05 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

“Mızrab’ın Gözyaşı” Filistin için aktı

CEMAL Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda dünya çapında tanınan ünlü Türk ud sanatçısı ve İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Mehmet Emin Bitmez’in organize ettiği konserde, gözyaşları dinmek bilmeyen Filistin halkının hikâyesi Filistinli sanatçıların notalarından anlatıldı.

Bitmez, projenin 7-8 ay öncesinde düşünüldüğünü ve Mavi Marmara gemisine düzenlenen baskınla bir ilgisinin bulunmadığını belirtti.

Bitmez, konserde icra ettikleri ilk eserin ‘’Şafak Vakti’’ ismini taşıdığını ve bu ismi vermelerindeki amacın ise savaş gibi büyük kötülüklerin herkesin uykuda olduğu bir zamanda, yani şafak vaktinde başlaması olduğunu ifade etti. Kendisinin her zaman uzlaşmanın, dostluğun ve paylaşmanın yaşandığı bir dünya arzu ettiğini dile getiren Bitmez, şöyle dedi: ‘’Dünyada yaşarken üç şeye ihtiyacımız var; bir lokma ekmek, bir yudum su ve bir nefes. Her şey bundan ibaret. İnsan hayatı çok değerli. Bunları herkesin iyi kavraması gerekiyor. Ortadoğu’yu çok iyi biliyorum ve Filistin halkının içinde bulunduğu durumu da çok iyi biliyorum. Orada herkes sıkıntı ve stres içinde. Biz kimseye düşman değiliz. Biz yaptığımız müzikle paylaşmak, dostluk ve barış gibi mesajlar vermek istiyoruz. İnsanların ölmemesi gerekiyor.’’

Konserde yeni eserlerin müzikseverlerle buluştuğunu belirten Bitmez, projenin tamamen barışçıl ve müziksel ögelerin ön planda olduğu bir faaliyet olduğunu kaydetti.

Dünyanın pek çok ülkesinde özellikle de Ortadoğu’da konserler verdiğini ifade eden Bitmez, Türkiye’de konserlerine duyulan ilgisizlikten yakındı. Mehmet Bitmez’e vokalde Lara Elayyan, perküsyonda Nasser Salameh, udda ise Nizar ve Michael Rohana eşlik ettiği konserde, Türk ve Arap ustalarının kendi müzikal karakterlerini öne çıkaran eserlerin yanı sıra günümüzün modern eserleri de seslendirildi.

05.11.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  “Mızrab’ın Gözyaşı” Filistin için aktı

  Güneşin renkleri

  İlhan Ayverdi hatırlanıyor

  Ayhan Songar için anma programı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.