Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yalçınbayır: Bürokrasi bilgi vermeye alışamadı

AKP Bursa Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır, Bilgi Edinme Kanununun yürürlüğe girmesiyle vatandaşların aktif bir katılım gerçekleştirdiğini, ancak bürokrasinin buna alışmadığını ve talepleri cevaplamada tereddüt yaşadığını söyledi. 2000 yılında Dilekçe Kanunundan yararlanarak denetim hakkını kullananların sayısının 71 bin olduğunu belirten Yalçınbayır, Bilgi Edinme Kanunu ile başvuru sayısının 2005 yılında 626 bin 789’a çıktığını vurguladı.


Silâhsız örgütler metinde kalıyor

Dışişleri Bakanı Gül’ün 9. reform paketini Temmuz’dan önce Meclisten geçirme sözü verdiği günlerde, hükümetin TMK’yı da tatil öncesi TBMM’den çıkarmak

Erbakan’a “ev hapsi”

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi, kapatılan RP’nin son genel başkanı Necmettin Erbakan’ın ‘’Kayıp Trilyon’’ dâvâsında ‘’özel belgede sahtecilik’’ suçunda


  Genelkurmay: Medya yumuşak kuvvet

Genelkurmay Başkanlığı Eğitim Daire Başkanı Tümgeneral Ali Erdinç, yaptığı konuşmada, terörle mücadelede askerî ve ekonomik kuvvetin yeterli olmadığına işaret ederek, “sert kuvvetler”in yanında “yumuşak kuvvet”in de kullanılması gerektiğini, medyanın bu bağlamda bir “yumuşak kuvvet” kaynağı olduğunu söyledi.


  Sözleşmeli öğretmene maaş müjdesi

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, sözleşmeli öğretmenlerin de diğer öğretmenler gibi yaz aylarında maaşlarını alabileceklerini bildirdi. Bakan Çelik, yaptığı açıklamada, sözleşmeli öğretmenlerin yaz aylarında da maaş alabilmeleri için aldıkları kararı, Bakanlar Kurulu’nda imzaya sunduklarını ifade etti.


  Ağar’a Van’da sıcak karşılama

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, partisinin il kongresine katılmak üzere geldiği Van’da büyük ilgi ve sevinç gösterileriyle karşılandı.


  AKP'li Koçak: Karar yanlış

AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından, tedbirli olarak Müşterek Disiplin Kuruluna sevk edilen Afyonkarahisar Milletvekili Mahmut Koçak, kararın yanlış olduğunu söyledi.


  İHD'ye şüpheli mektup zarfı

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesine gönderilen zarftan çıkan şüpheli toz incelemeye alındı.


  Osman Baydemir: Para olsa Diyarbakır'ı Paris yaparım

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, ‘’2 milyar avro olursa Diyarbakır’ı Paris yaparım. Ancak, 2 milyar avro ile yıllık gelirimiz arasında dağlar kadar fark bulunmaktadır’’ dedi.


  Pakistan’dan minik misafirlerimiz var

Pakistanlı çocuklar, Pakistan’da yaşanan felaket sonrasında yaralarını saran Türk Kızılay’ını 138. yaşında yalnız bırakmadı. Türk Kızılayı Pakistanlı çocukları İstanbul’da 1 hafta süreyle ağırlayacak.


  Akıntıya kapılanı kurtardı, kendisi öldü

Kırşehir’de bir kişi, Kızılırmak’ta akıntıya kapılan kadını kurtardıktan sonra düştüğü nehirde boğularak öldü.


  Unakıtan: Piyasalarla ilgili her türlü tedbiri alırız

Maliye Bakanı Kemal Unakatın, piyasalardaki dalgalanmalarla ilgili olarak, ‘’Hedeflerimizden sapma şeklinde bir algılamamız olduğu takdirde gerekli her türlü tedbiri alırız’’ dedi.


  Uzanlar gazete ilânıyla aranıyor

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Antalya Kurumlar Vergi Dairesi Müdürlüğü, Kepez Elektrik AŞ’den vergi borcunu tahsil edebilmek için, Uzan’ları gazete ilanıyla aramaya başladı.


  Maden ocakları denetleniyor mu?

CHP Balıkesir Milletvekili Sedat Pekel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, Balıkesir’deki ‘’risk taşıyan’’ maden ocaklarının denetlenip denetlenmediğini sordu. Pekel, Başbakan Erdoğan’ın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, işçi sağlığı ve iş güvenliğine ilişkin tedbirler ve bu tedbirlerin denetimiyle ilgili bilgi istedi.


  İKÖ ve KOSGEB işbirliği için ortak hareket edecekler

İslam Konferansı Örgütü’ne üye 57 ülkenin özel sektör temsilcilerini temsil eden İslam Ticaret ve Sanayi Odaları ve KOSGEB Başkanlığı ortak organizasyonu ile İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) KOBİ Görev Gücü’nün 5. Toplantısı 5-7 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirildi.


  Antenler sökülecek

Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, ilçedeki 55 bin 700 evin çatısından güneş enerjisi ve televizyon antenlerinden arındıracak bir proje hazırladıklarını belirtti.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004