Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Babacan: İşgüzarlık

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, bazı Türk bürokratların Müzakere Pozisyon Belgesine ‘’Türk eğitim sistemi laiktir” ibaresinin konulmasını istemeleri için, belgenin tüm kurumların mutabakatıyla hazırlandığını belirterek, “Böyle bir cümlenin son anda gündeme gelmesi, adına işgüzarlık mı dersiniz, bazılarına şirin görünme mi dersiniz; biz de anlam veremedik. Fakat konu bizim açımızdan kapanmış, belge AB’ye teslim edilmiştir’’ dedi.

TBMM’ye gelişinde gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Babacan, AB çalışmalarında, şu ana kadar 18 fasılda ayrıntılı, 20 fasılda ise tanıtıcı taramanın tamamlandığını; Brüksel’e 38 heyet gönderildiğini ve her fasılla ilgili yüzlerce, binlerce sayfalık doküman oluştuğunu kaydetti.

Bu çalışmaların her aşamasında, ilgili tüm kurumların konsensüsüne önem verdiklerini, her aşamada ilgili kurumların biraraya gelerek birlikte çalıştığını ve bunun sonucu olarak ortak belgenin çıktığını belirten Babacan, ‘’Arkadaşlara hep şunu söyledik; ‘bu çalışmalar herhangi bir kişinin, kurumun çalışmaları değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin çalışmalarıdır’ dedik. Bütün sunuşlarda da Brüksel’deki çalışmalarda da bizim bütün belgelerimizde de bu anlayış yer aldı’’ dedi.

BİR İKİ KİŞİNİN ÖNERİSİ

Komisyona belge teslim edilme aşamasında, ABGS’den bir iki kişinin, ‘’şöyle bir cümle eklesek’’ diye önerisi olduğuna dikkati çeken Babacan, şunları söyledi: “Bütün kurumlar arasında mutabakat sağlanmış, iş bitmiş ve bakan arkadaşlarımızın hepsinin onayı alınmış. Bu, kısa bir süreç de değil, en az 2-3 haftalık bir süreç... Zaten, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin niteliklerini herkes gayet iyi biliyor.

Anayasada, millî eğitimle ilgili yasalarda yazılı; bizim bu çalışmalarla ilgili dokümanlarda bu yasalara atıflar var. Açıkçası, dün bu haberin gündeme gelmesi, hatta hatta böyle bir cümlenin son anda gündeme gelmesi, artık adına işgüzarlık mı dersiniz, yok bazılarına şirin görünme mi dersiniz; biz de çok anlam veremedik.

Fakat konu, bizim açımızdan kapanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Müzakere Pozisyon Belgesi, AB’ye teslim edilmiştir. Süreç, bundan sonra başarıyla devam edecektir.’

CHP “MESELE” YAPACAK

CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol’un, “Hükümetin ‘Türk eğitim sistemi laiktir’ cümlesini bile çok görerek çıkartması, CHP tarafından mesele yapılacaktır. İktidar aklını başına almalıdır. Parlamentoyu ve halkı kandırma yerine, ‘Türk eğitim sistemi laiktir’ cümlesini metne yerleştirmelidir” şeklindeki beyanı ise, bürokratların hükümeti yıpratma kastıyla başlattığı tartışmanın aynı çizgide anamuhalefet partisi tarafından devam ettirileceğini gösterdi.

/ ANKARA

02.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ÖNDER: Din eğitimi daha mı geri gidecek?

  Babacan: İşgüzarlık

  AB’den bir uyarı daha: TMK insan haklarını kısıtlamasın

  Alkışlanan sözler

  Atabey çetesine asker yorumu

  Saldırının kilit ismi teslim oldu

  AKP’li Yakış: Ordunun rolünü de AB’de tartışacağız

  Yeni bir çete daha

  Atış poligonunda patlama: 14 yaralı

  Ersümer ve Çakan dâvâsında 5 şahit dinlenecek

  Siviller askerî mahkemede yargılanmasın

  Bağcılar Belediyesi, çevre bilincini aşılayacak

  Sağlık-İş'ten Endonezya'ya yardım

  AİHM’de 10 bin dosya

  AKP'li Ürün'e fezleke

  Gülşen: Şemdinli dâvâsında hiçbir baskı unsuru yok!

  Şüpheli fonlara yakın takip

  Sezer vetolu kanun aynen kabul edildi

  Hollandalı bakandan anlamlı ziyaret

  Sağlıkta da tasarruf isteyen IMF reçeteleri çözüm değil

  Savaş, gözyaşı demek

  Sokak çocukları için büyük adım

  Zap’ta köprüsüzlük hayatı tehdit ediyor

  Belçika kendi silâhıyla vuruluyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004