Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Ali Babacan: Enflasyon hedefi değişmeyecek

Devlet Bakanı Ali Babacan, enflasyon hedefinde revizyonun kesinlikle söz konusu olmadığını söyledi. Ekonomik programın temel hedeflerinin açık olduğunu vurgulayan Babacan, yüzde 6’lık büyüme tahmininin de revize edilmeyeceğini kaydetti.

NTV’de katıldığı programda soruları cevaplayan Babacan, “Mayıs’ta mevsimsel ürünlerin sezon başında yüksek fiyatla piyasaya çıkmasının etkisi oldu, petrol ve altın etkili oldu. Bu tür ürünler enflasyonun beklentinin üzerinde çıkmasına neden oldu. Mevsimsel ürünlerin bir de mevsim sonu fiyatlarını görmek lazım. Yıl sonu konusunda şu anda kesin şeyler söylemek için erken. Kurun gidişatını ve yaz sonunu beklemek lazım” diye konuştu.

Ekonomik programın temel hedeflerinin açık olduğunu vurgulayan Babacan, yüzde 6’lık büyüme tahmininin de revize edilmeyeceğini kaydetti. IMF ile revizyonun da söz konusu olmadığını belirten Devlet Bakanı, 3. ve 4. gözden geçirmenin Temmuz’da tamamlanacağını ifade etti.

Döviz kurlarındaki yükselişi de değerlendiren Babacan, “Türkiye’de artık kur serbest piyasada oluşuyor. ‘Serbest piyasadaki bir kura yanlıştır’ demek doğru değil. Piyasada oluşan kur o gün için doğru kurdur. Bu tür hareketlilikte sermaye akımları karşısında en önemli absorbe edici mekanizmamızdır. Bu gayet güzel işliyor. Uzun vadede bakıldığında giren sermaye çıkan sermayeden fazla olacaktır. Türkiye’nin uzun vadeli istikrarına güvenenler asla pişman olmayacaktır. Serbest kur sürecek” şeklinde konuştu.

Piyasalardaki dalgalanmanın geçici olduğunu kaydeden Babacan, hareketin ne zaman biteceğini bilmenin mümkün olmadığını söyledi.

/ ANKARA

08.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kiralar bel büküyor

  Ali Babacan: Enflasyon hedefi değişmeyecek

  Mevduatın başşehri İstanbul

  Dünya Bankasından elektrik kredisi

  Hızlı feribotlar inşa ediliyor

  Otogaza yüzde 2.1, LPG’ye yüzde 2.3 zam

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004