Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Enflasyon hedefi tutmaz

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, enflasyonda 2006 yılı sonunda nokta hedefin üzerinde kalınacağını ifade etmenin mümkün olduğunu söyledi. Yılmaz, “Yakın zamanda malî piyasalardaki dalgalanmaların ardından oluşan döviz kuru hareketleri nedeniyle, önümüzdeki aylarda yıllık enflasyon rakamlarının geçici olarak bir miktar daha yükselmesi söz konusu olabilecektir” diye konuştu.

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, enflasyonun yıl sonunda yüzde 5’lik nokta hedefin üzerine çıkılacağını, ancak 2007 ve 2008 hedeflerine ulaşılabileceğini söyledi. İzmir’de para politikaları konulu bir konferansta konuşan Yılmaz, enflasyon hedeflemesi çerçevesinde nokta enflasyon hedefi belirlediklerini, bant hedefi olmadığını kaydetti.

Beklentileri bozabilecek her türlü girişim ve söylemden uzak durulması gerektiğini ifade eden Yılmaz, fiyat istikrarının hiçbir öncelik ve hedef için feda edilemeyeceğinin altını çizdi. Enflasyonda çok aşama kaydedildiğini ancak henüz fiyat istikrarının sağlanmadığını belirten Yılmaz, “Döviz kuru hareketi nedeniyle enflasyon rakamlarının geçici olarak bir miktar daha yükselmesi mümkün olacaktır. Kurlarda yaşanan hareketin Haziran ayında da etkili olması beklenmektedir” dedi. MB Başkanı, temkinli duruşun sürmesiyle 2007 ve 2008 enflasyon hedeflerinin ulaşılabilir olduğunu öngördüklerini, orta ve uzun vadede beklentilerde IMF ve AB’nin iki önemli çıpa olduğunu kaydetti.

‘KURDA YABANCI ETKİSİ VAR’

Yılmaz, makroekonomik temellerde bozulma olmadığını, kur hareketinde yabancı etkisinin ağırlıklı olduğunu ifade etti. Yılmaz, “Döviz kurundaki bu tür hareketler bir risk unsurudur. Dalgalı kur rejimi şok emici etkisini göstermektedir” diye konuştu.

/ İZMİR

09.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Enflasyon hedefi tutmaz

  2 kuyuda daha petrol bulundu

  Sanayi üretimi Nisan’da yüzde 7.1 arttı

  Tüzmen: “Yatırımcılar artarak gelecek”

  Büyüme süreci bir süre için durur

  MB’nin faiz artırımı yanlış

  Zerkavi’nin ölüm haberi petrolü ucuzlattı

  Kredilerde aslan payını İstanbul aldı

  Halkbank’ın talibi çok

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004