Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

13. Koza’da 13 yarışmacı

Adana’da 5-11 Haziran 2006 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 13. Altın Koza Film, Kültür ve Sanat Festivali’nde 13 Film yarışacak.

13. Altın Koza Film Festivali kapsamında her yıl düzenlenen Uzun Metraj Ulusal Film Yarışması’nda, Türk Sineması’nın son dönem ürünleri yarışıyor.

Festivalde; Mustafa Altıoklar’ın “Banyo”su, Reha Erdem’in “Beş Vakit”i, Yüksel Aksu’nun “Dondurmam Gaymak”ı, Ulaş Ak’ın “Dün Gece Bir Rüya Gördüm”ü, Ezel Akay’ın “Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?”sü, Kutluğ Ataman’ın “İki Genç Kız”ı, Cem Başeskioğlu’nun “Sen Ne Dilersen”i, Memduh Ün ve Tunç Başaran’ın “Sinema Bir Mucizedir”i, İsmail Güneş’in “The İmam”ı yarışıyor.

Yarışmada ayrıca; Hakan Algül’ün yönettiği “Döngel Karhanesi”, Togan Gökbakar’ın yönettiği “Gen”, Olgun Arun’un yönettiği “Tramvay” ilk kez Altın Koza’ da yarışacak. Pelin Esmer’in “Oyun” u ise ilk defa Ulusal Uzun Metraj Film Yarışmasında yarışacak.

Yarışmanın Seçici Kurulu’nda, yapımcı Cengiz Ergun, müzisyen Garo Mafyan, tiyatro oyuncusu Gülriz Sururi, senarist Hüseyin Kuzu, görüntü yönetmeni Kenan Ormanlar, ressam Mehmet Güleryüz, oyuncu Menderes Samancılar, öğretim üyesi Prof. Dr. Naci Güçhan, yönetmen Osman Sınav, oyuncu Selma Güneri, sinema yazarı Sevin Okyay yer alıyor.

Festival, Büyük Jüri tarafından seçilecek En İyi Film’e 100 bin-YTL ve Jüri Özel Ödülü’ne 40 bin-YTL, Halk Jürisi tarafından seçilecek En İyi Film’e 40 bin-YTL, En İyi Yönetmen’e ise 40 bin-YTL ödül dağıtacak.

03.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Nobelli yazar şaşırttı

  BELMEK karma eserler sergisi açıldı

  Osmanlı san’atı Paris’te

  13. Koza’da 13 yarışmacı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004