olmadığını kaydetti.

Kürt aydın Kemal Burkay, Taksim’deki kanlı saldırının Ergenekon’un aktif hücrelerinin devrede olduğunu gösterdiğini söyledi. İsveç’te yaşayan Kemal Burkay, Taksim’deki canlı bomba olayıyla ilgili olarak tetikçi kim olursa olsun, nasıl bir kanaldan ve hangi irade tarafından bu eyleme yöneltilmiş olursa olsun, bu eylemin bir provokasyon olduğundan kuşku duymadığını ifade etti, Burkay, “Eylemcinin kimliği saptandı. PKK’lı olduğu söyleniyor. PKK tarafından eğitilen Devrimci Karargâh Örgütü mensubu olduğuna dair de bilgiler yansıdı. Bu kişi PKK’lı da olsa, Kandil’de PKK tarafından eğitilmiş başka bir örgütün elemanı da olsa, kanımca durum değişmiyor. Belli ki bu kişiyi o gün, o saatte Taksim’e yönlendirenler yumuşama ve diyalog sürecini sabote etmek istediler” diye konuştu.

“ YUMUŞAMA VE DİYALOG SÜRECİ SABOTE EDİLMEK

İSTENDİ”

Bunu düzenleyenlerin, ne PKK’nın silah bırakmasını, ne barışı istediğini dile getiren Burkay, savaşın sürmesinde çıkarı olan, Kürt sorununun çözümüne şiddetle karşı olan kesimlerin bu olayı gerçekleştirdiğini söyledi. Kürt aydın, “Bu eylemin, Ergenekon’un hâlâ aktif olan hücreleri tarafından düzenlenmiş olması bence en büyük ihtimaldir” dedi.

“Eğer saf değilsek, Ergenekon’un hâlâ gerilim yaratıp süreci tersine çevirmek, Silivri belâsını atlatmak, kendisinden hesap soranlardan hesap sormak için umut ve çabayı elden bıraktığını düşünemeyiz.” diyen Burkay, Ergenekon’un provokasyon düzenleme yeteneğinin sıfırlanamadığını ve onun PKK içindeki elini ise bilmeyenin olmadığını kaydetti. Burkay, “Bunu Öcalan bile dile getirdi. Reşadiye ve İskenderun olayları, iç içe geçen PKK-JİTEM eylemleri henüz taze. Bu kesimlerin PKK içinde belli unsurları harekete geçirmeleri hiç zor değil. Bir başka deyişle, diyalog ve barışa karşı olan el hem devlet, hem PKK içinde var” şeklinde konuştu.

Bu ve buna benzer provokatif eylemleri karşı nasıl hareket edilmesi gerektiği noktasında da görüş belirten Burkay, bu tür provokasyonları düzenleyenlerin umutlarını boşa çıkaracak aklıselim bir politika izlenmesi gerektiğini vurguladı Burkay, “Silâhları karşılıklı susturmak ve Kürt sorununun çözümü içen diyalog ve barış sürecini daha kararlı biçimde sürdürmek” konusundaki çağrısını da yineledi.

Kürt halkının, demokratikleşme ve huzur noktasında bu sürece verdiği güçlü destekle AKP hükümetine ve ülkenin bütün demokratik, barışsever güçlerine önemli bir fırsat sunduğunu aktaran Kemal Burkay, “Bu fırsat iyi değerlendirilmeli. Kürt sorununu ‘kelepir fiyatına’ kapamak için değil, ama uygar ve çağdaş biçimde, eşitlik temelinde çözmek için. Zaten başka türlü bir çözüm mümkün değil” diye konuştu.

05.11.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Eğitim-Sen: YÖK kaldırılsın

  TEKİRDAĞ’DA 142 KAÇAK YAKALANDI

  Okulda yangın çıktı, bir sınıf yandı

  20 ton kaçak mazot ele geçirildi

  Yarım günlük tatil, öğrencileri mağdur etti

  Barıştepe Köyünde büyük hüzün yaşanıyor

  Sınır ötesi yatılı bayramlaşma hazırlığı

  AB projesiyle engelliye meslek eğitimi

  İslâm, terörü yasaklıyor

  Otoyolda çöpe cezalı çözüm

  Genetik bilimciler: Vebanın kaynağı Çin

  Eğitici DVD’lerden değil, anne-babadan öğreniyorlar

  Akkıllı kimliklere biyometrik koruma

  75 bin hurda araç trafikten çekilecek

  Çözemezsek kurultaya gideriz

  5 artı 3 sistemine bir an önce geçilmeli

  AB hakkımızdan taviz vermeyiz

  Şahin: Askerler resepsiyona katılsa iyi olurdu

  KCK Dâvâsında yine “Kürtçe savunma” gerginliği

  Meslekten men cezasına HSYK yolu

  Nükleer santrale Japonlar da talip

  Ergenekon’un beli hâlâ kırılamadı

  “Yeni anayasa için ‘Sivil Toplum Meclisi’ oluşturulsun”

  ‘’Dur'' ihtarına uymadı, 1 askeri şehit etti

  Fabrikada patlama: 6 işçi yaralandı

  Medyada yabancı payı artacak

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.