Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

 

Başörtüsü haktır ve özgürlüktür

İngiltere’de Müslüman işadamlarını buluşturan, İslami Finans ve Ticaret 2006 (İFT’06) konferansı sona erdi. Londra’da yapılan ve 2 gün süren konferans, eski Dışişleri Bakanı Jack Straw’un kapanış konuşması ile sona erdi.

Müslüman ülkeler ile İngiltere arasında köprü kurmak ve İslami ticaret alanları konusunda görüş alışverişinde bulunmak, eksiklikleri ve sorunları ortaya koyarak çözümlemeye çalışmak gibi amaçlarla düzenlenen İFT’06, İngiliz Dışişleri Bakanlığı, İslami Konferans Örgütü ve İngiltere Müslüman Konseyi başta olmak üzere, birçok kurum ve kuruluş tarafından destek gördü.

Konferanslarda, İslami Bankacılığın önemine değinilirken, İslami Bankacılık işlemlerine başlayan İngiliz bankalarından örnekler verilerek, bu alandaki ihtiyaçlarla, gelecekte birçok batılı bankanın daha bu tarz bankacılık çalışmalarına başlanmasının beklendiği belirtildi.

Kapanış konuşması yapan Jack Straw ise, dinler arası benzerliklerden ve farklılıklardan bahsederek, Hıristiyanlığın en yoğun şekilde Yunanistan ve İtalya’da yaşandığını, ancak bu iki ülkenin dini inançları arasında dahi büyük farklar olduğunu söyledi. İslam dininden bahsederken de, Müslüman ülkelerden örnekler veren, özellikle Suudi Arabistan ile Türkiye arasında yaşanan Müslümanlık arasında göze çarpan farklılıklara dikkat çekti.

Straw ayrıca, başörtüsü konusundaki tartışmalarla ilgili olarak, başörtüsü takmayı, kişisel özgürlük ve hak olarak değerlendirdiğini söyleyerek, çoğu Müslüman olan dinleyicilerden bol bol alkış aldı.

Açılışında Kur’ân-ı Kerim okunan Konferans, Jack Straw’un konuşmasının ardından, duâ okunarak kapandı.

/ LONDRA

16.06.2006


 

Katil İsrail

Fransa’nın başşehri Paris’te Filistin yanlısı bir gösteri düzenlendi.

Polise göre 300 kadar Filistin yanlısının olaysız protesto gösterisinde, Filistin bayraklarının yanısıra (Troçkist) Devrimci Komünist Birliği’nin bayraklarının açıldığı, göstericilerin de “Çok yaşa Filistin halkı’’, “Çok yaşa Filistin’’, “Kanlı işgal’’ biçiminde slogan atarak, “Sömürgeci İsrail devletinin işbirlikçisi Fransa’’, “Katil devlet İsrail’’ yazılı pankartlar açtığı belirtildi. İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac ve Fransa Başbakanı Dominique de Villepin ile biraraya gelmişti.

/ PARİS

16.06.2006


 

El Fetih’e İsrail tüfekleri

İsrail, Hamas’a karşı güçlenmesi için Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’a bağlı El Fetih güçlerine yaptığı silah sevkiyatını tamamladı.

İsrail’in Hamas ile gerginlik yaşayan El Fetih’e 950 adet Amerikan yapımı M-16 tüfeği gönderdiği kaydedildi.

16.06.2006


 

Mülteci sayısı arttı

ABD Mülteciler ve Göçmenler Komitesi (USCRI), Irak’taki istikrarsızlık yüzünden son 4 yıldır ilk kez 2005’te dünyadaki mülteci sayısının arttığını açıkladı.

Bağımsız bir kurum olan USCRI, bir önceki yılki 11.5 milyonluk rakama oranla sığınma talebinde bulunan mültecilerin sayısının 2005’te 12 milyonu geçtiğini, Irak’taki siyasal durumunun mülteci sayısındaki bu artışı kısmen açıkladığını bildirdi.

/ WASHINGTON

16.06.2006


 

Yabancı düşmanı polislere soruşturma

Almanya’da, yabancı düşmanlığı yaptıkları iddiasıyla 2 aşırı sağcı polise soruşturma açıldı.

Berlin polis müfettişi bir görevli hakkında, geçen ay düzenlenen bir eğitim konferansı sırasında aşırı sağ görüşler ortaya koyarak anayasayı ihlâl ettiği gerekçesiyle soruşturma açıldı. Polisin yaptığı açıklamaya göre 32 yaşındaki bu görevli, soruşturma süresince açığa alındı.

Berlin polisi, 44 yaşındaki bir memuruna karşı, ‘’elektronik posta yoluyla yabancı düşmanlığı yaptığı’’ gerekçesiyle soruşturma açtı.

/ BERLİN

16.06.2006


 

Afganistan'da patlama: 10 ölü, 15 yaralı

Afganistan’ın Kandahar şehrinde bir otobüste meydana gelen patlamada 10 kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı bildirildi.

Polis, otobüsteki yolcuların, koalisyon birliklerine ait üsten dönen Afgan işçiler olduğunu kaydetti. Patlamaya, otobüse yerleştirilen bombanın sebep olduğu belirtildi.

/ KANDAHAR

16.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004