Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Futbol çok büyüdü

Eric Gerets, Futbol Federasyonunun aylık dergisinde yer alan röportajında, ekonomik açıdan kulüplerin zor durumda olduğunu belirterek, ‘’Bence bu noktada bir önlem almak gerekiyor. Yoksa gidişat hakikaten kötü’’ dedi. Erik Gerets, Türkiye’ye ilk geldiğinde Fenerbahçe’nin en az 10 puan fark atacağını, en iyi oyuncuların onlarda olduğu yönünde yorum yapıldığını hatırlatarak, şunları söyledi: ‘’Ama bunu kabul edecek halim de yoktu. Devre arasında müthiş bir ritim yakaladık ve şampiyonluğun geleceğini hissetmeye başladım. Bir sürü olumsuzluk yaşanırken birlik olup olmadığımızı söyleyemem, ama takım olduğumuz kesin. Herkesin bunda payı vardı. Özellikle de başkanın yeniden seçilmesi ve onun takıma olan sevecenliği hepimizi inandırdı.’’

ŞAMPİYONLUĞU HİSSETTİM

Şampiyonluk mücadelesinde müthiş bir 16 dakika yaşadıklarını ifade eden sarı-kırmızılı teknik adam, ‘’Kelimenin tam anlamıyla inanılmazdı. Volkan’a çok kızdım o sırada. Önce ‘Maçın bitmesine bir dakika var’ dedi. Sonra da uzatmaların 16 dakika süreceğini söyledi. ‘Gözüm görmesin seni’ dedim. Şaka bir yana, gerçekten inanılmazdı’’ diye konuştu. Sezon başında Galatasaray’ın da Fenerbahçe gibi şampiyonluğu istediğini belirten Gerets, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Büyük kulüplerin tek bir hedefi vardır, şampiyonluk. Ben de daha en başından hedefimizin bu olduğunu söylüyordum herkese. Ligin belirli bir aşamasında biz aniden geri düştük, ama devre arasında müthiş bir ritim yakaladık ve ardından da müthiş maçlar çıkardık. İşte devre arasından sonra ben şampiyonluğun geleceğini hissetmeye başladım. Çünkü harika maçlar çıkarmaya başladık. Sadece bir maçta kötüydük. O da Fenerbahçe’ye karşı oynadığımız maçtı. Onun dışındaki tüm maçlarda bir şeyler üretmeyi başardık. Sonunda da mutlu sona ulaştık.’’

HASAN ŞAŞ SİNİRİMİ OYNATIYORDU

Gerets, takımda taktiksel disiplini oturtması ve herkesin ne yapacağını bilmesi halinde kazanmanın kolay olduğunu dile getirdi. Galatasaray’a geldiğinde ilk başlarda durumun vahim olduğunu vurgulayan Gerets, ‘’İlk başlarda durum hakikaten vahimdi. Aralarında Hasan Şaş’ın olduğu bir gruba taktik disiplin anlatmak çok zorlu bir işti, ama Hasan Şaş’sız da olamıyorduk. Günde en az on kez sinirimi oynatıyordu, ama onsuz da hiçbir şeyimiz tam olmuyordu, gözlerim hep onu arıyordu. O çok özel bir oyuncu. İnsan olarak da çok iyi biri. İyi ve cesur bir kalbi var. Bazen yanlış işler yapar, yanlış konuşur, ama bir bakarsınız antrenman bitiminde az önce kızdığı genç oyuncularla sarmaş dolaş oluyor’’ şeklinde konuştu.

Transfer konusunda bir süre önce hangi pozisyonlarda kimleri istediğini yönetime verdiğini kaydeden Gerets, ‘’Ama listeyi hazırlarken de uçmadım. Çünkü sınırlarımız olduğunu biliyorum. Yönetim bu konuda bana dürüst davrandı. Bu yüzden sabırlı olmak durumundayız. Büyük hayaller peşinde koşmanın manası yok’’ dedi.

SENEYE HEDEF AVRUPA

En büyük hedefinin Avrupa’da başarı olduğunu dile getiren Gerets, sözlerini şöyle tamamladı: ‘’Antrenör olarak Belçika’da, Hollanda’da şampiyonluklar yaşadım, ama Avrupa’da büyük bir başarım yok. Bu yüzden seneye asıl hedef bu olacak. Ben şansımız olduğunu düşünüyorum.

Bu zevki tatmak için elimizden geleni yapacağız, ama şansa da ihtiyacımız var. Fenerbahçe bu sene birazcık şansa sahip olsaydı ikinci tura çıkardı, ama olmadı işte. Sonuçta orası en iyi takımların arenası ve en iyisini yapmadıkça bir şeylere ulaşmak zor. Ben böyle bir başarıyı sadece Galatasaray için değil Türkiye için de istiyorum. Yeniden o seviyeye gelmek herkesi mutlu edecektir.’’

02.06.2006


 

Terim: Müthiş bir millî takım geliyor

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Suudi Arabistan maçında ortaya koydukları futboldan dolayı futbolcularını kutladı.

Fatih Terim, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, ‘’Müthiş bir Türk Milli Takımı yavaş yavaş geliyor’’ dedi. Savunmada rakip takıma fazla pozisyon vermediklerine dikkati çeken Terim, herkese bugün göze hoşgelen, bol gol pozisyonlu, pozitif oyun oynanan bir karşılaşma izlettiklerini söyledi. Terim, ‘’Hiçbir hazırlık maçına netice kaygısıyla çıkmam. Bunu futbolcularım da biliyorlar. Ancak kendilerine güvenmeleri açısından da kazanmanın gerekli olduğunu kendilerine söyledim’’ diye konuştu. Can, Gökhan ve Murat’tan çok memnun olduğunu vurgulayan Terim, bu milli takımdan çok umutlu olduğunu ve gurur duyduğunu vurguladı.

RAKİP ANGOLA

Almanya’da oynadığı hazırlık maçlarından sonra (A) Milli Futbol Takımı’nın bugün Hollanda’da Angola ile karşı karşıya gelecek. Hollanda’nın Sittard şehrinde TSİ 21.00’de başlayacak karşılaşmayı Hollandalı Jan Wegereef, Bery Simons ve Hans Olde Olthof hakem üçlüsü yönetecek. Milliler 4 Haziran Pazar günü Almanya’nın Krefeld şehrinde TSİ 21.00’de Makedonya ile karşılaşacak ve ardından yurda dönecek.

02.06.2006


 

Muhammet Hanefi Kayseri’de

Kayserispor, transfer döneminin ilk gününde, önceden anlaştığı Rapid Wienli Muhammet Hanefi Akagündüz ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Oldukça mutlu olduğu gözlenen Muhammet Hanefi, çok iyi bir takıma geldiğini, transferinde başkan Recep Mamur’un büyük etkisinin bulunduğunu söyledi.

02.06.2006


 

A. Gücü, Karaman ile devam

Ankaragücü, teknik direktör Hikmet Karaman ile yeniden anlaştı. Kulüp başkanı Cemal Aydın, tecrübeli antrenör ile gelecek sezon için de anlaşmaya vardı.

Yabancı futbolcu arayışlarına başlayan başkent ekibinde, teknik direktör Karaman, oyuncu izlemek üzere Brezilya’ya gitti.

02.06.2006


 

Beşiktaş’tan Burak için 1,750 bin YTL

Beşiktaş Kulübü, Antalyaspor’ dan transfer ettiği Burak Yılmaz’ın bonservis üceretinde anlaşmaya varıldığını borsaya bildirdi.

Burak ile yaptığı sözleşme gereği genç oyuncuya 300 bin YTL garanti ve 17 bin 500 YTL de maç başı para ödenecek. Antalyaspor’a ise bir milyon 750 bin YTL para ve Serdar Özkan verilecek.

02.06.2006


 

Potada final serisine Ülker önde başlıyor

Türkiye Basketbol Ligi’nde (TBL), 2005-06 sezonunun şampiyonunu belirleyecek Ülkerspor ile Efes Pilsen arasındaki play-off final serisinin ilk maçı bugün yapılacak.

İki takım arasındaki karşılaşma, saat 20.00’de Abdi İpekçi Spor Salonunda oynanacak. Ligde normal sezonda iki takım arasında yapılan karşılaşmada Ülkerspor ilk yarıda rakibini 74-62 yenerken, ikinci yarıda da 71-69’luk skorla sahadan galip ayrıldı. Ligi lider olarak tamamlayan turuncu-yeşilliler, normal sezonda rakibini 2 kez yendiği için final serisine 1-0 önde başlayacak.

02.06.2006


 

Detroit pes etmiyor

NBA’de Doğu Konferansı final serisi 5. maçında sahasında Miami Heat’i ağırlayan Detroit Pistons, sahadan 91-78 galip ayrılarak seride durumu 3-2’ye taşıdı.

Final serisinde daha önce oynanan 4 maçtan sadece 1 galibiyet alabilen ev sahibi takım, Tayshaun Prince’in iyi oyunuyla galip gelmesini bildi. Prince, Heat potasına attığı 29 sayıyla play-off kariyerinin en yüksek rakamına ulaşırken, takım arkadaşları Chauncey Billups, 17 sayı ve 10 asistle, Richard Hamilton ise 16 sayı ve 10 ribaundla ‘’double-double’’ yaparak galibiyette etkili oldular.

02.06.2006


 

Yıldızlardan çok şey öğrendim

Fenerbahçe’nin golcü futbolcusu Semih Şentürk, sabırlı olmasının meyvesini sözleşmesinin uzatılmasıyla gördüğünü söyledi.

Fenerbahçe Kulübü’nün aylık resmi dergisinin Haziran sayısında röportajı yayınlanan Semih, ‘’Daum ve Başkanımız Aziz Yıldırım, her defasında takımda kalmam gerektiğini ve sabırlı olmamı söylediler. İşte bu sabrın meyvesi sözleşmemin uzatılması oldu’’ dedi.

Semih, 7 sezondur Fenerbahçe’de olduğunu ifade ederek, altyapıdan gelen bir oyuncu olarak burada bulunmanın büyük bir şans olduğunu kaydetti. Fenerbahçe’de bulunduğu 7 sezon içinde Van Hooijdonk, Ortega, Oktay, Nobre, Alex ve Anelka gibi çok iyi futbolcuları tanıma ve onlarla oynama fırsatını bulduğunu anlatan Semih, ‘’Bugün biraz olsun kendi oyunuma baktığımda hepsinden kendime bir şeyler kattığımı düşünüyorum. Anelka’nın süratini kendime monte ettiğim takdirde daha farklı işler yaparım diye düşünüyorum’’ diye konuştu.

02.06.2006


 

Lazarov resmen Erciyes’te

Kayseri Erciyesspor, resmi transfer döneminin ilk gününde, daha önceden anlaşmaya vardığı Gaziantepsporlu Lazarov ile 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Hacı Boydak Kulüp Tesislerinde gerçekleştirilen ve başkan vekili Erol Bedir, ikinci başkan Şaban Zıkkavun ile menajer Saffet Sancaklı ile çok sayıda taraftarın da hazır bulunduğu imza töreninde Lazarov, kendisini 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 3 yıllığına Mavi-siyahlı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

Başkan vekili Erol Bedir, geçen seneden beri arzuladıkları ve takımda görmeyi istedikleri Lazarov’u aldıkları için mutlu ve gururlu olduklarını söyledi.

Tecrübeli futbolcu Lazarov da büyük hedefleri olduğu için Kayseri Erciyesspor’u tercih ettiğini belirtti.

02.06.2006


 

Rossi Yamaha’da kaldı

Motor sporlarında dünyanın en ünlü pilotları arasında yer alan Valentino Rossi, takımı Yamaha ile olan sözleşmesini 1 yıl daha uzattı.

Yamaha’dan yapılan açıklamada, MotoGP’de geçen yılın dünya şampiyonu pilotu İtalyan Valentino Rossi ile olan sözleşmenin 1 yıl daha uzatıldığı belirtilirken, bu hafta koşulacak İtalya Grand Prix’sinde, Rossi’nin takımıyla birlikte olacağı kaydedildi. Honda takımından Yamaha’ya 2 yıl önce transfer olan ve geçen sezon dünya şampiyonluğuna uzanan 27 yaşındaki İtalyan pilot, Formula 1’de Ferrari takımıyla deneme sürüşlerine katılmış ve hakkında Ferrari’ye geçeceği yönünde haberler yayınlanmıştı.

02.06.2006


 

Andriy Shevchenko imzaladı

İngiltere Premier Lig Şampiyonu Chelsea sezonun transfer bombasını patlattı ve Milan’ın Ukraynalı golcüsü Andriy Shevchenko ile sözleşme imzaladı.

Chelsea, sezonun üçüncü transferini gerçekleştirirken, Avrupa’da belki de en önemli transferlerden birisine imza atmış oldu. Shevchenko ile uzun süredir transfer görüşmelerinde bulunan İngiliz ekibi sonunda golcü futbolcuya 4 yıllık imza attırmayı başardı. Avrupa’nın en iyi golcülerinden birisi olarak adlandırılan Shevchenko’nun transfer ücreti ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, İngiliz basınında çıkan haberlerde, Ukraynalı yıldızın, kulüp tarihinin en pahalı transferi olan 30 milyon sterline imza attığı ifade ediliyor. Chelsea, daha önce de Bayern Münih’ten Almanlar’ın orta saha yıldızı Michael Ballack’ı ve Feyenoord’un Fildişi Sahilli 20 yaşındaki golcüsü Salomon Kalou’yu kadrosuna dahil etmişti.

02.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004