Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

F.Bahçe'de imza şov

Önümüzdeki sezon 100. yılını kutlayacak Fenerbahçe, bugün dış ve iç transferde anlaşma sağladığı futbolculara resmi imza attırdı. Fenerbahçe Burnu'ndaki kulüp binasında düzenlenen törende, Beşiktaş'tan alınan Tümer Metin, Gençlerbirliği'nden transfer edilen Uğur Boral ile iç transferde yeniden anlaşılan Selçuk Şahin, Semih Şentürk, Can Arat, Volkan Babacan, Servet Çetin, Olcan Adın, Kerim Zengin resmi sözleşmeye imza attılar.

Asbaşkan Murat Özaydınlı, Türkiye'nin önde gelen oyuncularına imza attırdıklarını belirterek, ''Hepsi milli takım ve Türkiye'nin geleceğinin yıldızları, hepsini kadromuzda görmekten mutluyuz'' dedi. ''Aramızdan ayrılan oyunculara da teşekkür etmek istiyorum'' diyen Özaydınlı'nın takımdan ayrılan sadece Nobre olmasına rağmen çoğul konuşması dikkati çekti.

Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye transfer olan Tümer Metin, aldığı karardan pişman olmadığını söyledi. Tümer, önümüzdeki yılın Fenerbahçe için çok önemli olduğunu belirterek, ''100. yılda böyle bir kadronun içinde olmaktan son derecemutluyum. Aldığım kararın hep arkasındayım'' dedi. Yaklaşık 1 haftalık geçen süreçte yapılan eleştirilerin normal olduğunu kaydeden Tümer, şöyle konuştu:

''Eleştiriler çok normaldir, olacaktır. Bunlara saygı duyuyorum, ama eleştirilerin hakaret derecesine varmadan yapılmasını rica ediyorum. Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki kimse neyin ne olacağını bilemez. Dışarıda neyin ne şekilde gelişeceğini de bilemezsiniz. Böylebir camia içinde bulunduğum için mutluyum. 100. yılda da Allah nasip ederse şampiyonluk yaşamaktan mutlu olacağım.''

Bir gazetecinin ''Türkiye'de Beşiktaş formasından başkasını giymem'' şeklindeki sözünü hatırlatması üzerine Tümer, ''Bu bir hata ise bunu kabul edebilirim. Bunu söyledim, ama hayat her dakika insana bazı şeyler öğretiyor. Beşiktaş taraftarının tepkileri gayet normaldir. Ben Türkiye'de değiştiremeyeceğim gerçeklerle yaşamayı öğrendim. Fazla söylenecek bir şey yok. Yineliyorum aldığım karardan son derece mutluyum. Yastığa da kafamı rahat koyuyorum'' diye konuştu.

Uğur Boral ise 100. yılda bu camiada olmanın onur verici bir olay olduğunu ifade ederek, ''Ben devre arasında Fenerbahçe'ye imza attım. Türkiye'de zor günler geçirdim. Çünkü Türkiye'de bunlar normal karşılanmıyor. Dönem arasında olan bazı olaylardan sonra Fenerbahçe'nin ne kadar büyük bir kulüp olduğunu anladım. Çünkü Fenerbahçe yaşadığım bazı olaylarda bana sahip çıktı, hatta oynadığım kulüpten daha fazla destek oldu'' diye konuştu.

08.06.2006


 

Sergen, 5 bin kişilik Ostim Stadında sahaya çıkacak

4 büyük takımın formasını giyen tek futbolcu olan Sergen Yalçın, Süper Lig hesapları yapan Etimesgut Şekerspor için mücadele edecek. Takımda Sergen dışında Birinci Lig deneyimli 5 futbolcu daha var.

Turkcell Süper Ligi'nde 4 büyük takımın da formasını giyen tek futbolcu olan Sergen Yalçın, 2 sezon sonra Süper Lig'e çıkma hesapları yapan Etimesgut Şekerspor için mücadele edecek. Yıldız futbolcunun transferinde ısrarcı davranan ve 3 yıllık sözleşmeye imza attıran başkent temsilcisinin kadrosunda, Süper Lig deneyimi bulunan 5 futbolcu daha yer alıyor. Gelecek sezon İkinci Futbol Ligi (A) Kategorisi'ne çıkma mücadelesi verecek yeşil-beyazlı ekipte, Sergen'in yanı sıra Osman Özköylü, Mehmet Altıparmak, Faruk Sarman, Mustafa Kocabey ve Hüseyin Karakayış, Süper Lig deneyimleriyle takıma büyük katkı sağlayacak.

Forma giydiği 4 büyük takımda binlerce taraftarının desteğiyle sahaya çıkan yıldız futbolcu, gelecek sezon 5 bin kişilik Ostim Stadı'nda Ankaralı futbolseverlerle buluşacak. Kullanım hakkı Ankaraspor'da bulunan stat için tekrar protokol imzalayan Etimesgut Şekerspor, kendi stadını yapana kadar maçlarını burada oynamayı planlıyor.

UEFA normlarına uyma çabasındaki yeşil-beyazlı takım, tesisleşme yolunda da önemli adımlar atıyor. Antrenman sahalarını 4'e yükselten başkent ekibinin tesisleri tamamlanma aşamasında. Etimesgut Şekerspor, teknik direktör Bahri Kaya ile yola devam etme kararı aldı. Başkent temsilcisi, sözleşmesi sona eren deneyimli teknik adamla bir yıllık sözleşme imzaladı. Altyapı antrenörlüğü görevini ise Tamer Güney sürdürüyor.

08.06.2006


 

Hakan: İnanmış bir kadromuz var var

Galatasaray'ın milli oyuncusu Hakan Şükür, birkaç transferle ve geçen yıl kazanılan özgüvenle bu yıl da başarılı olacaklarını söyledi. Antalya'da, kızları Zeynep ve Buse ile birlikte tatil yapan Hakan Şükür, Galatasaray'a ilişkin görüşlerini dile getirdi.

Galatasaray'ın az ve öz transfer yapacağına dikkati çeken Hakan Şükür, ''Nokta transferler çok önemli. İhtiyacımız olan bölgeler var. Birkaç transferle gelecek yıl da başarılı olacağız. İnanmış, çok karakterli bir kadromuz var. Bu sene de böyle olacağını ümit ediyoruz ama bu yıl çok farklı kulvarlar var. Zor bir dönemden geçeceğiz. İnşallah üstesinden geliriz'' diye konuştu.

FORVETİMİZ KALİTELİ

Galatasaray'ın forvet sıkıntısı olmadığını belirten Şükür, şöyle devam etti: ''Forvetimiz çok kaliteli. Özgürcan'ı da katarsanız 5 forvetimiz var. Galatasaray'a forvetten ziyade forveti besleyecek oyuncular alınacak. Çok geniş yelpazeli bir mücadeleye gireceğiz. Avrupa Kupası,Türkiye Ligi, Türkiye Kupası... Kadronun kalabalık olmasında fayda var. Orta saha ve defansa güzel transferler olursa başarılı oluruz.''

BU YIL LİG ÇETİN GEÇECEK

Şükür, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Futbol, ekip ruhu ile oynanır. Bunu sağlamak zorundasınız. Fenerbahçe geçen yıl istihdam takımıydı, çok basit hatalar yaptı. Bu bizim işimize yaradı. Biz de çok samimi, çok güzel mücadele ettik. Şampiyon olduk. Büyük transferler tanıtım açısından önemli. İnşallah kaliteli bir lig geçer. Keza Beşiktaş da böyle transferler yapacak. Trabzonspor da öyle. Kayserispor geçen yıl iyi bir performans yakaladı. Bu yıl da bunu bırakmayacak. Düşmemeye oynayan takımların bundan ders alacağını da düşünürsek bu yıl lig çok çetin geçecek.''

SERGEN'İN TRANSFERİ

Sergen'in Şekerspor'a transferi ile ilgili de konuşan Şükür, ''Şekerspor'a giden Sergen biraz finansal düşünmüş olabilir. Sergen'inson dönemleri. Beşiktaş'tan da ayrıldı. Çok kaliteli, çok sevdiğim, düzgün bir insan. Çok beraberliğim oldu. Kendini verdiği zaman Avrupa'nın her takımında oynayabilecek bir futbol yeteneği var" şeklinde konuştu.

08.06.2006


 

Trabzon Ricardinho'yu bekliyor

Trabzonspor Kulüp Başkanı Nuri Albayrak, seçim öncesi verdiği yıldız oyuncu sözünü yerine getirmek için menajerleri Brezilya Milli Takım kampında bulunduruyor.

Brezilya'nın Corinthias takımında forma giyen Ricardinho'yu Bordomavili renklere bağlamayı hedefleyen Albayrak, bu transferin başlayacak olan dünya kupası maçları öncesi bitirilmesini istiyor. Bordomavili takımın yeni çalıştırıcısı Lazaroni ise yıldız oyuncuyu takıma kazandırmak için Brezilya'da yaptığı çalışmalarını sürdürüyor. Deneyimli teknik adamın bonservisi elinde bulunan yıldız oyuncu ile telefon görüşmesi yaptığı ve Trabzonspor'a davet ettiği belirtildi. Yıldız oyuncunun da Dünya Kupası maçlarından sonra sağlıklı bir karar verebileceğini Lazaroni'ye ilettiği öğrenildi.

08.06.2006


 

İngiliz Millî Takımına duâ desteği

2006 Dünya Kupası Finalleri'nde mücadele edecek olan İngiltere Milli Takımı'nda, taraftarlar internet üzerinden takımlarının Dünya Kupası'nı kazanması için dua kampanyası başlattılar.

İngiltere Kilisesi'nden yapılan bir açıklamada, kilisenin resmi internet sitesini ziyaret eden İngiliz taraftarların bir dua forumu oluşturdukları ve binlerce taraftarın siteyi ziyaret ederek, İngiltere Milli Takımı'nın Dünya Kupası'nı kazanması için dua ettikleri bildirildi. İngiltere Kilisesi, sitenin dua bölümünde açılan forumunu şu ana kadar yaklaşık 4 bin taraftarın ziyaret ettiğini de duyurdu. İngiltere Kilisesi'nden bir sözcü ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, yaklaşık 4 aydır taraftarların sürekli olarak siteyi ziyaret ederek dua ettiklerini ifade etti.

08.06.2006


 

Millî Takım iyi mi?

Milli Takımın Almanya'da yaptığı hazırlık kampı, futbol kamoyunda farklı yorumlarla değerlendirildi. Bazıları Milli Takımı beğendiklerini, bazıları da yetersiz bulduklarını söylediler. Teknik Direktör Fatih Terim'in takdim ettiği futbolculardan sadece Fenerbahçe'den Can Arat aşama yapacak nitelikte görüldü. O da takımında forma şansı bulabilirse. Can'ın dışındaki bilinmeyen oyunculara baktığımızda hiçbirisi A Milli Takım düzeyinde faydalı olacak yeterlilikte değildi. Volkan Yaman, Orkun, Murat Ocak,Burak, Bilal Kısa. Bu oyuncuların A Milli Takımın yarışma formatlı maçlarında yer bulacaklarını sanmıyorum.

Tanınan oyunculardan milli takıma çağırılan Servet Çetin, Fahri Tatan, Volkan Arslan, Uğur Boral, Caner Erkin şu an için takımda yerbulamaz. Böylece 10 tane oyuncu devre dışı kalmış oluyor.. Geriye kalan 18 oyuncudan Hasan Kabze, İbrahim Akın, Gökdeniz, Can Arat milli maçlar öncesi durumlarına göre, bir ihtimal çağrılabilecek isimler. Almanya kampındaki iskelet kadro Rüştü, Volkan, Gökhan Zan, Nihat, Fatih Tekke, Hüseyin, Tuncay, Nuri, Necati, İbrahim Toraman, Halil, Hamit, Gökhan Ünal ve Mehmet Topuz'dan oluşmuş görünüyor. Bu çekirdek kadroya Yıldıray, Hasan Şaş, Orhan Ak, Tümer, cezası biterse Emre gibi isimlerle takviye olur. Kısacası milli takımın Almanya kampına bazı oyuncuların çağırılışını gereksiz buluyorum.

Ayrıca şu konuyu da merak ediyorum: Bu sene yıldızı parlayan ve ilerisi için olumlu sinyaller veren bazı genç oyuncular neden bu kampa çağırılmadı? Trabzonspor'dan Ufuk, Galatasaray'dan Ferhat, Beşiktaş'dan Gökhan Güleç aklıma gelen ilk isimler.

Said OKUR

08.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004