03 Aralık 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kampanyalı göz ameliyatı yapan hastane kapatıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Afyon’da katarakt ameliyatından sonra 7 kişinin kör olduğu skandalla ilgili olarak vatandaşları uyardı.

Ücretsiz muayeneye aldanmayın NTV’nin programında soruları cevaplayan Çalşma Bakanı Dinçer şunları söyledi: “Bazı işletmeler yapılan siözleşmeye aykırı olarak vatandaşlara yönelik kampanya yürütüyorlar. Ankara’da bazı sağlık şirketleri Batı Karadeniz’de kampanya yürüttüler. Bununla ilgili soruşturma açtık. Kampanyada ‘bedava muayene ediyoruz’ diyorlar. Vatandaşlar bilmeli ki, bunlar ücretsiz değil, bizden fatura kesiliyor. Bunlar yasak. Bunu yapanlar daha çok tamahkar firmalar. Vatandaşlar dikkatli olsunlar. Ücretsiz muayene kampanyaları kanunsuz ve yasak. Vatandaşların bizim hizmet sunduğumuz yöntemlerin dışına yönelmemeleri, bu konuda bize de ihbarda bulunmaları gerekiyor.”

ESNEK ÇALIŞMADA

UZLAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ

Dinçer, esnek çalışma modelinin işten çıkarmalara neden olup olmayacağına ilişkin olarak, “Böyle bir tepki gelmedi. Türkiye’de yaklaşık 200 bine yakın taksi ve kamyon şoförü var, sosyal güvenlikten yoksun. Onlara emeklilik hakkını sunmak yanlış yaklaşım mı olur? Kendi evinde çalışan kadınları sisteme katmak kimi rahatsız edebilir? Birilerinin sadece yapılan çalışmaların isabetli olduğunu gördüğü halde muhalefet endişesiyle ortaya koyduğu bir dedikodu olabilir. İstihdam güvencesi bir kişinin sosyal güvenceye dahil olmasıyla mı, kayıt dışı olmasıyla mı sağlanır? Hiçbir tedbir mevcut çalışanların haklarıyla ilgili değil. Tedbirler işsiz ve kayıtdışılarla ilgili. Sosyal taraflarla uzlaşarak düzenleme yapmaya çalışıyoruz” dedi. Bakan, stajyerlerin durumuyla ilgili düzenlemeye ilişkin de şunları kaydetti: “Amaç meslek liselerinde okuyanlara staj imkanı sağlamak. Beş kişiden daha fazla istihdam sağlayan bütün işletmeler staj yaptırabilecekler. Staj yapan öğrencileri genel sağlık sigortası kapsamına alıyoruz. Asgari ücretin neti üzerinden üçte iki maaş öngörüyoruz. Temel amaç işverenlerin çocuklara kapılarını açmaları ve onlara staj yaptırmalarıdır. Deneme süresi... bir-iki aylık süre az oldu. Teşviklerde deneme süresini uzatıyoruz. 4 aylık süreler uluslararası uygulamalara paralel bir çalışma olacak.” Uzun vadeli istihdam stratejisinde bölgesel asgari ücret yer almayacak. Kıdem tazminatı fonu gündeme gelecek. Esnek çalışma saatleri gündeme gelecek. Bu stratejinin seçimden önce yetişmesi biraz zor. hastane kapatildi SağlIk Bakanlığı, Afyonkarahisar’da katarakt ameliyatı sonrasında 7 kişinin kör olmasıyla ilgili soruşturma başlattı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Afyonkarahisar’da 7 hastanın tek gözü kör olan olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Recep Akdağ, “Konuyla ilgili gerekeni en sert şekilde yapacağız” dedi. Göz taraması yapmanın tıp merkezinin haddinde olmadığını belirten Sağlık Bakanı, olayla ilgili soruşturma başlattıklarını söyledi.Hastane kapatıldı.Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde bir özel sağlık merkezi, iki köyde ücretsiz göz taraması yapmış, katarakt çıkan yaşlı hastaları ameliyat etmişti. Ameliyatın ardından 7 hasta tek gözünü kaybetmişti.

Ankara/ntv

03.12.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  Kampanyalı göz ameliyatı yapan hastane kapatıldı

  Emlâk sahiplerine iyi haber

  Kişi başına gelir artışında Avrupa üçüncüsüyüz

  İmamoğlu 5 talihliyi Umre’ye gönderecek

  IMF: Borç krizi küçümsenmemeli

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.