09 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

10 puan kapanır mı?

Geçen sezon Trabzon'da yaşanan pozisyon benzerinin kahramanı Emre Güngör'dü. Ayağındaki topu Colman'a kaptıran Emre G.Saray'ın yenilgisinde başrol oynamıştı. Bu defa Servet ayağındaki topu Engin'e kaptırınca, G.Saray'ın maçı kaybetmesi sonucu kaçınılmaz oldu. Neden kaçınılmazdı? Çünkü G.Saray'ın oyun kurgusu beraberlik üzerine planlanmıştı. Gol atması duran toplara veya İleride tek başına oynayan Pino'ya şişirilen uzun toplara bağlanmıştı. Trabzonspor gibi kollektif oyunu iyi uygulayan bir ekibe karşı bu düşünceyle netice almak zordu.

G.Saray futbol takımı, Adnan Polat döneminde çok kötü yönetildi. Stad, Riva, Florya gibi projelerin arkasına sığınmak dahi Polat yönetiminin sportif başarısızlığını örtemez hale geldi. Ligin 11. haftasında ligde 9. sırada. Liderin 10 puan gerisinde. Averajı eksi bir. Avrupa da başarılarla anılan G.Saray ın başarısız bu durumu, nasıl yönetildiğinin sayılarla ispatıdır. Bu kadro yapısının başarılı olamayacağı geçen sezon belli olmuştu. Transfer sezonunda birde kadronun değer kaybı yaşaması G.Saray'ı bu hallere düşürdü. Sisteme yönelik ve gerekli oyuncular yerine, ekonomik transfer düşüncesiyle hareket edilmesi G.Saray'ı tipik bir Anadolu takımı havasına soktu.

Artık G.Saray yenilmeme planları yapan bir takım oldu. Zihnen küçülmesi kabul edilebilir bir durum değil. Reijkaard, G.Saray'ın felsefesini kavrayamadan gitti. Ama Hagi G.Saray'ın derinlemesine yapısını çok iyi biliyor. Bu takımı şaha kaldırmak için planlamalar yapmalı. Aklen, ruhen ve fiziksel olarak başarılar koşturacak G.Saray kadrosunun iskeletini oluşturacak adımları cesaretle atmalı. Bu düşünce yapısını kaldıramayacak oyuncuların takımla organik bağını kesmeli. Kaldı ki; bu tipte en az 7-8 oyuncu var. Arda'nın, Baros'un olmaması G.Saray'ı bu hale düşürdü diyenler var. Demek bu oyunculara alternatif oyuncu G.Saray'da yok. Hem G.Saray geçen yıl sezonu Baros'suz geçirmedi mi? Onun sakatlığından sonra düşüş başlamadı mı? Neden onun ve diğerlerinin yerlerine alternatifler kadroya dahil edilmedi?

Bunların hepisi sorumluların başarısızlığıdır. G.Saray takımı alt yapıdan A kadroya oyunucu çıkaran önemli bir kulüptür. Ama genç oyuncuları kazanmak için kadronun iyi olması lazım. Kurtlar sofrasına genç oyuncuları atarsanız, yem olmaları kaçınılmazdır. Mesela Emre Çolak. Trabzon da takım yenikken oyuna girdi. Skor rahat olmadan çaylak bir oyuncuyu stresli bir ortamda sahaya sürmek, onu kaybettirebilir. Böyle giderse G.Saray alt yapıdan oyuncu kazandırma özelliğini de kaybedecek. Avrupa kulüpler sıralamasında 1. sıraya kadar çıkıp, dünya markası olan G.Saray'ın kısa sürede toparlanamaması, Türk futbolunun da değer kaybının devamı demektir.

SAİD OKUR

[email protected].

09.11.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  10 puan kapanır mı?

  Beşiktaş Iverson'a kavuştu

  Trabzon sonunda zirvede

  İspanyollar Mesut Özil'e hayran kaldı

  Okan Buruk'a millî görev

  FİLEDE BUGÜN PERU ÖNÜNE ÇIKIYORUZ

  KONYASPOR GALİBİYET ÖZLEMİNİ BİTİRDİ

  Hidayet 11,Semih 9 sayı üretti

  Ali Tandoğan bir ay sonra sahalara dönecek

  F.Bahçe kupada A.Gücü karşısına çıkıyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.