Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

BELMEK karma eserler sergisi açıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Belediye Meslek Edindirme Kursları (BELMEK) dönem sonu karma eserler sergisinin Millî Kütüphane’deki açılışını yaptı.

23 ayrı branşta 12. yılını dolduran BELMEK kursları, dönem sonunda ortaya çıkan eserlerini bu defa tüm kategorilerin yer aldığı karma bir sergiyle Ankaralıların ilgisine sunuyor.

Başkan Gökçek, açılışta yaptığı konuşmada; ortaya çıkan, her biri paha biçilmez san'at eserlerinin oluşturduğu tablodan gurur duyduğunu bildirdi. Gökçek ayrıca BELMEK’lerin tüm Türkiye’ye örnek teşkil ettiğini bugün birçok belediyenin bu tür kurslar açmayı hedef edindiğini de söyledi.

Eşi Nevin Gökçek ve BELMEK kursiyerlerinden olan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in eşi Şahsenem Semra Çelik ile birlikte açılış kurdelesini kesen Başkan Gökçek daha sonra sergilenen eserleri tek tek gezerek eserlerin sahiplerinden çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldı.

Resim, hat, şiş dantel, çini, takı, iğne oyası, takı tasarımı, taş bebek, rölyef, kumaş boyama, makine nakışı, ahşap boyama gibi 23 branşta eserlerin yer aldığı BELMEK karma sergisi 14 Haziran tarihine kadar Millî Kütüphane Sergi Salonu’nda açık kalacak.

Ahmet TERZİ / ANKARA

03.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Nobelli yazar şaşırttı

  BELMEK karma eserler sergisi açıldı

  Osmanlı san’atı Paris’te

  13. Koza’da 13 yarışmacı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004