Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

‘Okul polisi’ görevde

Okullardaki şiddet olaylarının önlenmesi amacıyla geçtiğimiz yıl Adana Valiliği öncülüğünde Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile başlatılan ‘’Okul Polisliği Projesi’’ çerçevesinde 40 polis memuru üniversitede eğitim alırken, uygulama bu yıl da devam etti.

ÇÜ’de eğitim gören polisler, 30 lisede sabit olarak görev yaparken, bu polisler tarafından bugüne kadar suça karışma riski bulunan 60 öğrenci tesbit edildi. Bu öğrencilere Seyhan Belediyesi ileiş birliği çerçevesinde mesleki eğitim ve ücretsiz dershane imkânı sağladı.

Artan şiddet olayları karşısında emniyet görevlileri, okul önlerinde bulunan kafe ve işletmelere karşı denetimleri sıklaştırdı. Emniyet tarafından olay yoğunluğunun fazla olduğu belirlenen 120 okul önü ve çevresinde sabit personel görevlendirilirken, diğer okullara ise 1-2 dakika içerisinde müdahale edebilecek 100 resmî devriye ekibi hazır bulunduruluyor.

Okullardaki şiddet olaylarının temelinde yanlış arkadaşlıklar, özenti, aile ilgisizliği ve eğitimsizliğin bulunduğu, göçün sebep olduğu kültürel farklılık ve entegrasyon sorununun ise bu olayları körüklediği bildirildi.

ŞİDDETE LİSELİLER DAHA FAZLA KARIŞIYOR

Adana Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi kayıtlarından derlediği bilgilere göre, il merkezinde şiddet olaylarına karışanların yüzde 22’sini ilköğretim, yüzde 50’sini lise öğrencileri, yüzde 21’ini ilköğretim ve liseden terk eden çocuklar, yüzde 7’sini ise ilköğretim okulu ve lise mezunları oluşturuyor. Şiddet olaylarına karışanlardan yüzde 63’ü 15-18 yaş, yüzde 37’si 12-15 yaş arası çocuklardan oluşuyor.

Olaylara karışanların yüzde 23’ünün ise zararlı madde alışkanlığı bulunuyor. Çoğunluğu okul içinde gerçekleşen olayların yüzde 60’a yakınında kesici ve delici alet kullanılıyor. Şiddetin temelinde yanlış arkadaş seçimi, özenti, aile ilgisizliği ve eğitimsizlik bulunuyor. Göçün neden olduğu kültürel farklılık ve entegrasyon ise şiddeti körüklüyor.

TEDBİR ALINDI ŞİDDET AZALDI

Adana’da, 2005 yılı içerisinde kent merkezinde bulunan 69 okulda 115 asayiş olayı gerçekleşirken, bu olaylara 123’ü öğrenci 169 çocuğun karıştığı belirlendi. Başta ‘’Okul polisliği projesi’’ olmak üzere alınan tedbirler sayesinde, bu yılın ilk 4 ayında bu sayı 53’e düştü. Bu olaylara, 66’sı öğrenci olmak üzere 79 çocuk karıştı. Olayların 39’u okul içinde, 14’ü ise okul önünde meydana geldi. Araştırmada, okullardaki bu durumun toplumdaki şiddet olaylarının doğal bir yansıması olduğu tesbit edildi.

/ ADANA

09.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Barışı küreselleştirelim

  Laikliğin tanımında ortak görüş yok

  Ağar: İktidar çözüm üretemiyor

  Babacan: Süreç başarıyla işliyor

  TMK, tatil öncesi yasalaşacak

  İnsan hakları için dayanışma

  AKP, hayal kırıklığına uğrattı

  “Dinlere saygı için ortak tavır” çağrısına Polonya’ dan destek geldi

  Perinçek ve rektöre suç duyurusu

  49 dernekten ortak barış bildirisi

  HAK-PAR’a kapatma talebi

  Savcıdan soruşturma belgelerine kısıtlama talebi

  Çocuklar müstehcenlik ve şiddetten rahatsız

  Yetimler İstanbul’da buluşuyor

  Dawson: Doğuda STK’lar proje konusunda zayıf

  Eczacılardan AKP’li Akgül’e tepki

  ‘Okul polisi’ görevde

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004