03 Aralık 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

HİDDİNK: TÜRK FUTBOLCUSU HAKEME KARŞI ÇOK AGRESİF

MERKEZ Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Oğuz Sarvan, Türkiye'de bu sezon hakemlerin geçtiğimiz yıllara nazaran daha iyi bir performans ortaya koyduğunu söyledi. Sarvan, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmada futbolcular tarafından eleştirilen hakem Halis Özkayha'ya da destek verdi. Türkiye'de bu sezon geçen sezonlara göre daha az hakem hatalarının olduğunu belirterek, "Bu yıl geçen yıllara göre daha az gürültü patırdı oluyor. Geçen hafta cuma günü bir toplantı yaptık. Bunun değerlendirmesinde hakemlerimiz geçen yıllara göre daha iyi ortaya çıktı. Bu durum gözlemci raporlarında da görüldü. Son üç yıldır hakemlerimiz bir çıkış içinde. Geçen yıla göre bu sezon daha iyiler. Artık sadece ince detaylar kaldı." dedi. Üç yıldır bir plan dahilinde hakemler üzerinde eğitim çalışmaları yaptıklarını kaydeden Sarvan, "Hakemlerimiz bizim beklediğimizden daha iyi performans gösterdiler. Bizim umduğumuzdan iyi sonuçlar almaya başladık. Hakemlerimiz UEFA'da kendilerinden ne istendiğini çok iyi biliyorlar. Hakem eğitimlerimiz gayet iyi gidiyor. Bu hafta Bülent Yıldırım ve Cünet Çakır Avrupa'da maç yönetecekler. Gelecek haftalarda hakemlerin terfileri söz konusu olacak. Burada bazı hakemlerimizin terfi etmesini bekliyoruz." diye konuştu.

HAKEMLER SERTLİĞE DİKKAT EDECEK

Oğuz Sarvan, A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, UEFA Hakem Kurulu Üyesi Jaap Uilenberg ve eski hakem Marcus Merk'in ortak görüşününün Türkiye'de hakemler futbolculara karşı çok hoşgörülü olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Üçünün de ortak söylemi, (Avrupa'nın hiçbir yerinde futbolcuların hakemlere karşı böyle agresif bir tavrı yok. Hakemler Türkiye'de çok hoşgörülü davranıyorlar) oldu. Bu durum bizi zaten daha öncesinde beri rahatsız etmekteydi çünkü kamuoyunu da rahatsız ediyordu ve bu yönde eleştiriler geliyordu. Biz hakemlerimize olan pozisyonları gösterdik. Daha ciddi üzerine gidilmesi gerektiğini, esas olarak ikinci yarıya başlamada önce ocak ayındaki TSYD seminerinde hem kulüplere, hem de kamuoyuna duyurup, ikinci yarı daha ciddi üzerine gideceğimizi ama şimdiden de biraz daha dikkatli olarak üzerlerine düşeni yapmalarını söyledik. Ayrıca kartların uygulanmasında homojenlik olmasını ve en önemlisi sertiğe karşı daha dikkatli olmalarını istedik. Hakemlerin bu haftadan itibaren biraz daha dikkat ettiklerini düşünüyorum. "

HATALAR VAR, ANCAK AZALDI

Sarvan, bu sezon geçen göre futbolcuların kulüplerin hakemlere karşı tavırlarının iyi olduğunu da kaydederek, "Şimdi herkes daha hoşgörülü davranıyorlar. Hakemlerin tabiki hataları yok değil. Ancak fark atan hakem hataları fazla değil. Sonuca tesir edecek seviyede hatalar fazla oluyor. Kulüplere bu konuda biraz daha bize karşı hoşgörülü bakıyorlar. Bu durumda hakemleri rahatlatıyoruz." diye konuştu.

03.12.2010


 

“Potada Engel Yok” programı büyük ilgi gördü

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM), 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği "Potada Engel Yok" programı büyük ilgi gördü.

Cemal Kamacı Spor Kompleksi'nde yapılan "Potada Engel Yok" programına Türkiye Basketbol Federasyon Başkanı Turgay Demirel, Eski Milli Basketbolcu Harun Erdenay, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Muzaffer Saraç, İstanbul Özürlüler (İSÖM) Müdüresi Dr. Aylin Çiftçi katıldı. Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM) Tuzla Zihinsel Özürlüler Gösteri Sanatlar Topluluğu özürlü ve aileleri için "Makaram Sarı Bağlar" oyun gösterisinde bulundular. Gösteriden sonra açılış konuşması yapan Dr. Aylin Çiftçi, sporun her alanında hizmet verdiklerini belirtti. Karizma Show Akrobatik Smaç Ekibi özürlü çocuklar ve aileleri için gösteri şov yaptılar. Yapılan gösteri ve şovlar izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Gösterilerin ardında Beşiktaş ve Galatasaray Engelliler Basketbol Takımları gösteri maçı yaptılar.

03.12.2010


 

Milletvekilleri engelliler için sahaya çıkıyor

3 ARALIK Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Meclisteki halı sahada bugün, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun işbirliği ile futbol müsabakası düzenlenecek. Müsabakada, eski milli futbolcular Hakan Şükür ile Tanju Çolak forma giyecek.

Yapılan açıklamaya göre, TBMM Kültür, Sanat ve Yayın Kurulu Genel Koordinatör Yardımcılığının koordinatörlüğü ve Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu iş birliği ile düzenlenen futbol müsabakasının açılışına Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin de katılacak. Müsabaka, Saray Rehabilitasyon Merkezi ve Milli Piyango İş Okulu spor kulüplerinin karşılaşması ile başlayacak. Daha sonra, ZİÇEV Spor Kulübü ile Hurin Yavuzalp İş Okulu takımları karşı karşıya gelecek. Müsabakaların ardından ödül töreni yapılacak.

03.12.2010


 

Özil: Maç öncesi okuduğum duâlar beni sakinleştiriyor

REAL Madrid'in Türk kökenli oyuncusu Mesut Özil, Barcelona'ya 5-0 yenilmelerinden dolayı çok üzgün olduğunu belirterek, "Barcelona'nın bizi katletmesine müsaade ettik.

Dünyanın en büyük karşılaşmasıydı. Çok üzgünüm, hem de çok. Karşılaşma öncesi okuduğum dualar beni sakinleştiriyor" dedi. Barcelona yenilgisi ile ilgili olarak Hamburger Morgenpost gazetesine değerlendirmelerde bulunan Mesut, teknik direktörü Jose Mourinho'nun karşılaşma sonrasında nasıl reaksiyon gösterdiği soruna, "Teknik direktör soyunma odasında bizi teselli etti. Kendimize gelmemizi ve gelecek oyunda zafer ile sonuçlanacak bir cevap ile karşılık vermemiz gerektiğini söyledi" cevabını verdi. Teknik Direktör Mourinho'nun güven verici ve hırslı özelliğinden çok etkilendiğini ifade eden Mesut, "Mourinho nereye giderse ben de oraya gitmek isterim. Onun Real Madrid'de olması büyük bir şans" dedi. Alman Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw'ün dünya klasında bir teknik direktör olduğunu ve karşılaşmalara takımı en iyi bir şekilde hazırladığını belirten Mesut, gazetenin Löw mü yoksa Mourinho mu daha iyi? şeklindeki sorusuna ise şu cevabı verdi: "Karşılaştırma yapmak doğru değil. Nasıl her sporcunun farklı yetenekleri varsa; antrenörlerin, teknik direktörlerin de farklı yetenekleri var. Her ikisi de mükemmel teknik direktör".

5 YAŞIMDAN BERİ DUAM EDİYORUM

Dünyanın en büyük kulübü Real Madrid'de oynamanın her oyuncunun rüyasında olduğunu ifade eden Mesut, "Real'de isim yapmak ve dünyanın en iyi futbolcusu olarak kendimi yetiştirmek isterim' dedi. Mesut ayrıca, özellikle sağ ayağını kullanmasında ve kafa vuruşlarında kendisinde bazı eksiklikler gördüğünü ve bunu iyileştirebilmek için çok yoğun antrenman yaptığını belirtti. Mesut, gazetenin Alman Milli Marşı'nı neden takımınızla birlikte söylemiyorsunuz? Bunun kökeniz ile bir alakası var mı? şeklindeki sorusuna da "Alman Milli Marşı'nı söylemememin kökenimle bir alakası yok. 5 yaşından beri her oyundan önce dua ediyorum. Her oyunda sağlıklı bir şekilde sahalarda yer aldığım için şükrediyorum, karşılaşmalar başlamadan önce okuduğum dualar beni sakinleştiriyor" cevabını verdi. Gazetenin, örnek futbolcu olarak gördüğü Fransa'nın efsane oyuncusu Zinedine Zidane ile karşılaşmanız nasıldı? şeklindeki sorunu da Mesut, "Çok rahat birisi. İlk karşılaşmamızda onun bambaşka bir insan ve futbolcu olarak benim önümde olduğunu hissettim. Benim için tüm zamanların en tamamlayıcı oyuncusu" şeklinde cevaplandırdı.

03.12.2010


 

Kadir Has Stadı'nın çimlerine ışıklı bakım

KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadyumu'nun büyük bölümü güneş görmeyen çimleri, ''greenpower'' özellikli ışık veren aparatla güçlendiriliyor.

Türkiye'nin en modern statları arasında gösterilen ve zaman zaman çim zemini eleştirilen Kadir Has Stadı'nda, ''greenpower'' özellikli ışık veren ampullerle hazırlanan aparatlar, tamamı kapalı olduğu için büyük bölümü güneş görmeyen zeminin 50-60 santimetre üstüne asılarak, çimler güçlendirilmeye çalışılıyor. Kapalı statların en büyük dezavantajlarından biri olan zemindeki çimlerin güneş görmemesi sorunu, bu yıl ocak ayında ilk kez uygulanan ışıklı aparatla aşılmaya çalışılmış, sistemin uygulandığı bölümlerdeki çimlerde gözle görülür düzelme olmuştu.

03.12.2010


 

F.Bahçe Ülker Sean May'le sözleşme imzaladı

FENERBAHÇE Ülker, prensip anlaşmasına vardığı Sean Gregory May ile sözleşme imzaladı.

Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, sağlık kontrolünden geçirilen 26 yaşındaki ABD'li oyuncu sarı-lacivertli ekiple sezon sonuna kadar olan sözleşmeye imza attı. 2009-2010 sezonunda NBA'de Sacramento Kings forması giyen 2.06 metre boyundaki power forvet/center pozisyonunda oynayan Sean Gregory May, 2005'de Charlotte Bobcats tarafından 1. tur 13. sırada draft edilip, 2009-2010'da Sacramento Kings'de sezonu tamamlamıştı.

03.12.2010


 

Demirören: 3 yıldız sözümü tuttum

BEŞİKTAŞ Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, siyahbeyazlı kulübün marka değeri grafiğini yükseltmek adına yaptıkları girişimlere her geçen gün bir yenisini eklediklerini söyledi.

Yıldırım Demirören, Beşiktaş Dergisi'nin aralık ayı sayısında yer alan açıklamasında, özellikle mali yönden kulübü güçlendirmek adına yaptıkları çalışmalara dikkat çekerek, ''Kulübümüzün gelirlerini artırmak için, ilerleyen yıllarda borç yükünden tamamen kurtulacak ve kendi gelirleri ile transfer yapabilecek bir mali tablo konusunda hummalı bir çalışma içindeyiz. Sportif başarı için yaptığımız uzun vadeli planlar gibi, mali tablomuzu yeni çehresine kavuşturmak süreç alacaktır'' dedi. Sezon öncesi taraftarlara verdiği 3 yıldız sözünü tutmuş olmanın haklı gururunu yaşadığını dile getiren Demirören, ''Quaresma, Guti ve Allen Iverson konusunda yaptığımız tercihlerin ne denli doğru olduğu aşikar. Hemen hemen her gün Avrupa ve dünya basınında kulübümüz ile ilgili olumlu haberler yapılmakta'' diye konuştu. Demirören, futbol sahasında kazanılan sportif başarının önemini bildiklerini söylerken, ''Ancak geleceğiniz için yaptığınız planlarda, kararlılığınız öne çıkar. Kararlılığımızın karşılığını, futbol takımımızın derbi zaferi ile elde ettik. Yılın son derbi zaferini taraftarlarımıza yeni yıl hediyesi olarak veriyoruz'' ifadelerini kullandı.

03.12.2010


 

Lider Trabzon Buca önünde fark arıyor

SÜPER Lig'de bugün sahasında Bucaspor'u konuk edecek Avni Aker Stadında saat 20.00'de başlayacak maçı Cüneyt Çakır yönetecek.

Bordo-mavililer, ligde ilk kez karşılaşacağı rakibini yenerek, sahasında puan kaybetmeden yoluna devam etmeyi hedefliyor. Bu sezon sahasında Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ı mağlup etmesine karşın Manisaspor'a yenilen, Eskişehirspor ile de berabere kalan Karadeniz ekibi, sahasında sürpriz puan kaybıyla karşılaşmak istemiyor. Trabzonspor'da kart cezalısı Burak ile sakatlığı bulunan Glowacki, takımda yer almayacak. Bordomavililer maça Onur, Serkan, Giray, Egemen, Cale, Selçuk, Alanzinho, Colman, Jaja, Umut ve Yattara 11'i ile çıkması bekleniyor.

KASIM AYININ FUTBOLCUSU JAJA OLDU

Trabzonspor'da, TrabzonCell aboneleri tarafından yapılan yarışmada kasım ayının en iyi futbolcusu Jaja seçildi. Bordo-mavililerin sezon başında kadrosuna kattığı Brezilyalı futbolcu, kasım ayında gösterdiği performans ve Bursaspor ile Gaziantepspor maçlarında attığı gollerle TrabzonCell aboneleri tarafından kasım ayının en iyi futbolcusu seçildi. Jaja, 1 Kasım-30 Kasım 2010 tarihleri arasında TrabzonCell aboneleri tarafından gönderilen SMS'lerin sonucunda oyların yüzde 67'sini aldı. Kasım ayının en iyi futbolcusu seçilen Jaja, ödülünü bugün Avni Aker Stadı'nda oynayacak Bucaspor maçı öncesinde Başkan Sadri Şener'in elinden alacak.

03.12.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.