Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gençlik tehdit altında

Yeni Asya Vakfı tarafından Ümraniye Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen “Bediüzzaman ve Gençlik” konulu toplantıda konuşan Mehmet Kutlular, “Bu asır, gençleri büyük tehlikelerle karşı karşıya getirmiştir” dedi.

Yeni Asya Vakfı tarafından Ümraniye Belediyesi Kültür Merkezi’nde “Bediüzzaman ve Gençlik” konulu bir anma toplantısı düzenlendi. Sunuculuğunu Eğitimci Feyzullah Aslan’ın yaptığı konferansa Yeni Asya Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular ve Yazar Halil Uslu, konuşmacı olarak katıldı.

GENÇLERİ ANLAMAYA ÇALIŞIN

Mustafa Tiryaki’nin okuduğu Kur’ân tilaveti’nin ardından “Bediüzzaman’ın gençliğe bakışı” ile ilgili bir konuşma yapan Mehmet Kutlular şöyle dedi: “Bediüzzaman, asrın gençlerinin karşılaşacakları bütün tehlikeleri orta yere koyup onları uyarmış ve onların, nasıl yaşayacaklarını, neleri yapmaları lazım geldiğini anlatmıştır. Bütün dinler, ideolojiler, bütün cereyanlar, geçliğe yönelmişler, gençliği elde etmeye çalışmışlardır. Bu asır, gençleri büyük tehlikelerle karşı karşıya getirmiştir.”

BASKI DEĞİL, SAYGI

“Gençlik büyük bir nimet-i İlahiyedir” diyen Kutlular, ailelerin gençlere yaklaşımı konusunda uyarılarda bulundu. Kutlular şunları söyledi: “Onlar ne kadar iyi yetişirse toplum da, millet de, insanlık da mesut olacak. Bunun için de hepimiz bu konuda birlik olmalı ve gençliği tahribe çalışan zihniyetin karşısında beraberce durmalıyız.”

ASIR BEDİÜZZAMAN’I DOĞRULUYOR

Program, sanatçı Ali Oktay’ın seslendirdiği ezgilerle devam etti. Ali Oktay “Aşk mıdır ki?” albümünden seslendirdiği birbirinden güzel ezgilerle izleyicilere duygulu anlar yaşattı.

Sanatçı Ali Oktay’ın ardından kürsüye gelen yazarımız Halil Uslu ise, gençlik ve gençliğin sorunları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Gençleri şiddetten, kötü alışkanlıktan koruyup, güzel bir nesil oluşturmanın yolunun imanî hakikatlere sarılmaktan ve aileyi korumaktan geçtiğini vurgulayan Uslu şunları söyledi: “Günümüzde gençlerin önündeki tehlikeler eskiye oranla daha fazla. Bunlar; menfi çevre, menfi medya, kötü arkadaş, örnek alınan kötü kişiler, genel ahlâka aykırı hareketler, cehalet, gayesiz bir hayat, maceraperestlik, müstehcen neşriyat, israf, isyankârlık, sağlıksız din eğitimi ve en başında da iman ve inanç boşluğudur. Hergün okullardan gelen başka bir şiddet haberiyle sarsılıyoruz. Çocuklar çantasında kitap, defter yerine kama, çakı, silâh taşıyor. Peki bir çıkış yolu yok mu? Çıkış yolunu gösterenler var elbette. Hasta olunca nereye gidersiniz? Doktora gideriz. Çağın doktoru kim? Hz. Bediüzaman. Bediüzzaman, 100 sene önce Münazarat’ta ‘Vicdanın ziyası ulum-u diniye, aklın nuru fünun-u medeniye, ikisinin imtizacıyla hakikat tecelli eder, talebenin himmeti pervaz eder. Ayrıldıkları vakit ne olur? Birincisinde taassup, ikincisinde hile ve şüpheler meydana gelir’ diyor. Eğer bu din ilimleri ve fen ilimleri birlikte okutulmazsa sonu hicran,Türkiyenin ve bütün dünyanın.”

AİLE KURUMUNU KORUYUN

“Gençlerin en büyük dinamik merkezi aile yuvasıdır” diyen Uslu, gençleri korumanın ve iyi bir neslin iyi bir aileden geçtiğini ifade ederek, ailelere şöyle seslendi: “Aile hayatının meyvesi nedir? Çocuk diyenler kaybetti. Çocuk değildir. 200 bin boşanma dâvâsının yüzde 90’ı çocuklu. Merhamet ve muhabbetttir. Bunu kaybetmiş aileler. Çağın imamının sözü bu. Aile bozulursa ne olur? İşte sokak çocukları. Manzara ortada. Ailelerinizdeki muhabbeti ve merhameti koruyun.”

Konferans sonunda izleyicilere Risâle-i Nur Külliyatı’ndan “Bediüzzaman Cevap Veriyor” isimli kitap hediye edildi.

Canan KARAKAŞ / İSTANBUL

01.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  YÖK, ilâhiyatları bitirmek istiyor

  Bu kanun sizi de vurur

  Erdoğan'a randevu Eylül’e kaldı

  YÖK eğitim fakülteleri dekanlarını topluyor

  Çölaşan’a provokasyondan dâvâ

  Kimse ezandan rahatsız olmasın

  Ulaştırmada taramalar Haziran sonunda başlayacak

  Şemdinli'de ikinci duruşma bugün

  TMK Tasarısı, alt komisyonda daha da ağırlaştı

  Kretschmer: Türkiye’nin başarısı kendi elinde

  İHH, yardıma koştu

  CHP’den iptal dâvâsı

  Türkiye AB’ye çok şey katar

  Müzelerdeki eserler sayılıyor

  İlkokul mezunlarına ehliyet imkânı

  Şırnak’ta çatışma: 5 şehit

  Gençlik tehdit altında

  Bu yaz havalar normal geçecek

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004