Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Nobelli yazar şaşırttı

Türkiye’de de ‘’Körlük’’, ‘’Umut Tarlaları’’, ‘’Ressamın el kitabı’’, ‘’Ricardo Reis’in öldüğü yıl’’ kitaplarıyla bilinen 83 yaşındaki yazar Nobel ödüllü ünlü Portekizli yazar Jose Saramago, Portekiz’de bir kütüphane toplantısında yaptığı konuşmada, ‘’Okumak her zaman azınlık içindi, her zaman da öyle olacak. Herkesten okuma arzusunda olmasını istemeyeceğiz’’ dedi.

Portekiz’de kitap okumanın teşvik edilmesiyle ilgili bir program hazırlayan iktidardaki Sosyalist hükümetin programla ilgili onur kurulunda da yer alan, 1998 yılı Nobel edebiyat ödülünün sahibi Saramago’nun, okuma arzusunun teşvik edilmeye çalışılmasıyla ilgili ‘’bunun bir değeri olmadığı ve yararsız olduğu’’ ifadeleri ise salondakileri şaşırttı.

Kültür Bakanı da hayret etti

Kültür Bakanı Isabel Pires de Lima, Saramago’nun ifadeleriyle şaşkınlığa uğradığını belirterek, kitap okumanın teşvik edilmesiyle ilgili bir faaliyetin nasıl önemsiz görülebildiğini anlamadığını söyledi. Portekiz hükümetinin bakanlar kurulunda onaylanan programında çocuk yuvalarında günün bir bölümünde kitap okunması çağrısı da yer alıyor.

03.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Nobelli yazar şaşırttı

  BELMEK karma eserler sergisi açıldı

  Osmanlı san’atı Paris’te

  13. Koza’da 13 yarışmacı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004