Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

YÖK, ilâhiyatları bitirmek istiyor

Eğitim-Bir-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, YÖK tarafından alınan Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmenliği bölümünün eğitim fakültelerine alınma kararına tepki göstererek, “YÖK aldığı karar ile ilahiyat fakültelerini bitirmek istiyor. YÖK’ün aldığı bu karar 28 Şubat sürecinde alınan kararların devamıdır” dedi.

Eğitim-Bir Sen Genel Başkanı Gündoğdu, Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu’nu, Sendika Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başoğlu, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in “Dini rejim gelirse ve Anayasa’nın değiştirilemez kabul edilen ilkeleri değiştirilmeye kalkışılırsa darbe olur” şeklindeki sözlerine sert tepki göstererek, “Hiçbir demokrasi ihtilal ve darbe tehdidi altında gelişemez ve güçlenemez” dedi. Başoğlu, Evren’in başörtüsü yasağı ile ilgili sözlerini eleştirirken de Evren’in bu yasağın baş girişimcisi olduğunu ifade etti.

Başoğlu, “Her şeyden önce sivil ve asker bu ülkede yaşan bütün insanlar, demokrasiye sahip çıkmalı, darbe düşüncesini kafalarından çıkarmalı ve demokratik kuralları içerisinde sağlanacak kurallar ile demokrasiyi kabullenip güçlendirilmesine çalışmalıdır” diye konuştu.

Başörtüsü yasağında çözümün yasağı kaldırmak olduğunu belirten Başoğlu, YÖK tarafından alınan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümünün bundan sonra eğitim fakültelerine bağlanması kararını doğru bulmadığını söyledi. Başoğlu, “Meslekî bilgilerle donanması gereken bu öğretmenlerin diğer öğretmenler gibi Eğitim Fakülteleri’nden mezun olmaları, din öğretimini yok etmenin bir başka unsurudur” dedi.

GÜNDOĞDU: “YÖK ALDIĞIKARAR İLE

İLAHİYATLARI BİTİRMEK İSTİYOR”

Eğitim-Bir-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu da YÖK tarafından alınan Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmenliği bölümünün eğitim fakültelerine alınma kararına tepki göstererek, YÖK’ün aldığı kararla ilahiyat fakültelerini bitirmek istediğini kaydetti. Gündoğdu, şöyle devam etti:

“YÖK’ün aldığı bu karar 28 Şubat sürecinde alınan kararların devamıdır. YÖK kararı ile İHL öğrencilerine ilahiyat fakültesi yolu kapatılmış oldu. Bu konuda YÖK’ten yapılan açıklamalar ucube açıklamalardır. Karar ilahiyat fakültesi öğrencilerini tedirgin etmiştir. Karar öncesinde zaten yarım kilit vurulmuş olan ilahiyat fakülteleri şimdi tamamen bitirilmek istenmektedir. YÖK’e yanlıştan dönün çağrısı yapmıyorum. Dönmeyeceklerini eski uygulamaları zaten göstermektedir. Benim çağrım TBMM’yedir. Anayasa’nın 130 ve 131. maddeleri değiştirilerek YÖK’e haddi bildirilmelidir.”

Fatih KARAGÖZ / ANKARA

01.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  YÖK, ilâhiyatları bitirmek istiyor

  Bu kanun sizi de vurur

  Erdoğan'a randevu Eylül’e kaldı

  YÖK eğitim fakülteleri dekanlarını topluyor

  Çölaşan’a provokasyondan dâvâ

  Kimse ezandan rahatsız olmasın

  Ulaştırmada taramalar Haziran sonunda başlayacak

  Şemdinli'de ikinci duruşma bugün

  TMK Tasarısı, alt komisyonda daha da ağırlaştı

  Kretschmer: Türkiye’nin başarısı kendi elinde

  İHH, yardıma koştu

  CHP’den iptal dâvâsı

  Türkiye AB’ye çok şey katar

  Müzelerdeki eserler sayılıyor

  İlkokul mezunlarına ehliyet imkânı

  Şırnak’ta çatışma: 5 şehit

  Gençlik tehdit altında

  Bu yaz havalar normal geçecek

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004